ikusek 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Witam Was dziewczynki, od ponad roku staramy sie z narzeczonym o dzidzie, oczywiscie nic z tego, jak dotad. Mam bardzo regularne cykle (co 32 dni), okres nigdy sie nie spoznia, jest jak w zegarku. Owulacja rowniez wystepuje (potwierdzona testami owulacyjnymi, bolem owulacyjnym, temperatura, sluzem). Owulacja ok.16 dni przed rozpoczeciem kolejnego cyklu. Juz nie wiem co jest nie tak, ciagle o tym mysle.... i o niczym innym:( Czy któras z was tak miala? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a on sie badał Napisano Sierpień 1, 2010 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Nie, ani ani ani on nie badalismy sie, choc ja jestem juz umowiona na wizyte. Sadze ze to cos nie tak z mojej strony, bo kiedys z innym partnerem sytuacja byla podobna, tylko ze to bylo dawno temu, kiedy nie planowalam ciazy, ale i tak sie nie udalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a on sie badał Napisano Sierpień 1, 2010 Łatwiej żeby to on poszedł wcześniej. W jego wypadku wystarczy badanie nasienia i wszystko jasne. U Ciebie diagnostyka wymaga więcej czasu. Więc doradzam iść na badanie i przestań sie zamartwiać. Zdrowa para ma rok czasu na zajście w ciążę. Więc to że z poprzednim nie wpładłas o niczym nie świadczy. Wyślij go na badania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a on sie badał Napisano Sierpień 1, 2010 I bardzo mozliwe ze tak jest. Idxcie oboje na badania i wszystkiego sie dowiecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malineczkaa 0 Napisano Sierpień 1, 2010 ikusek witam ja ma tak samo co opisałas mimo tego d 2 lat nie moge zajsc w ciąze ale maz moj idzie za kilka dni na badanie nasienia ja jestem tez zdrowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 1, 2010 malineczka a bylas u lekarza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laporushi27 0 Napisano Sierpień 1, 2010 facet koniecznie musi sie zbadac pierwszy,to podstawa, po drugie u ciebie, nalezy zbadac hormony, prolaktyna i progesteron w poszczegolnych dniach cyklu, w tym samym czasie mozesz przeprowadzic monitoring cyklu, minimum 2 miesiace pod rzad,( domowe testy owulacyjne moga pokazac owulacje, co wcale nie znaczy ze owulacja byla i ze jajeczko peklo) jezeli tu wszystko bedzie ok, to nastepnie zalezane jest hsg, jezeli wykaze ze wszystko jest drozne, a ciazy brak, to nalezy przeprowadzic laparoskopie z histeroskopia, (wykluczyc endometrioze, jezeli jest PCO to poprzekluwac pecherzyki, przy okazji '' przedmuchac'' jajowody), jezeli PCO zostanie stwierdzone wowczas przed laparoskopia dostaniesz clo na wywolanie owulacji i progesteron na druga koncowke cyklu, dodatkowo mozna zbadac tarczyce, cytologia, posiew na bakterie, uff sama przez to wszystko przeszlam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laporushi27 0 Napisano Sierpień 1, 2010 dodam jeszcze tylko ze jezeli kiedykolwiek chcialbyscie przeprowadzic IUI to dobra rada, najpierw laparoskopia, to rada dr Mrugacza z kliniki Bocian, do ktorej ja niestety sie nie zastosowalam i szlam w zaparte, oczywiscie z negatywnym skutkiem:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malineczkaa 0 Napisano Sierpień 1, 2010 ikusek tak ja byla i ze mna jest wszystko ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 1, 2010 a słuchajcie, czy bol owulacyjny, kłucie podczas owulacji nie musi swiadczyc o tym, ze jajeczko peklo?bo juz sama nie wiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malineczkaa 0 Napisano Sierpień 1, 2010 ikuseka twój mąz byl na badaniach? bo ja nie to niech idzie wina ni e koniecznie musi byc po twojej stronie bo skoro masz owulacje,bóle owulacyjny,płodny sluz to chyba swiadczy to otym ze wzystko jest chyba dobrze ja zp are dni sie dowiem co i jak i meza wysyłam na badania i sie okaze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 1, 2010 nie, nie był. ja jutro ide na pierwsza wizyte. Zobaczymy jak wszystko sie potoczy. Stwierdziłam, ze w koncu trzeba sie za to wziac, czas najwyzszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 1, 2010 tzn. pierwsza wizyte, jesli chodzi o moj obecny problem-rzecz jasna, bo u gin. bylam juz nie raz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malineczkaa 0 Napisano Sierpień 1, 2010 ikusekto powodzenia!daj znac jak juz bedziesz wiedziec jaka jest przyczyna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 1, 2010 malineczkaa dzieki za otuche, oczywiscie odezwe sie jak tylko bede cos wiedziala. Poki co zeycze udanego popoludnia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 3, 2010 Malineczkaa byłam wczoraj u gin., mialam badanie i zrobiła usg. Fizycznie wszystko ok. Będę miała monitorowany cykl. Dzis bylam na badaniach dot. prolaktyny, zobaczymy jaki bedzie jej poziom. W czwartek kolejna wizyta. Nie wiedziałam ze to wszystko takie kosztowne kurde ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lettuce Napisano Sierpień 3, 2010 a dlaczego ty chodzis do lekarza? przeciez wiekszos przypadkow niepolodnosci jest zestrony faceta nie pomyslalas o tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 3, 2010 dlatego, ze z poprzednim, dawnym facetem tez byla taka sytuacja. Juz wtedy zastanawialam sie czy ze mna wszystko ok. Tamten facet ma juz dziecko, wiez mozna domniemac ze jest zdrowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne Napisano Sierpień 3, 2010 ból owulacyjny niestety o niczym nie świadczy, nie daje gwarancji uwolnienia komóki jajowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne Napisano Sierpień 3, 2010 aczkolwiek jesli masz dodatkowe potwierdzenie temperaturą, śłuzem i testami owulacyjnymi to powinna być owulacja pełna... moze coś z jajowodami?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ikusek 0 Napisano Sierpień 3, 2010 no właśnie bede miala robione wszystkie badania i okaze sie co jest nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach