Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolenka20

Samotna mamunia 20

Polecane posty

Gość Lolenka20

Hej dziewczyny. Nie wiem czy ten temat juz byl, nawet jak to nie moge znalezc ;/ A mianowicie czy ktoras z was jest samotną mamą?? Ja mam 20 lat i niedlugo rodze, ojciec dziecka okazal sie dupkiem i nie poradzil sobie z faktem ze bedzie ojcem...A ja sie boje ze sobie nie dam rady sama ze juz nigdy nie bede miala szansy na nowa milosc i szczescie.A tak bardzo bym chciala zeby ktos szczerze pokochal mnie i moje malenstwo..Czy mam szanse na to? Co wy o tym sadzicie?? :(

No cóż normalny, zdrowy facet sam potrafi zrobic sdziecko kobiecie i nie potrzebuje gotowca. A swoja droga tak to jest jak sie ne pozna osoby, której sie daje doopy

Gość Lolenka20
Hmm...ironia. Bylismy razem 5 lat wiec znalismy sie bardzo dobrze... To raczej nie moja wina ze jest nie odpowiedzialny

Gość bidek
masz 20 lat to troche zawczesnie na robienie dzidzi ,nie sadzisz?nie lepiej zareczyny slub a potem dziecko zeby to wszystko mialo nogi?No ale juz za pozno wiec tak, masz szanse na milosc i napewno spotkasz jeszcze wielu wartosciowych facetow ktorym twoje dziecko nie bedzie przeszkadzac moze nawet wrecz przeciwnie.jestes bardzo mloda i cale zycie przed toba,zycze powodzenia i uwazaj na siebie

Gość kanapka z pasztetem
kpiarz ma rację.....faceta nazywasz dupkiem, a jak nazwiesz siebie?

Gość Lolenka20
Ja nie jestem tu nic winna...mielismy byc razem 'to nie ja go zostawilam tylko on mnie...Bylam z nim zawsze kiedy mnie potrzebowal a on w najwazniejszym okresie mojego zycia zostawil mnie...

A ja Cie rozumiem i myślę, że jesteś młoda i uda Ci się spotkać jeszcze tego jednego jedynego, który pokocha Ciebie i Twoje dziecko. Nie mówię, że to będzie już teraz ale może być nawet za 10 lat. Teraz będziesz miała maleństwo i ono zajmie Ci cały wolny czas :) Będzie dobrze! Spokojnie dasz sobie sama radę :) nie Ty pierwsza :) I przestańcie jeździć po dziewczynie bo nic Wam nie zrobiła!!! Różnie życie się układa i co ona winna, że facet okazał się dupkiem po 5 latach!!!!!

Gość kanapka z pasztetem
No tak samotne matki nigdy nie czują się winne!!! Masakra jakaś! To co z tego, że znaliście się 5 lat??? A moja matka z ojcem alkoholika zna się lat 30! I co ma winić jego że ma z nim dziecko??? Winna jest tylko ona że wcześniej nic nie chciała zauważyć i zmarnowała nam życie. Bo mając lat naście czy 20 jest się na tyle głupim (tak autorko mowa o Tobie), ze pewnych rzeczy się nie widzi! Nie ojca dziecka powinnaś winić - on ma prawo w tym wieku być niedojrzałym, powinnaś winić tylko siebie za to, że spłodziłaś dzieciaka z góry skazując go na brak ojca, że nie zdawałaś sobie wcześniej z tego sprawy. Rozmawialiście zanim zaszłaś w ciążę wcześniej o tym?? Podejrzewam, że jest on w zbliżonym do Ciebie wieku, wiec nie wymagaj od niego chęci zostania ojcem w takim wieku. Do decyzji trzeba dojrzeć. Oczywiście ,że powinien ponieść konsekwencje bycia rodzicem, ale proszę nie mów że nie masz sobie nic do zarzucenia.

Gość co za bezmózg
Kanapka z pasztetem ale pier...dolisz glupoty! Facet ma prawo byc nie odpowiedzialnym haha dobre. Puknij sie w glowe napisalas ze dziewczyna powinna winic tylko siebie. Jasne faceci moga wszstko bo oni moga byc nie odpowiedzialni :)

Gość co za bezmózg
I nie usprawiedliwiaj jej chlopaka bo jesli ma te 20 lat to juz dobrze wie jak sie robi dzieci. Biedny myslal pewnie ze bocian przynosi.

Gość gość
Ja dziś też zostałabym samotną mamą :(

Lolenka20- nie martw sie, ja jestem jeszcze młodsza od Ciebie, bo mam 18 lat i sama wychowuje 4 miesięcznego synka, i w sumie sie ciesze bo nie chcialabym byc z ojcem dziecka bo jak twój okazał sie nie dojrzałym dupkiem. He he :) ale czego sie dziwić przeciesz kobiety szybciej dorastają do wszystkiego psychicznie. Mój byly na 22 lata, nie ma pracy i wszystko sobie olewa. Nie jestem z nim ze względu na to ze jak bylam z nim w ciazy zle mnie traktował i mnie nie szanował. Ale od kiedy maleństwo jest na świecie zaczęłam byc silniejsza i ciesze sie każdym dniem razem z malym urwisem. A facetem sie nie przejmuj, jest ich pełno na świecie. Ja juz znalazłam, na razie to kolega, dobrze nam sie układa i znaczymy co z tego bedzie w przyszłości. Wiec sie nie załamuj bedzie dobrze. A w ktorym jestes miesiacu ciazy, i skąd jestes?

ja estem w piątym tygodniu ciąży mam 18 lat i mój facet z którym byłam 3 lata także mnie zostawił Nie chce tego dziecka. Także jesteśmy w podobnej sytuacji... boje się ze sobie sama ni poradze

Gość Lolenka20
W sumie moze i troche racji kazdy ma...moja jest wina i jego zapewne tez, Ale bardzo sie ciesze ze bede miala malego syneczka ktory bedzie mnie kochal i wiem ze mam dla kogo zyc... Patrycja2810 w sumie dziekuje zrozumialam cos po twojej wypowiedzi..lepiej ze odszedl teraz niz jakby mial zrobic to pozniej jak maly bylby na swiecie. I niechodzi mi ze materialnie sobie nie poradze tylko psychicznie bo ja go kochalam a on mnie tak skrzywdzil...Ale niema co plakac nad rozlanym mlekiem ;] My kobiety zawsze damy sobie rade :) Ja juz za 15 dni mam termin i niecierpliwie wyczekuje maluszka:) Jestem z Lubelskiego ;p

Gość Lolenka20
Michasia 13037. Jednak faceci to kmioty ;/ skoro wiedza do czego sluzy penis powinni tez barc odpowiedzialnosc za wymachiwanie nim...łatwo powidziec ze trzeba bylo sie zabezpieczac ale nie ma 100% antykoncepcji no chyba ze sie jest bezplodnym albo ma cie wycięta macice ;/

i na dodatek postawił mi warunek że albo dziecko albo on. Kazał mi usunać ciąże ale się nie zgodziłam... ale boje się ze nie bede miała pieniędzy na wychowanie dziecka. nadal sie ucze

No dzieczyny serdecznie Wam wspolczuję ze tak wam sie zycie ułozyło... Ale badzcie silne , bedziecie mieć za nie długo malenstwa i dla nich watro zyc i cieszyć sie z kazdej chwili!!!!

wiem o tym i tylko dla tego malenstwa teraz próbuje się trzymac i pozytywnie myslec. Mam nadzieje ze sobie poradze bez niego

Gość Lolenka20
Michasia 13037 nie usuwaj nawet niemysl o tym jak on chce to niech sobie mózg usunie...malenstwo nie jest niczemu winne. Ja na poczatku tez o tym myslalam a teraz sie tego wstydze bylo mi ciezko bo myslalam ze swiat sie zawalil ale mam cudownych rodzicow i oni mnie bardzo wspierali, i jak poczulam ruchy niuniusia to juz wiedzialam ze nic nie dzieje sie bez przyczyny i po cos to dziecko we mnie jest...

Gość aspoleczna20
Dasz sobie rade wkoncu kobiety to plec silniejsza, my jestesmy wytrzymale na wiele nie powodzen , i dzieki kazdemu nie powodzeniu stajemy sie silniejsze. A ten chlopak co cie zostawil moim zdaniem nie byl gotów na zostanie tata przestraszyl sie i uciekł. Masz szanse na prawdziwa milosc jeszcze jestes mloda osoba a ja znam wielu facetów ktorym dziecko nie przeszkadza i potrafia je pokochac jak swoje. Wiec masz duze szanse na prawdziwa milosc tylko pamietaj nic na sile . Faceci to swienie aczkolwiek kobiety sa czesto nie lepsze . Nie warto sie przejmowac czy zalamywac trzeba zyc dalej i sie nie poddawac. ZYcze ci duzo szczescia:):)

Gość cięzaaaarnaa z wroc
a mieszkasz z rodzicami czy jak>>??? masz w nich wsparcie czy niebardzo?? pracujesz? bedziesz miala za co utrzymać dzidzie? masz kupioną wyprawkę?:)

na razie o niczym nie wiedzą ale wiem już teraz ze mi nie pomogą, jedynie mama tego mojego bylego chlopaka powiedziala ze mi pomoze... ze moge u nich mieszkac i ze sie ulozy. Ale ona wyjezdza za granice pracowac wiec nie wiem jak to bedzie. Teraz juz nie mysle o usunieciu. chce urodzic te dziecko i licze ze jakos to bedzie...

Gość cięzaaaarnaa z wroc
dasz rade;l))) idź do mopsu jak sie urodzi dziecko, to ci dadzą zasiłek dla samotnej matki i becikowe i do tego dostaniesz rodzinne co miesiąć, troszke rodzice pomogą i dasz radę, musisz miec miesiecznie na dziecko 450zł (wtedy c i starczy spokojnie), podaj swojego faceta o alimenty i juz. ja obliczyłam co ile kosztyuje(sama czekam na dziecko) nie jestem bogata, więc chce wszystko jak najtanszym kosztem więc: -pampersy np. z biedronki czy huggies itd to koszt miesieczny 120zł -husteczki do pupy 20zł (kup 3 paczki, nawet 2 starczą, a w domu pupę myj dziecku wodą i mydelkiem i potem osuszaj i kremik na to) -krem do pupy około 12zł -oliwka max 13zł -mydełko lub płyn do kąpania max 15zł -jesli nie bedziesz karmić piersiom to mleko koszt miesięczny 200zł-250zł maxymalnie -glukoza i woda mineralna i herbatka to razem 50zł dasz radę:) mozesz kupować ciuszki co 3 miesiące nowe rozmiary w secondhandach śa tez ładne;) pozdrawiam

Gość Lolenka20
Ja mieszkam sama rodzice sa jak narazie za granica ale maja przyjechac mi troszke pomoc na poczatku jak maly sie urodzi, wszystko dla malego jest zakupione...wiec wydaje sie ze nie jest najgorzej bo kasa jest i nie mam co sie martwic o utrzymanie...Aleee najgorsze jest to ze dzidziul nie bedzie mial ojca... :(

Dziewczyny, życzę Wam, aby wszystko układało się po Waszej myśli- pamiętajcie, że ciąża nie wyklucza spełnienia Waszych planów- o prostu przesuwa ich realizację w czasie. Swoją drogą, co za dupek. Będąc z dziewczyną 5 lat zostawia bo dziecko. Dacie sobie radę bez takich durniów.

dla mam których dochody nie przekraczaja 504 zł na os w rodzienie , ale ty nie pracujesz wiec napewno dostaniesz

Gość Lolenka20
mysle ze to jest tez troche tak ze zostawil mnie bo przerazil sie tego ze juz bede tylko ja i dziecko ze sie nie pobawi ze bedzie uwiazany i zrobil jak zrobil ale mam nadzieje ze to sie odwroci przeciwko niemu i gdy zrozumie swoj blad to bedzie juz za pozno....