Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Orienne

Golenie/Depilacja ciała.

Polecane posty

Hej :) Mam problem z goleniem nóg, bowiem na łydkach ogromnie wrastają mi się włoski... Nijak nie potrafię sobie z tym poradzić, a wygląda to okropnie. Znacie jakieś sprawdzone sposoby? Może któraś z Was ma podobny problem? Jak do tej pory nie udało mi się spotkać ani jednej osoby, której wrastają się włoski. Mam też drugie pytanie, chciałabym zacząć golić bikini, jednak nie wiem jaki sposób jest najlepszy? (dodam, że mam 15 lat i do tej pory nie musiałam usuwać w tym miejscu włosków) Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :)

Gość bardzo wiele osób
ma problem z wrastającymi włoskami pomagają peelingi i balsam nawilżający, ale nie wszystkim

Nie pisałam wcześniej ale próbowałam już peelingów, kremów do depilacji, plastrów z woskiem i depilatora. Już nie wiem co mam robić, za tydzień mam wesele u mojego kuzyna i chciałabym bardzo by moje nogi ładnie się prezentowały :(

Gość duzo osób
ma ten problem i mało kto potrafi sobie z nim poradzić, ot co. Dlatego nie piszą, ja tez wszystkiego próbowałam-o wszystkim wrastja i zostaja czerwone kropki. Pozdrawiam i powodzenia

A laserowe pozbywanie się włosków? Opłaca się coś takiego? Po jakim czasie odrastają takie włoski?

Gość duzo osób
zależy jakie masz owłosienie, ja jestem brunetka, laserowe na nie wiele się w moim przypadku może zdać. Ale nie wiem, możesz spróbować, niektórzy mówią że na stałe inni na jakiś czas. Wszystko zależy, nie ma jednej uniwersalnej zasady.

Gość Gosia_Gosia
Też zaczęłam nie dawno się golić, na początku strasznie mnie piekło, miałam pełno krostek czerwonych, szpecących ale przeczytałam ten tekst http://www.babciapolka.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=4146:najczstsze-bedy-popeniane-przy-depilacji-jak-ich-unikn&catid=66:uroda&Itemid=133 no i teraz jest o wiele lepiej,nogi są delikatne co mnie cieszy :) czasem warto posłuchać rady

Gość gość
a w jaki sposob sie golisz? maszynką? kremem? moze sprobuj woskiem, ja chodze do kosmetyczki- wlosy odrastaja slabsze, odrastaja wolniej i mam mniejszy problem z wrastajacymi wloskami :)