Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sailoemoon

Związek młodej kobiety ze starszym mężczyzną

Polecane posty

Gość Sailoemoon

Witam Mam 17 lat. Jak na swoje 17 lat, wyglądam dosyć "staro", ponieważ znajomi zazwyczaj dają mi ok 21 lat i może właśnie to jest problem. Bo przez to, że na tyle lat wyglądam, interesują się mną starsi faceci, zazwyczaj tak ok 5 lat starsi. I taka różnica mi nie przeszkadza. jednak ostatnio zaczął się mną interesować mężczyzna, który jest ode mnie o 18 lat starszy... Powiedział mi to, trochę nie śmiało, ale powiedział. I muszę napisać, że jakoś nie mam zamiaru się na taki związek decydować, mimo to, iż on jest super facetem. Mega przystojny, pomocny i w ogóle. Dlaczego ? Ponieważ mam dopiero 17 lat, chcę się wybawić, zaszaleć póki to możliwe. Gdybym miała lat 20, zapewne bym zaryzykowała i zdecydowała się na taki związek. Hm, jednak cały czas się waham, ale mimo wszystko sobie nie wyobrażam, żeby jako 17-latka prowadzić dorosłe życie. Na to przyjdzie pora. Jednak nie potępiam takich związków, ale dla mnie jak na razie ważniejsze są imprezy i dobra zabawa ) Jak myślicie czy taki związek miałby jakieś szanse na przetrwanie ??

wg mnie związek tak młodziutkiej dziewczyny z tak dojrzałym facetem nie miałby szans na przetrwanie ....krótki romansik pewnie tak ale nic więcej za duża różnica wieku

kiedy ty będziesz w sile wieku on już będzie starym dziadkiem... a jak ty będziesz szła na emeryturę to jego pewnie już nie będzie na tym świecie.

Gość idetrew
wiesz,ja jak mialam 20 lat bylam bezgranicznie zakochana w facecie 18 lat starszym...kochalam calym sercem,ale on wiadomo,zajety,dzieciaty...ale nie odpuscilam....bylismy 5 lat "razem"..zerwal ze mna,bo jak twierdzil,jest dla mnie za stary,ze powinnam miec rodzine i mlodszego..wiele czasu cierpialam i do dzis nie wyszlam za maz..byli innni ale on byl moja najwieksza miloscia,wiec sama widzisz:)

Gość ghghghgh
nie musisz sie spieszyc na dorosłe zycie w tym wieku a facet powinien zrozumiec, jak nie to pokaze jaki jest niedojrzały

Gość matacz...
facet to MUSI byc starszy od kobiety conajmniej o 5 lat CHOC TO NIE REGÓŁA ,ale miej rówiesnika , a potem starszego - nawet o te i 18 lat , sama zobaczysz kto jest lepszy !! zle trafic oczywiscie mozna w kazdym wieku - zakładam ze trafisz dobrze .

matacz - co to za gadanie, ze facet musi byc starszy o co najmniej 5 lat :o ja nie lubie panow w wieku tatusiowym, wiec o 5 lat starszy moze byc, ale NAJWYZEJ, a lepszy mlodszy, bo jak wiadomo faceci szybko sie starzeja i robia niechlujni :o

Masz racje,jestes za młoda dla takiego faceta.Masz dopiero 17 lat,taki związek by nie przetrwał,nie pchaj sie jeszcze w dorosłe życie,masz na to czas :)

Gość Sailoemoon
No właśnie. Bałabym się zaangażować w taki związek. Bo domyślam się, że on by myślał o mnie dosyć poważnie, a ja raczej nie myślę o związkach na stałe.

Gość ghghghgh
i miałby duze sznase na przetrwanie jesli szczerze bys sobie odpowiedziała czy nadal bedziesz w nim zakochana kiedy bedziesz miała 40 lat... rzadko kiedy młode osoby powaznie do tego podchodzą (co moze im sie tylko tak wydawac) i wiedzą ze sie kogos kocha za osobowosc nie zas za wyglad czy inne aspekty ktore i tak mijają. wbrew pozorom jest wiele takich zwiazków trwających az do smierci, mezczyznom w takim przypadku tez nie jest łatwo bo zwyczajnie sie boją ze takie młode same po iluś tam latach uciekną w poszukiwaniu młodego, taki stan dobrze obrazuje podobny zwiazek z ksiązki Kryształowy anioł Grocholi, starszy mezczyzna jest pogodzony z tą myslą i cieszy sie chwilą z młoda partnerką. sama kiedys słyszałam historie o chłopcu zakochanym w kobiecie o 30 lat starszej, byli razem długo az ta zmarła ze starosci on do konca zycia innej juz nie chciał. w wszkole do ktorej kiedys chodziłam uczen zwiazał sie z o 20 lat starsza nauczycielką ktora wygladem nie grzeszyła ale ma wspaniały charakter i cała szkołą im dobrze zyczyła, zaczeli jakies 7 lat temu a teraz z wózkiem popylają, tazke wiesz :)

Gość matacz...
taaaaa a kobiety to takie urodziwe , wybacz , ale ciało mezczyzny zadbanego 40 letniego , a ciało tej samej 40 letniej kobiety to kolosalna róznica !! co bys nie robiła majac 40 lat (mimo ze wygladac mozesz pieknie ) to ciało masz juz starcze ! facet to inna bajka - pisze oczywiscie o zadbanych gzemplazach - To ze ty krecisz sie w kregu zaniedbanych facetów to masz pechacza , ja mam 45 lat i tu sie nie chce chwalic , ale na basenie wstydzic sie nie muszę , waga jak w wieku lat 18 , 73 kg , zero brzucha - kaloryfera jednak nie mam - zniknoł - za duzo pracy nie było czasu , ale miesnie mam ! a nie fet ! a nogi jakie mam !!! podobno wspaniałe- ale to zdanie kobiet ! no to sie nachwaliłem Młody - nie chce im ublizac , sam mam syna w wieku lat 22 lat wygoniłem go na siłownie - wiec wyglada na dziś jego rowiesnicy ? tragedia ! zapasieni jak jakies pudingi , oczywiscie są i inni ... tyle w teamcie kobieta jednak po 40 to kobieta po 40 , jednak by nie było - nadal jest piekna i kochana - ale ciało jzu nie te .

Gość Sailoemoon
No i tylko starszy kochanek potrafi dac mi prawdziwą rozkosz sexualną, żadne szczyle w wieku 20 lat tego nie potrafią. Nie mówiąc o tym, że kasy nie mają

matacz, ja sie obracam w kregu zadbanych facetow, ale na ulicach i w sklepach widze jednak, ze wiekszosc Polakow po 25 roku zycia jest zaniedbana, w odroznieniu od Polek. Kiedys pracowalam w biurze ogloszen, przychodzily tam zadbane babki po 50, szukaly pracy, wyjazdow, kursow jezykowych - faceci w ich wieku niestety wygladali 20 lat starzej i tylko sie na nas slinili :P Na szczescie faceta mam - o 5 lat starszego niestety, ale jakos to przezyje, ale nie wmowisz mi,ze faceci sa bardziej zadbani od kobiet, bo to nieprawda :P

Gość Sailoemoon
" No i tylko starszy kochanek potrafi dac mi prawdziwą rozkosz sexualną, żadne szczyle w wieku 20 lat tego nie potrafią. Nie mówiąc o tym, że kasy nie mają" OCZYWIŚCIE TO NIE JA PISAŁAM. I NIE PATRZĘ NA TO CZY ON MA KASĘ, BO JAK JUŻ PRĘDZEJ NAPISAŁAM, RACZEJ SIĘ NIE ZDECYDUJĘ, BO NIE CHCĘ ŻADNYCH POWAŻNYCH ZWIĄZKÓW, NIE TERAZ. a CO DO ROZKOSZY SEXUALNEJ - JESTEM DZIEWICĄ :)

no jacha, tylko że mój ex jedynie dwa lata starszy ode mnie niewiele już mógł. teraz ma dupę 9 lat młodszą i jedzie na permenie :) wiem, bo śledzę jego zakupy na allegro :P

odnośnie pytania autorki - w przeciwieństwie do niej ja wyglądam dość młodo (na pewno nie na swój wiek :) ) więc ze "starszym panem" to wyglądałabym jak z własnym ojcem (i podobnież bym się czuła). największa różnica wieku w moich dotychczasowych związkach wynosiła 3 lata. mój obecny mąż jest ode mnie młodszy. co prawda tylko kilka miesięcy, no ale zawsze :D