Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfsssfd

Jakim szmponem myjecie włosy?

Polecane posty

Gość LAVERA mango
SLS - sodium laurenium sulfate - czy hajoś tak - czyli to co sie świetnie pieni i jest bardzo tanie.... to że wysusza i uczula producenci w większości maja w poważaniu silikony - to jest cos co pokrywa - czy włos - czy skórę w jakimś preparacie i stwarza wrażenie gładkości - niestety jak sie zmyje to jest gorzej niż przed zastosowaniem - dlatego też omijam szerokim łukiem - juz wolę zwykłym dziecięcym szamponem umyć włoski... ale ta Lavera jest na prawdę świetna i do tego maska też z mango rewelacja.

Gość fdfsssfd
Na wizażu jest o tym ogromny wątek. Wpisz w google 'szamony bez silikonow', 'silikon w szamponach'. Bedzie cała lista tych ulepszaczy

Gość fdfsssfd
Zależy tez czy ktos farbuje czy nie. Ja nie farbuje, ale jestem fanką paleniamoich wlosow na sloncu;/

Gość dwa i pół
ja użawam teraz radical na wypadające, zrezygnowałam z tych wszystkich innych na rzecz ziołowego

Gość fdfsssfd
Na wypadajace polecam tylko jeden szampon! Alpecin C1

Gość blondyneczkaaa
ja do blond farbowanych i rozjasnionych polecam JOANNA ultra color ma fioletowa konsystencje nadalaj platynowy blond włosy nie zółkną super!!!

Gość carmena2010
piernikowa laudacja a jego ty używasz konkretnie szamponu?

Gość wymarzona
ja myje roznymi ziolowymi i od czsu do czasu wcieram w skore glowy ekstrakt z pokrzywy. O wlosy latwo zadbac bez ciaglego latania do fryzjera,wystarczy myc i plukac ziolowymi preparatami i od czasu do czasu podcinac ciut koncowki i wlosy od razu zdrowo wygladaja i nie wypadaja.

Gość marlut
do jak wyzej-potwierdzam i ta cen -u nas 7 zł.śmiech na sali ,a efekt jak po profesionalnym szmopnie z salonu.na co dzien-pokrzywowy z biedronki.. i nareszcie mam sypkie włosy ,a nie przylizane jak po czerwonym garnierze z orzechami makademia czy jakoś tak.

Gość marlut
w pierwszej częsci postu chodziło mi oczywiście o szampon joaany do włosów blon farbowanych.po 2 myciu były pekne platynowe ,bez cienia zółtych.

Gość marlut
a ja czekam aż mi spadnie mój blond,już niedużo zostało.moje są ciemny blond,śliczne i pasują mi do karnacji.już nigdy więcej jasnych blondów.pozostaję przy swoich włoskach,nie mam ani jednego siwego jeszcze .mam 36 lat.

Gość dwa i pół
wymarzona jakie robisz te ziołowe płukanki?

Gość fdfsssfd
A ja zauwazylam, ze po tych filetowych szamponach do wlsoow mam wlosy ciemniejsze...

Gość marlut
a ja czekam aż mi spadnie mój blond,już niedużo zostało.moje są ciemny blond,śliczne i pasują mi do karnacji.już nigdy więcej jasnych blondów.pozostaję przy swoich włoskach,nie mam ani jednego siwego jeszcze .mam 36 lat.

carmena2010 piernikowa laudacja a jego ty używasz konkretnie szamponu? jak juz wspomnialam - jestem fanką serii Joanny "Z apteczki babuni" długo używałam nawilżająco-regenerującego z mlekiem i miodem, razem z odżywką. Teraz stosuje wzmacniający z rozmarynem i skrzypem. Używam także mgiełki z radicala (farmona) do włosów wypadających. Po 3 tyg. efek był powalający. Nie zmieniłam szczególnie diety, nie przyjmuję żadnych witamin a włosy mam o niebo lepsze.

dodatkowym "dowodem"że stan moich włosów zawdzięczam zmianie kosmetyków jest dla mnie fakt, że kiedy jechałam na wczasy zapomniałam mojej kosmetyczki i byłam skazana na kosmetyki mojej mamy. Kupiła nowy szampon z pantene pro v - ultra light - taki niebieski. Zapach miał cudowny, nie powiem. Jakkolwiek - głowa mnie swędziała niemiłosiernie, dostałam łupieżu i włosy wypadały praktycznie garściami - jak mylam grzywkę to wydawało mi się, że połowa jej wypadła do umywalki. Po powrocie znów wróciłam do starej pielęgnacji i po 3 umyciach wszystko się 'ustabilizowało' dzięki bogu.

Gość rozkojarzony milioner
ja myje szamponem neutrogena

Gość veryAnka
Kończę teraz Pirolam, a od czasu do czasu sięgam po łagodne ziołowe Ives Rocher i Amlę.

Gość jak bedzie mu w niej do twarzy
uzywam ostatnio szamponow alterry teraz np tego niebieskiego bezzapachowego ktorego mozna uzywac tez jako zelu pod prysznic. najlepiej sie sprawdzaja, rzeczywiscie bez silikonow, slesów i slsów skóra głowy dużo, dużo lepiej wygląda

Gość hghtr6g
ja rozowym elsevem :)nutri blask upiekszajacy :) jest swietny i jest najlepszy dla moich wlosw wlasnie elseve, nie zaleznie jaki rodzaj..ale najlepsze tak czy inaczej sa te rozowe. :) zle na mnie dziala ten przeciwlupiezowy hedenszołders :P nigdy nie kupuje najtanszych pokrzywowych :O nigdy!

Gość jak bedzie mu w niej do twarzy
to ja ci powiem, ze zawsze po elsevach, pantinach i innych takich, a juz po head and shoulders to w o ogole zawsze mialam i siano, i masakre, i lupiez, swedzenie, na maksa przetluszczanie. a wlasnie najlepszy z tych takich ze slesem byl zawsze jakis pokrzywowy albo z czarna rzepa, z najlepiej z Barwy.

Gość zatańczmy!
ja zwykle stosuję najzwyklejsze, bezsilikonowe szampony z czarnej rzepy + płukanka octem jabłkowym. Lepsze niż jakakolwiek odżywka, bardzo nabłyszcza włosy :) a na łupież tylko Pirolam, bo to lek. Na pewno nie jakieś szampony drogeryjne czy supermarketowe.

Blond jest pięknym kolorem na włosach. Jest też najczęściej proponowany w salonach fryzjerskich, gdy kobieta decyduje się na totalną metamorfozę. Pielęgnacja włosów rozjaśnianych, zwłaszcza z bardzo ciemnych na jasny blond wymaga bardzo dużo cierpliwości. Osoby, które są blondynkami powinny bardziej dbać o ich odpowiednie odżywienie i nawilżenie. Pielęgnacja jasnych włosów rozpoczyna się już na etapie ich dokładnego oczyszczania, co wymaga doboru odpowiedniego szamponu do włosów blond. W naszym sklepie https://otowlosy.pl/szampon-do-wlosow-blond znajdziemy szampony do włosów siwych, blond i rozjaśnianych neutralizujący żółte odcienie. Szampony te neutralizują niechciane żółte odcienie, przywracający połysk i ułatwiający układanie włosów.