Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masia26

Avent czy TOMMEE TIPPEE?

Polecane posty

Gość Masia26

Której firmy butelki są lepsze?

Gość Masia26
up

Gość biedronkowa............
dla nas tommee tippee nr.1 , ale aventa tez uzywamy

Gość zupełnie nie masz się czym
a o to to musisz spytać swoje dziecko;) ja kupiłam w pierwszej kolejności Tommee Tippee, bo smoczki mają przypominać pierś maminą itp. więc myślałam, że nic lepszego dla dziecka nie znajdę, a tu klops:O mały ani myślał pic z tych butelek:( natomiast AVENT spodobał mu się od razu i używamy ich do dziś (zaraz kończy 2 latka);)

Gość bele de jour
ja tez najpierw kupilam TT ale za nic w swiecie mała nie chciała z nich pić. Avent okazał się lepszy

Gość Masia26
Tylko że mojr dziecko dopiero się urodzi:) ja już zaczynam powoli kompletować wyprawkę:)

Gość zszokowana.
2 latka i Twoje dziecko pije jeszcze z butelki? nie za długo?

Nie wiem jak TT, ale my mamy butelki z Aventu i o ile kształt smoczka faktycznie córce przypasował, to cała reszta jest do ... Przeciekają cholery, kupiłam zestaw startowy, cztery butelki i z każdą ten sam problem. Więc ja nie polecam, no chyba że jesteś spokojną i cierpliwą osobą, bo mnie przy nich trafia...

Gość biedronkowa............
wlaanie dlatego u nas nr 1 to TT;);) bo smoczkiz Aventa dla synka przypasowaly tak samo jak TT , ale Avent strasznie "przeciekaja" i jakbym nie zakrecila, dokrecila to mleko ciagle leci nie tylko przez smoczek:O

moje dziecko pije z butelki tylko mleko, a to ile musiałam się namęczyć by w ogóle chciało przejść na modyfikowane to wiem tylko ja;) a przeszliśmy, gdy miał 9 miesięcy cieszę się, że teraz w ogóle chce pić to mleko;) wszystkie inne napoje pije od zawsze czyli do 6-go miesiąca życia z kubeczka więc nie robię problemu z tego, że mleko pije z butli;)

No właśnie, a tu masz głodne dziecko, chce już spać, dajesz butelkę, a ta cholera nagle zaczyna przeciekać i nie dość że dziecko się wydziera bo głodne, to teraz jeszcze mokre i trzeba je przebrać.

u nas na szczęście nigdy nie było najmniejszego problemu z przeciekaniem:)

Moja dwulatka pije ze szklanki, z kubka, mineralną prosto z butelki, z garnka, klocków, foremek i gumowca. Więc nie robię problemu z tego, że mleko życzy sobie w butelce :)

Gość ja tam wole avent
ja mam avent i mi nie nie przecieka:P:P a mam crke która MA 25 MIESIĘCY I MLEKO PIJE Z BUTELKI I DLA MNIE NIC W TYM ZŁEGO bo cała reszta z kubka :) a TT nigdy nie miałam wiec nie wiem........ ale za to mam t4ez Dr Browns i one dopiero przeciekaja:o

Gość Masia26
skłaniam się ku Avent

Gość alliskA
ja tommee tippee, avent kompletnie nie przypasował

Gość Masia26
A powiedźcie mi dlaczego trzeba kupić butelki 125ml i 260ml?

Starsza miała avent i był bardzo dobry. Młodsza ma Lovi - młodsza łatwo zaskoczyła jak sie ssie pomimo że była długo na piersi jednak mam problem że czesto leje sie woda z tej butelki. Przy avencie nic sie nie lało (jednak kształt miała mniej przypomianjący pierś niz Lovi). Tommee Tipee nie miałam.

Bo dla małego dziecka będziesz robić małe porcje i duża butelka jest niepotrzebna, jak będzie starsze, będzie jeść więcej, więc wtedy będziesz używać dużej.

"A powiedźcie mi dlaczego trzeba kupić butelki 125ml i 260ml?" a czemu trzeba? Ktoś ci kazał? Ja mam tylko małą buteleczkę. Często ją myje i czesto zmieniam wode na świeżą.

Gość Masia26
J_A_N_A masz 2 dzieci więc coś wiesz o dzieciach, a to będzie moje pierwsze i nie mam zielonego pojęcia co i jak. Kto pyta nie błądzi!

Maisa - :) chyba niewiele wiecej wiem bo nie jestem butelkową mamą bo obie do roku piersią karmiłam a potem przeszły na niekapek. Butelkę miałam chyba zaledwie miesiąc (wlasnie teraz zaraz po odstawieniu) wlasnie taką malutką i starcza. Ale ja je poje tylko wodą. Mamy które podają mleko pewnie mają racje ze należy taka wieksza kupic. Ale to chyba dopiero jak dziecko bedzie wieksze i nei tzreba sie z tym spieszyc. najpierw moze kup małą i zobacz czy bedzie odpowiadała twojemu dziecku.

Gość Masia26
Kupię narazie małe butelki, a dopiero potem 250 ml. ja wiem że to irytujące że się nic nie wie,ale ja nie miałam do czynienia z małymi dziećmi więc nic nie wiem o karmieniu, o akcesoriach itp. W internecie dużo piszą,ale myślę że prawdziwym źródłem informacji są doświadczone matki:)

Gość kolikaska
Hej ja kupilam jak bylam w ciazy butelki z avent ale nie uzywalam ich bo po pierwsze malemu sie nie spodobaly a po drugie poczytalam na temat tego calego aventu i pisali ze sa szkodliwe i maja bpa wiec ja bym na woim miejscu nie ryzykowala. My nasze aventy wszystkie wyzucilismy chociaz mielismy ich 9 sporokasy na to gowno poszlo ale coz zdrowie malenstwa wazniejsze. I teraz maly pije z butelek firmy ma sa rewelacyjne polecam!!!! TT tez mielismy ale tez mu sie nie podobaly.:-(

Masia26 - spoko ja też przy 1 ciąży byłam nieźle zakręcona z wyborem produktów. Musisz sama niestety wypróbowac zeby byc czegoś pewną.

a ja miałam i mam nadal TT i jestem bardzo zadowolona... córcia do dziś używa TT tylko teraz to jest kubek niekapek z którego pije mleko i inne napoje :) aventa nie próbowałam więc się na temat tej firmy nie wypowiem... ale rzeczywiście TT mają smoczki które kształt mają podobny do piersi i córce przypasowały odrazu :) pozdr