Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noz kurcze nie wiem

wiem ze koeljny z tego cyklu ale nap[awrde nie wiem-ciaza

Polecane posty

Gość noz kurcze nie wiem

miala przerwe dwumeisieczna w braniu tabletek anty. okres dostalam 5 lipca, 13 lipca zaczelam barc tabletki znowu (przy czym wlasnie 13 lkipca w nocy zwymiotowalam,wiec nie weim czy ta tabletka sie przyjela bo wzielam ja ok.7 godzin przed tym jak zwymiotowalam), 16 lipca uprawialm sex .oczywscie od 13 lipca biore tabletki codziennie.....a weic moge byc czy nie?

Gość mysle ze nie szanse sa marne

Gość a ja myślę,

Gość a ja myślę,
że skoro nie zaczęłaś brać tabletek w pierwszy dzień miesiączki, to w tym pierwszym cyklu tabletki jeszcze nie są pewne i powinnaś stosować dodatkowe zabezpieczenie.

Gość z teog co ja wiem to
tabletki mozna zaczac brac w kady dzien niekoniecznie w peirwszy dzien cyklu wiec wg mnie to bez znaczenia.........tylko nie wiem czy juz po 3 dniach tabletka zaczela dzialas ale wyadaje mi sie ze tak.........

Tabletka działa juz pierwszgo dnia, ale podpisuję sie pod tym, ze należy wziać pierwszą właśnie w pierwszym dniu miesiączki. Na ulotce od tabletek na pewno jest napisane, co w przypadku wymiotów. Jesli dobrze kojarzę odstęp musi byc min. 4 h, ale sprawdz. Tak więc w siedem godzin, to tabletka na pewno się juz przyjęła przez organizm - ale tak, jak napisałam - powinnaś je wziać w pierszym dniu okresu. Jesli zrobiłaś inaczej, to nie wiem, jak to się ma do jej działania.

Gość a ja myślę,
no właśnie tabletka działa od razu tylko, jeżeli bierzesz ją pierwszego dnia cyklu. Jeżeli doszło juz do owulacji np około 10-tego dnia cyklu, to wtedy zażyta tabletka nie uchroni przed ciążą. I nikt nie zabroni Ci zacząć opakowania w połowie cyklu, tylko wtedy zabezpieczaj się dodatkowo przez pierwsze opakowanie. każdy ginekolog powinien Cię o tym uprzedzić.

A co jest napisane na ulotce od tabletek - zeby pierwszą wziac w pierwszym dniu miesiaczki, czy kiedy sie chce? :-)

Gość noz kurcze nie wiem
nie wiem co jest napisane na ulotce ,tak szczerze. gineikolog mi pwoeidziala ze moge zaczac kiedy chce. w kazdym badz razie zrobilam wlanie test -wyszedl negatywny. albo tabletka zadzialal albo po prostu jestem bezplodna......

Jeśli zaczynasz stosować tabletki anty to zawsze zapoznaj się z ulotką. Mimo tego że lekarz Ci już coś na ten temat co nieco powiedział. Lekarze często nie informują o szczegółach a właśnie w ulotkach są one zapisane.