Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 6, 2010 normalnie, wygodnie jednak do艣膰 elegancko, jednak nie przesadzaj膮c w 偶adn膮 stron臋;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Andy009 Napisano Grudzie艅 6, 2010 Witam, Widze wszedzie informacje, ze na zdawanie egzaminow jest termin 2 lata. Ja zdawalem kilka lat temu i pozdawalem wszystkie oprocz matematyki do ktorej mialem 3 podejscia ;/ pozniej jeszcze praca itd. i nie zapisalem sie kolejny raz. Wtedy byly 3 lata na zdawanie ktore juz mi minely. Czy ktos orientuje sie czy jest jakas szansa, ze tamte egzaminy bede mial zaliczone i pozwola mi podejsc tylko do matematyki czy wszystko mi przepadlo i musze zaczynac od nowa? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 7, 2010 Niestety, moim zdaniem od nowa wszystkie. dostali艣cie odpowied藕 z oke? Z艂o偶y艂am 22-go i nie ma jeszcze;/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takamajeczka Napisano Grudzie艅 7, 2010 Do Andy 09- chyba najlpeiej bedzie jesli do nich zadzwonisz i zapytasz. Skoro zdawales w OKE to moze to zalicza no ale musisz pospieszyc sie bo do konca grudnia sklada sie deklaracje i oplaca egzaminy o ile dobrze pamietam. Jesli nie dostaliscie jeszcze deklaracji to spokojnie dostaniecie na pewnooo. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 giova8484 Napisano Grudzie艅 7, 2010 Cze艣膰 Wszystkim. Wreszcie trafi艂am na forum dot. egzamin贸w eksternistycznych :) Mam zamiar zdawa膰 od sesji jesiennej 2011 i mam nadzieje przyst膮pi膰 do matury 2012. Tak偶e przede mn膮 rok kucia. B臋d臋 zdawa膰 w Warszawie, kto ze mn膮? Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 7, 2010 Oj tak, ten w膮tek to skarb;-) Jesiennej? To masz ponad p贸艂 roku. Ja chc臋 w tej zimowej i rzutem na ta艣m臋 matur臋. Trzeba wierzy膰, 偶e si臋 uda, wiara czyni cuda;D R贸wnie偶 gdzie艣 w Wawie. Poszukuj臋 os贸b z tej zimowej sesji. Hahaha, jednak je艣li nie zdam czego艣 to si臋 spotkamy w jesiennej;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zabuszka Napisano Grudzie艅 7, 2010 Giova ja tak samo przystepuje do jesiennej w 2011 lecz nie Warszawa myszka to da rade tak zrobic zeby w 2011 w zimowej sesji skonczyc egzaminy i w kwietniu do maturki ? Bo gdzies wczesniej czytalam ze to sie nie da pogodzic w czasie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 7, 2010 Da si臋! Do 31 grudnia trzeba z艂o偶y膰 deklaracj臋 maturaln膮;-) Pewna na 100% jestem. W ko艅cu sama tak robi臋;-) I mam nadziej臋, 偶e zdam to cholerstwo... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zabuszka Napisano Grudzie艅 7, 2010 to bez swiadectwa ukonczenia liceum mozesz skladac deklaracje maturalna ? bo przeciez sesja zimowa jest w lutym Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 giova8484 Napisano Grudzie艅 7, 2010 W normalnym liceum deklaracje r贸wnie偶 sklada si臋 przed uko艅czeniem szko艂y ( w pierwszym semestrze) niewiedz膮c czy napewno si臋 zda. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 giova8484 Napisano Grudzie艅 7, 2010 Myszka du偶o os贸b przyst臋puje do tych egzamin贸w? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 7, 2010 Nie wiem, nie ma 偶adnych statystyk, chcia艂abym wiedzie膰, skrywane wszystko jest skrz臋tnie. Po wniesieniu op艂aty i deklaracji jeste艣my tak samo wiarygodnymi potencjalnymi maturzystami jak liceali艣ci. Wyniki s膮 pod koniec kwietnia, matura od 4 maja. Na szcz臋艣cie nie ma problem贸w w tej materii;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zabuszka Napisano Grudzie艅 7, 2010 W takim razie swietnie bo myslalam ze musze egzaminy wszytskie w sesji jesiennej zdac aby przystpic do matury a w tym przypadku moge sobie je rozlozyc na dwie czesci JAk dobrze ze jest to forum :) Bo gdzies indziej bzdur sie naczytalam ze to niemozliwe aby w czasie to pogodzic Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cxdfvcfgv Napisano Grudzie艅 7, 2010 a jak sie ubra膰 na taki egzamin? na galowo czy normalnie? je艣li kto艣 ju偶 zdawa艂 - to jak u was ludzie byli poubierani? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takamajeczka Napisano Grudzie艅 7, 2010 czytaj wyzej - byl juz poruszany ten temat Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 8, 2010 zabuszka ja na Twoim miejscu podesz艂abym do wszystkich egzamin贸w w jesiennej, mo偶e szcz臋艣cie dopisze. A je艣li ju偶 rozk艂ada膰 to te 艂atwiejsze na zimow膮;-) Ewentualnie jaki艣 hardcore na p贸藕niej, aby si臋 dobrze przygotowa膰. Bo czekanie do nast臋pnych matur fajne nie jest.. Te偶 w poprzedniej sesji mia艂am zdawa膰, ale z przyczyn biurokratycznych teraz. Cholera! Z艂o偶y艂am 22-go, maj膮 7 dni na odpowied藕, czyli do 29, ewentualnie 1 grudnia, a dzi艣 8 i dalej cisza. Ponawiam pytanie: dostali艣cie odp z oke!? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 giova8484 Napisano Grudzie艅 8, 2010 Tak si臋 zastanawiam jak podzieli膰 sobie przedmioty, na pocz膮tku mia艂am pomys艂 zeby w sesji jesiennej zdawa膰 te teoretycznie 艂atwiejsze a na zimow膮 zostawi膰 polski, matme, fizyke, ang, chemie. Ale.....je艣li nie uda sie zda膰 tych trudniejszych to musze czeka膰 znowu rok na mature, to czy w takim razie nie wystartowa膰 z trudniejszymi w jesienniej, a mo偶e po prostu zakuwa膰 ostro do trudniejszych w zimowej? Mam m臋tlik. Jak Wy sobie podzieli艂y艣cie? Pozdrawiam :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takamajeczka Napisano Grudzie艅 8, 2010 OKE ma 14 dni na odpowiedz. Radzilabym zaczac od trudniejszych gdyz jesli Wam nie uda sie zaliczyc to macie wiecej mozliwosci aby zaliczyc tj. ilosc podejsc. Nio chyba, ze uwazacie ze za pierwszym razem od razu zdacie;D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 8, 2010 Je艣li zostawa膰 na zimow膮 to tylko 艂atwiejsze, a jedyny pow贸d to brak czasu b膮d藕 kasy. Inaczej nie ma sensu. Lepiej oswaja膰 si臋 z trudniejszymi. Nie odk艂adaj niczego na potem! Nie s膮dz臋, 偶e zdam, jednak nie przes膮dzam o tym i偶 oblej臋. Ucz臋 si臋 i mam nadziej臋;-) Zobaczymy co b臋dzie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takamajeczka Napisano Grudzie艅 8, 2010 Ja tez tak zrobilam a pozniej moglo mi juz brakowac podejsc sa 2 lata czyli 4 sesje jesli zaczniecie w 2ej sesji trudniejsze i np.nie zaliczycie a niektorzy tam probowali zaliczyc po raz 4 dany przedmiot! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 8, 2010 O;-) 14 dni.. Dzi臋ki, uspokoi艂a艣 mnie. P贸艂 roku temu mia艂am problemy z formalno艣ciami i teraz mam objawy przewra偶liwienia. A pisz膮c te egzaminy mieszkali艣cie w tym mie艣cie gdzie zdawali艣cie? Pracowali艣cie? W ko艅cu to 11 dni tak zamotanych, lub mniej jak zdawali艣cie etapowo, czy te偶 tego samego dnia egzamin. Ja zwalniam si臋 z pracy, i mieszka艂a w Wawie pewnie b臋d臋 na czas egzamin贸w. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 8, 2010 takamajeczka masz racj臋. Lepiej od razu zmierzy膰 si艂y na zamiary i walczy膰 z trudniejszymi. Podchodz臋 dlatego do wszystkich na raz. Je艣li czego艣 nie zdam mam jeszcze 3 sesje! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zabuszka Napisano Grudzie艅 8, 2010 No to intensywny rok przedemna jesli chce zdac wszystkie egzaminy :) Jeszcze tutaj koncze szkole robie prawo jazdy i 11 przedmiotow zdac to takie moje noworoczne postanowienie :D Najgorzej z mobilizacja kiedy wiem ze do pa藕dziernika kupa czasu to ciezko sie za cos zabrac wczesniej Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zabuszka Napisano Grudzie艅 8, 2010 Po zdaniu wszytskich egzaminow automatycznie dostaje sie 艣wiadectwo ukonczenia liceum ? Czy jakies wnioski jeszcze trzeba skladac o jego wydanie ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takamajeczka Napisano Grudzie艅 8, 2010 Swiadectwo dostaje sie automatycznie przysylaja poczta;-)) A co do egzaminow to ja normalnie pracowalam i zdawalam bo egzaminy sa w weekendy i czasem w piatek ale to po poludniu... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 8, 2010 艢wietnie! Je艣li w weekendy to ok;-) Dobrze si臋 m贸c tu doinformowa膰;-) zabuszka zacznij od czytania lektur, sporadycznego niespiesznego analizowania zada艅 matematycznych. Nauki s艂贸wek, czytania podr臋cznik贸w. Masz mn贸stwo czasu na oswajanie si臋 z wiedz膮. *U mnie w pracy tak szaro i spokojnie dzi艣, bior臋 si臋 za matm臋 zaraz. ;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sesiiii Napisano Grudzie艅 8, 2010 Ja te偶 planuj臋 zda膰 te egzaminy w pa藕dzierniku. W艂a艣ciwie w moim wypadku jest to nieco szalony pomys艂... Przez chorob臋 w 6kl podstaw贸wki zawali艂am rok i za wszelk膮 cen臋 chc臋 go nadrobi膰. W styczniu sko艅cz臋 18 lat i zrezygnuje z normalnego LO. Mam wra偶enie, 偶e porywam si臋 z motyk膮 na s艂o艅ce, ale z drugiej strony ca艂y czas si臋 dobrze ucz臋, g艂贸wnie sama, wi臋c mo偶e to nie taki z艂y pomys艂? Co wy o tym s膮dzicie? Ach i z ciekawo艣ci chcia艂am zapyta膰, czy planujecie p贸j艣膰 na studia po uzyskaniu dyplomu? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234 Napisano Grudzie艅 8, 2010 Planuj臋 studia. Administracja najlepiej, jednak nie my艣l臋 o tym jeszcze, teraz ekstern potem matura. Czy z motyk膮 na s艂o艅ce? Nie s膮dz臋. Twoje otoczenie mo偶e by膰 zaskoczone;-) Je艣li masz dobre oceny, to zaliczysz, jak nie w jesiennej to zimowej. Je艣li umiesz uczy膰 si臋 sama dasz rad臋. Tylko czy to aby do ko艅ca rozs膮dne? Twoi r贸wie艣nicy zdaj膮 matur臋 w 2012? A Ty ko艅czy膰 b臋dziesz wtedy 2lo? Teraz jeste艣 w pierwszej i po zako艅czeniu roku chcesz si臋 wypisa膰? Czy ju偶 w styczniu? B臋dzie Ci ci臋偶ko. Bo musisz w wakacje ogarn膮膰 materia艂 II i III klasy. Bo teraz dopiero zaczynasz wg艂臋bia膰 si臋 w zakres lo. Je艣li teraz zrezygnujesz z nauki to b臋dzie to nieroztropne. Sko艅cz t膮 klas臋 i wypisz si臋 po zako艅czeniu roku, co艣 z tej I klasy chocia偶 ogarniesz. Bo sama ca艂y zakres lo... ci臋偶ko. Rok to nie dramat;-) Mo偶e po II lo zrezygnuj? My艣l臋, 偶e to ma艂o czasu.. Do ogarni臋cia, dasz pewnie rad臋;-) Jak chcesz.. Mieszane mam uczucia. Je艣li dobrze w lo Ci idzie, nie wiem czy jest sens p艂aci膰 za egzaminy i mordowa膰 si臋 z nimi. To tylko rok. Chcesz zacz膮膰 pracowa膰? Masz kas臋 na ekstern? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 giova8484 Napisano Grudzie艅 8, 2010 Hej :) Powiem Ci szczerze 偶e nie wiem czy b臋d膮c na Twoim miejscu zrezygnowa艂abym z normalnego toku nauki. Ci臋偶ka sprawa. Stracony rok to nie tak du偶o. A co na to powiedz膮 Twoi rodzice? (sorry 偶e tak pytam ale wiesz jak to jest, rodzice cz臋sto m贸wi膮 dopoki jeste艣 na moim utrzymaniu dop贸ty b臋dziesz robi艂a co ci ka偶emy). Ja mam w plecy kilka lat, chodzi艂am do techniku obla艂am 5 klase (z kilku powod贸w) to by艂 rok '04 . Bardzo 偶a艂uj臋 ze tak sie sta艂o i teraz musze koniecznie wzi膮膰 si臋 w gar艣膰 i zrobi膰 mature (do 30 mam nadzieje zd膮偶e :) a po藕niej oczywi艣cie chce si臋 uczy膰 dalej. Tak szczerze m贸wi膮c mam strasznego do艂a wiedz膮c jakie szko艂y sko艅czyli moi koledzy z podstaw贸wki i tech., a na jakim etapie jestem ja. Nie chodzi oczywi艣cie o sam papierek, zale偶y mi by mie膰 wykszta艂cenie. Pozdrawiam i sorry ze sie wywewn臋trzniam ale nie mam z kim o tym pogada膰. :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zabuszka Napisano Grudzie艅 8, 2010 Tak, taki jest moj cel aby na studia isc tutaj juz mam dostep na studia lecz Polskie prawo nie uznaje moich kwalifikacji Pozatym mam zamiar sama siebie sprawdzic :) A skad jestes sessii ? Ja osobiscie nawet nie zachaczylam o material liceum wyjechalam zaraz po gimnazjum takze tez moglabym powiedziec ze sie porywam z motyka ale wierze ze dam rade Ja wybieram sie na Finanse i Rachunkowosc Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach