Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wspieram kelnerek

nie rozumiem ludzi którzy dają napiwki, przecież kelnerzy nie pracują charytatyw

Polecane posty

Gość hahahehe_
Kiedys bylam na wakacjach w Stanach i bylismy w takiej podrzednej restauracyjce sie najesc 4 osoby i na rachunku wyszo jakies $90, napiwku lasce dalismy $15 a ona wrocila z rachunkiem i nam powiedziala tak po chamsku ze to chyba pomylka. Noz kuzwa mac, wkurzylismy sie i nie dostala nic.:P

Gość Ooo______.....
Bardzo dziwne Hahahehe .... ja mieszkając w Stanach jakoś nigdy nie spotkałam się z tym że mi kelnerka odniosła rachunek , wróciła lub narzekała na napiwek ... Nie wiem czy byłaś w US czy nie ale na wszelki wypadek radzę poczytać że przyjętą normą napiwku w restauracjach jest 15% od sumy wydanej czyli jak miałaś zapłacić $90 to powinnaś jej/jemu zostawić ok $ 13-14 także coś mi tu bajką śmierdzi .....

Gość hahahehe_
Niemozliwe prawda? Przeciez w Ameryce wszyscy sa tacy mili i dobrze ulozeni....:P Byas tam ze mna i widzialas ze posadzasz mnie o klamstwo?

Co do tego nie wydawania rachunków to coś Ci się pomyliło, do jakich Ty restauracji chodzisz że Ci nie dają rachunku i chyba coś z Tobą nie tak skoro nie odróżniasz małego piwa od dużego.....

Gość fantaaaa
porpsotu takie utarły sie zasady a napiwek wszedł jakby w obługę kelnerską. Pracuję jako kelnerka w renomowanej rastauracji, jadają u nas wybitni goście i poporstu ogromnym nietaktem jest zjesc za 200zł i nie zostawić ani grosza napiwku. Panuje zasada 20% z wydanej kwoty powinno dac sie kelnerowi. Zasady Bon Ton sie kłamiają idioci:)

Gość mar123
skapi jestescie i tyle!!! masakra i wstyd!! ta kelnerka czy kelner dosc sie nabiega zeby wam do geby jedzenie przyniesc i grosze zarabia!!!!a wam o zlotowke sie nie zbiednieje. do restauracji lewpiej nie chodzcie bo macie pewne ze ktos wam do jedzenia naplullllll!!!!!!!!!!!!!!ha ha!!!!!

Wkurwia mnie ciągłe porównywanie Polski do zachodu :O a bo tam dają, a w zaściankowej Polsce NIE!!! :D Tyle tylko, że tam zarabiają przynajmniej 3 razy tyle co w Pl (mowa o najniższej pensji), a u nas klienci mają zwykle niewiele większą wypłatę niż kelnerki-mam tu na myśli zwykłych ludzi chodzących 2 razy w miesiącu do pizzerii czy jakiejś knajpki. Może to i wkurwiające, jak przyjdzie jakis bufon, wielki biznesmen, zamawia za 100 zł, a nic nie zostawi, ale postawcie się w sytuacji średniozamożnego klienta, który musi 2 godz pracować na wasz napiwek...