Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katalana

KWIETNIÓWKI 2011

Polecane posty

Ja też wybrałam się na zakupy odzieżowe, wróciłam z dwoma podkładkami na stół i koszem na reklamówki :))) ale w to się raczej trudno ubrać. Naprawdę drogo, choć w jednym sklepie miałam ochotę na bluzeczkę - wychodzę na wiosnę - ale Pani sprzedająca jakby w ogóle nas nie widziała w tym sklepie więc stwierdziłam nic na siłę może na allegro będą takie. Kora niestety ostatnio też zaczęło minie coś swędzieć w "samej rzeczy" więc na razie lactovaginal na razie daję radę, ale konsultacja z lekarzem wisi nade mną. Za to wczoraj Pan w innym sklepie zachęcał nas do wózka za minimum 3000 PLN - ale na głowę jeszcze nie upadliśmy z moim Mężem. Jak na razie mam spodnie dresowe i jeansowe z allegro i kolka własnych tunik. Ale idzie zima brrrrrr no coś kupić trzeba.

Witajcie. Nie pisałam ostatnio bo w sobote byłam na weselichu, w niedziele na poprawinach. Co do sukienki polecam bardzo taką (ja miałam górę ze złotych cekinów, dól złoto-brązowy) - właśnie w takiej byłam teraz na weselu, super w tańcu, ładnie "spływa" po brzuszku i nie robi z nas torby http://moda.allegro.pl/item1246701809.html , moja dobra rada jest taka aby kupić sobie przezroczyste ramiączka i można wtedy je zaczepić o gumeczkę pod spodem, wtedy nie ma ryzyka że nam się coś zsunie. Wczoraj po powrocie koło 20 chyba z tego zmęczenia czułam się jakby mnie dopadała grypa. Dziś też nie czuję się zbyt dobrze, jest mi niedobrze, non stop coś mi śmierdzi, mam straszny katar. Dobrze że siedzę w domku i mogę troszkę odpocząć. U mnie pogoda jak narazie ok, nie wiem czy zimno czy ciepło ale piękne słońce które wpada mi do pokoju - super. Aha...mam propozycję, czy umie któraś założyć galerię tak abyśmy mogły wklejać tam nasze zdjęcia oczywiście pod hasłem aby to było tylko dla nas.Mogłybyśmy wtedy pochalić sie naszymi brzuszkami, usg, zakupami itp.

witajcie, ja wczoraj też wybrałam się na zakupy odzieżowe i wróciłam do domu z dwoma podkładkami i koszem na reklamówki, ale w to trudno się ubrać. Myślałam że dla ciężarówek łatwiej coś kupić, ale się pomyliłam, a cenyyyyy macie rację straszne. Zastanawiam się tak jak Wy co zimą na siebie założyć. Kora mnie też coś zaczęło swędzić w "samej rzeczy" i zastanawiam się czy to nowa oliwka do ciała mnie wykończyła, czy to właśnie coś mnie atakuje. Na razie ratuje się lactovaginalem no i muszę też ograniczyć cukier i tłuszcz. Dziś dopadły mnie mdłości po śniadaniu i boli mnie głowa. Zazwyczaj rewelacje żołądkowe miałam wieczorem a tu taka niespodzianka. Wczoraj w jednym sklepie Pan zachęcał nas do wózka za 3000 PLN, ale jeszcze z Mężem nie upadliśmy na głowy. Buziaki dla Was.

Karlop - no jasne, po drodze będzie pewnie niestety jeszcze masa płatnych usług, ale aż się przeraziłam na samą myśl ile poród by kosztował. W polsce, w przypadku braku ubezpieczenia poród i pobyt matki 3 dni w szpitalu (bez komplikacji) to koszt około 5 tyś zł.

Kasa dopłaca,albo płaci w całości(zalezy ktora) za szkole rodzenia.Ale to jest absurd.Wydaje mi się ,ze takie badanie przezierności ,albo badanie tokso i cyto sa o wiele ważniejsze.Bez szkoły rodzenia sobie poradzisz,ale badania są super ważne.Nie rozumiem tego ani trochę.

Gość calvadoss
tak kolezanka go mial a odpadaja bo mocowania przednich kol sa niskiej jakosci cala reszta widac ze nie kosztowala 500zl ale kola to jakas masakra dosyc ze turkotaly glosno to jak w parku odpadlo kolo myslalam ze umre ze smichu a ona z placzu ale te baby active sa swietne fakt dla lenki mialam starszy model ale swietna firma i naprawde moge polecic

Zgadzam się z Wami, że badania są strasznie drogie. Ja co prawda na razie płaciłam za pobranie krwi i zbadanie tokso ale za morfologię i mocz też muszę płacić bo gin mi nawet prywatnie nie daje skierowania. Na następną wizytę mam zrobić morfologię i mocz więc to samo aż takie drogie nie jest ale mam jeszcze powtórzyć glukozę na czczo i WR ktorego zapomnieli zbadać poprzednio. Za to pewnie zapłacę sporo. Ale za to na ostatniej wizycie byłam miło zaskoczona, bo spodziewałam się że za badanie genetycznez przeziernością zapłacę więcej niż zwykle, a mimo że zdjęcia nawet dostałam dalam 100zł jak zawsze czyli bez żadnych fanaberii. Bardzo mnie to ucieszyło. Przygotowywałam się na 2 razy droższą wizytę. A tu taka niespodzianka :)

Dzień dobry :) Zgadzam się z Wami, że ceny badań są kosmiczne. Nawet mój gin ostatnio mi mówił, że to jest chore,że państwo tego nie finansuje. Narzekają na mały przyrost, a robia kobietom cały czas pod górkę. Ech... Tak samo jest z ubraniami dla ciężarnych. W sklepach ceny wygórowane. Jak sobie pomyślę, że mam dać 100-150 zł za jakąś tunikę czy spodnie, które będę nosiła przez kilka miesięcy, to od razu mi się odechciewa. Wolę juz sobie odpuścić i kupić cos później mojemu Maluszkowi. Do tej pory kupiłam już kilka tunik, sweterków i 2 sukienki na Allegro w naprawdę korzystnych cenach. Oczywiście jeszcze ich nie noszę, bo póki co wszystko trochę za duże, bo brzuszek tylko odrobinkę mi urósł. Jak ktos nie wie, że jestem w ciąży, to patrząc na mnie na pewno się nie domyśli :) Calvadoss dzięki za wyjaśnienie dotyczące tego wózka. No szkoda, że jest takiej słabej jakości. Będzie trzeba rozejrzeć się za czymś innym. A_B swietny pomysł z tą galerią, ale ja niestety jestem kompletnym beztalenciem jesli chodzi o takie sprawy i nie mam pojęcia, jak takie coś utworzyć :P Iissaabel moi znajomi właśnie ostatnio kupili wózek za 3 tysiące i ja tez osobiście uważam, że to lekkie przegięcie. Trzymajcie kciuki za mnie i moje Maleństwo, bo dzisiaj mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Miłego dnia 🌻

Gość aprils mother11
Hej dziewczyny, Ja takze wczoraj byłam na zakupach,ale nieudanych udalo mi sie kupic tylko 1 pare leginsów,co do cen to sie zgadzam,zgroza,zwykle spodnie ciazowe 200 zł.Dla mnie to przesada.Dzisiaj zrobilam morfologie i analize moczu,jutro wizyta u lekarza.Mam pytanie czy na kazdej wizycie lekarz robi usg?W ubiegly czwartek mialam wizyte u gastrologa(w zwiazku z moja dolegliwoscia jelit)i zrobil mi kontrolne usg jamy brzusznej,widzialam maluszka jak sie wiercil,najlepsze jest to ,ze gastrolog stwierdzil powaznie ,ze to chlopiec:)))To dopiero 14 tydzien, ale powiem wam ,ze naprawde cos miedzy nózkami bylo przypominajace malutkiego siusiaka:)narazie traktuje tą\e wiadomosc z przymruzeniem oka,poczekam az sie potwierdzi u ginekologa:)Chociaz intuicja mi od samego poczatku podpowiada,ze to bedzie wlasnie chlopczyk,zobaczymy:) Troche sie martwie bo nadal mam straszne mdłosci ,wymioty rano,chyba juz powinny przechodzic to 14 tydzien? Pozdrawiam serdecznie:)

Ja tez myslalam ze po 12 tyg mdlosci i wymioty minał a tu nic, jest mi tak samo niedobrze jak bylo :(

ja myślałam że dziś mam mdłości, ale to chyba jakiś wirus mnie dopadł, bolą mnie mięśnie i stawy. Na razie 37,4. brrryyyyyyyyyyy a przecież jestem na L4 i z nikim się właściwie nie spotykam.

Gość Malwiśka25
witajcie prosze o odp na pytanko-co ile macie wizyty lekarza?

Ja miałam na początku co 3 tygodnie, teraz miesiąc czekam na następną, z racji historii do tej pory miałam usg na każdej.

Witajcie kwietnióweczki. Ja dziś miałam wizytę u gina. Moja córeczka ładnie rośnie. Waży już 1500 g. Jak na razie wszystko z nią świetnie. Prawidłowo się rozwija, z czego bardzo się cieszę. Postanowiłam dokonać małej zmiany w tabelce, bo pewnie niedługo już wszystkie będziemy znały płeć maluszków (oczywiście jeśli ktoś nie chce mieć niespodzianki) NIK..............WIEK.......MIASTO...........TP......KTÓRE?........PŁEĆ wiosenna mama...25......Małopolska......23.03.....3............córeczka ORLLA................29......Belfast..........23.03... ..1 anka87.............23......Wieliczka....30.03, 01.04...2 (1 to mój Aniołek) mania487 .........18.......Morąg............01.04....1 Judyta10..........28......Szczecin..........01.04..... katalana...........33......Warszawa.......04.04.....2 ktosia1980........30......Toronto..........04.04.....2 monsoon...........30.......Lublin............04.04.....2 minia80............30.......Lublin............04.04...... 1 aaaaaaanula83...27.......Sokołów.........04.04......1 Martka77..........32......Wrocław.........04.04.....2 paula8122......... .29.......Warszawa.....04.04......1 K_inka_..............30......Poznań.........04.04... ..2 basik1978.........32.......HAJNÓWKA......06.04.....2 Hawa2000.........36.......niemcy.......... 07.04.....1 anka1976..........34.......Bydgoszcz......07.04.....1 Ditta7..............28.......Warszawa.......07.04.....1 iissaabel.............33.......Radom..........07.04.. ...1 (4 Aniołki) mamusia22.........22......W-Śl...............09.04.....2 kajusia99...........23......Żywiec...........10.04.....1 mama_kwietniowka..39..W-w...............10.04.....1 aprils mother11...28......Lublin.............10.04.....1 (2 aniolki) _iwia_82..............28......Turek...........10.04.... .1 brestova............26......I-bie..............11.04..... 1 monis24.............24......Śląsk..............11.04... ..2 szpilka85............25......Konin.............11.04..... 1 anitka75............35......podkarpackie...12.04.....1 wiolonczela..........35......Wrocław.........12.04..... 1 Malwiśka.............25......Polanów..........13.04.... 3 bebetka77 .........32......Zabrze...........14.04.....1 2in1..................27......szczecin.........15.04..... 1 _agneszka_.........28......W-wa.............16.04.....1 A_B...................26......Kielce.............17.04... ..2 justys1818..........21......Żywiec...........15-20.04..1 evvvv................28......Mikolowo.........18.04...... 1 Thelly ................26......L...................20.04.....2 karolp ...............30......Niemcy............20.04.....1 Pijawa2..............32......Olsztyn...........21.04..... 3 (1 Aniołek) MagdaK29...........29.......Poznań...........22.04.....1 Mikołajka83.........26......Szczecin..........22.04..... 1 Limfa abominacji...23......Lublin..............23.04.....1 calvadoss............21......Tczew.............25.04..... 2 Malina86.............24.......Poznań...........25.04.... .1 mamuli................31......Śląsk...............26.04 .....2 123111213...........30......Warszawa........26.04......1 hanio.k...............24......Śląsk...............27.04 .....2 katharinak_83.....27 ......Kraków............01.05.....2 (1 Aniołek) annjaa................28......Gdańsk............03.05... ..1 ENI_35................35......BIELSKO-BIAŁA...05.05....2 Pozdrawiam Was mamusie.

A_B założyłam nam konto pocztowe, tam będziemy mogły bez problemu przesyłać swoje fotki :) Napiszcie do mnie maila, a ja podam hasło. Mój mail jest widoczny po kliknięciu na mojego nicka.

upss..!! sorry, ale nie ma już mojego adresu mailowego w moim profilu kafe... nie wiem dlaczego, bo ja go nie usuwałam. Chyba kafe zrobiło modernizację. Tak więc podam tutaj... pomidor4u@gmail.com

zajrzę tu wieczorem. Wtedy pewnie już ktoś napisze do mnie maila :) Bardzo pomocne jest, gdy w temacie wiadomości będzie umieszczony nick z kafe, wtedy wiadomo, kto napisał wiadomość na poczcie. No i najfajniej by było, gdyby koleżanki pozamieniały pomarańczowe nicki na czarne. Przekonacie się z czasem, że mam rację... bo to już mój drugi topik ciążowy i stąd wiem, że różne rzeczy przychodzą ludziom do głowy... Pozdrawiam :)

Gość aprils mother11
Dziewczyny czy Wy takze macie takie pobolewania w dole brzucha i ciagniecia w pachwinach?Troche sie niepokoje tymi bolami , jutro co prawda mam wizyte,wiec napewmo zapytam lekarza.Mam tak juz kilka dni:(Nie jest to ostry bol,ale mimo wszystko mnie niepkoi.

A ja mam dla Was coś SUPER!!! Jak macie czas to wejdźcie na tą stronkę: http://www.makemebabies.com/ Można tam wrzucić zdjęcie swojej twarzy oraz zdjęcie twarzy męża i zrobić symulację wyglądu dziecka :) :) Wiadomo, że należy to traktować z przymrużeniem oka, ale fajna zabawa i swoja drogą ciekawe na ile się to sprawdzi :)

Hej!!! Dobry pomysł z tą pocztą, ale ja mam propozycję, żeby każda z nas napisała swój adres mail, żeby to Thelly mogła wysyłać hasło do chętnych dziewczyn, bo jak to do niej będziemy pisać, to każdy może takliego wysłać i podać się za osobę z forum. Więc ja bym prosiła o wysłanie hasła na adres korulka@wp.pl Zgadzam się z Wami, że za badania ciążowe trzeba płacić horrendalne sumy, ale co robić. W ogóle wszystko co związane z ciążą drogie jak cholera :/

aprills mother, gratuluję córeczki!!!! ja tez marzyłam o drugiej córci, ze względów praktycznych, ale ie tylko. A tu zapowiada się chłopak, ale co tam, pokocham i wychowam jak swoje :P Ba, już go kocham!!! Jedyną moją dolegliwościa jest pobolewanie brzucha w dole z prawej strony, takie kłucie, kiedy siadam, leżę na plecach, albo czasem przy wykonywaniu gwałtownych ruchów. Ale myślę, że to nic groźnego, pewnie wiązadła macicy.

Gość Malwiśka25
a ja poprosze na czarna2424@onet.pl

Witajcie. Jutro moje USG genetyczne. Strasznie się boję, ale musi być dobrze:) Mój adres jolcia@vp.pl.

A ja wysłałam maila i się podpisałam :) Prima aprilis to się chyba synuś szykuje :) U mnie dziś pani dr zobaczyła dziewczynkę. Mnie było wszystko jedno bo ja już "parkę" mam, ale mąż w 7 niebie bo on o córci marzył no i córka zadowolona strasznie. Teraz już nie ma "dzidzi w brzuszku" tylko Karolinka :)