Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szukająca prawdy

"Byli Świadkowie Jehowy" i nietylko

Polecane posty

moim zdaniem nikt nie bedzie zwracal uwagi na tent post skoro ma takie znaki w temacie :) Ja znam duzo śiadkow jehowy , bzdura zaślepienie ograniczenie - tyle mam do powiedzenia :) czasami również upośledzenie i odizolowanie od rowniesnikow, znajomych idt

A o czym konkretnie chcesz pogadać? Ja byłam wychowywana w rodzinie świadków, w liceum podziękowałam i przestałam uczestniczyć w życiu religijnym, od wielu lat jestem ateistką. Jeśli szukasz prawdy - co można wnioskować po nicku - to nie ma jednej. A jeśli ktoś twierdzi, że zna jedyną prawdziwą "prawdę", to znaczy że kłamie.

Gość murdock
perska-ja znam Jedyna Prawde.Taka istnieje wbrew ludziom twierdzacym podobnie jak Ty.Jest nia Bog.Powiem ci tez w sekrecie-ze nie klamie. Sa DOWODY na istnienie Boga.Zyjemy w czasach tzw.ostatecznych i Bog juz w tej chwili przemawia do nas tak glosno jak tylko mozna zeby jak najwiecej ludzi uratowac.Wystarczy poszukac w sieci.Ze wystapilas z sekty swiadkowie jehowy-to sie nie dziwie.Mozna rowniez i o nich znalezc w necie.Wystarczy chciec. Zeby zblizyc sie do Boga.Trzeba poprosic Ducha Swietego o swiatlo poznania.On zrobi reszte.Ani sie spodziejesz.

Głównie chciałabym podyskutować o tym wyznaniu. Ostatnio odwiedzali mnie regularnie świadkowie jehowy, gdzieś od 2 miesięcy. I prawie mnie omamili,aż znalazłam pewne artykuły o tym wyznaniu. Guru czyli Wydawnictwo Strażnica nakręciła ogromny biznes. teraz dopiero to zrozumiałam. Zobaczcie na bibliotekę u swoich znajomych-świadków. Mają zbiór setek książek, pism itp wydawnictwa "Strażnica". Jednak jest to wiara bardzo zakłamana. Rejestracja tego towarzystwa nastapiła dopiero w 1884 oku w Pensylwani,więc jak tu można mówić o wierze chrzescijańskiej o silnym zakorzenieniu! A co najistotniejsze-kwestia transfuzji krwi. Strażnica wprowadziła zakaz transfuzji krwi dopiero w 1945 roku, a co ? Wcześniej o tym w Biblii nie było? Normalnie porażka.