Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Podobno kobieta podczas ciązy nie moze uczestniczyc podczas zadnego pogrzebu, a tym bardziej widziec ciała zmarłej osoby, gdyz daje jej to 80% pewnosci, ze prędzej czy później poroni. Slyszeliscie o czyms takim?? Kolezanka dzis mi o czyms takim powiedziała, a ja niedawno bylam na pogrzebie wujka i co prawda nie wierze w takie rzeczy to sie zmartwilam

Gość nanananna
JA BYŁAM na pogrzebie matki swojej i jakos mi nic się nie stało

moim zdaniem jakas bzdura, jezeli cie to pocieszy powiem ze na poczatku ciazy bylam na pogrzebie bardzo bliskiej mi osoby, uczestniczylam zarowno w nabozenstwie jak i czuwaniu przy zmarlej , mam zdrowa polroczna coreczke, wiec nie przejmuj sie i mysl pozytywnie

Gość ketona
glupota, ta kolezanka to chyba z zabitej dziury jest :O

Jak bylam w ciazy to na nieszczescie 2 dziadkow mi zmarło bylam na dwoch pogrzebach i moja cora cala i zdroba sie urodziła Moja rada: nie wierz w głupoty

Może zamiast wierzyć w takie bzdury, przestańcie wierzyć w mity takie jak jedno piwo w ciąży nie zaszkodzi, czy dwa papieroski dziennie w ciąży nic dziecku nie zrobią.

MIT!!! ja bylamna pogrzebie w 5 m-cu ciazy i urodzilam zdrowego, duzego chlopaka :)

Gość tajasne
byłam przy moim dziadku jak umierał. byłam na pogrzebie jego, a parę dni pozniej na pogrzebie babci męża. poronić to mozna z emocji, z nerwów. a nie z obecnosci przy zwłokach.

Gość nie wiem czy to miało coś
wspólnego ale ja w 6tyg ciąży byłam na pogrzebie wujka, dokładnie we wtorek a w środę zaczęły mi się plamienia i niestety poronienie:( ale to chyba tak jak ktoś napisał wyżej że to duże emocje i prędzej z tego powodu. Chociaż powiem szczerze że zastanawiałam się czy iść na ten pogrzeb... a mój wujek zmarł w sobote a przesąd jest też taki że jak ktoś zmarły leży przez niedzielę to w ciągu bodajrze tyg umrze następna osoba, no i ja poroniłam w sobotę:( głupi zbieg okoliczności?

a jak ktoś wyliczył te 80 %? Skąd wiadomo że to 80 a nie 75 albo 83? Bezedura...

Falea - Twoja wypowiedź najlepiej ujmuje temat. Dobrze, że są jeszcze na świecie rozsądne babki. Pozdrawiam serdecznie.

Gość tajasne
"wspólnego ale ja w 6tyg ciąży byłam na pogrzebie wujka, dokładnie we wtorek a w środę zaczęły mi się plamienia i niestety poronienie ale to chyba tak jak ktoś napisał wyżej że to duże emocje i prędzej z tego powodu. Chociaż powiem szczerze że zastanawiałam się czy iść na ten pogrzeb... a mój wujek zmarł w sobote a przesąd jest też taki że jak ktoś zmarły leży przez niedzielę to w ciągu bodajrze tyg umrze następna osoba, no i ja poroniłam w sobotę głupi zbieg okoliczności?" tak.

Gość kacha31krakow
Ja bylam na pogrzebie swojego taty w 9 -miesiacu ciazy -nie bylam tylko w sali pożegnan bo sie balam ze moge to [pprzezyc mocno i nie potrzebnie sie bede denerwowac- corke urodzilam przez cc bo byla troszke splątana pępowiną ale wszystko ok 10 punktow w skali apgar dostala.Smutno mi tylko ze tato nigdy nie zobaczyl wnuczki. :(