Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam takie jedno

czy mozna przelac euro z niemieckiego banku do polskiego

Polecane posty

jesli ktos wziol pozyczke jest w niemczech tu ma konto i teraz musi splacac mozna przelac z niemieckiego banku w euro ? dzieki za kazda odp :)

można tylko w PL musi mieć otwarte konto walutowe a nie zwykłe

wiem ze trzeba swift miec ale teraz to mozna czy nie mozna ? :( zadzwonilam i sie zapytalam i powiedziano ze nie ze trzeba w zlotowkach :( to chyba raczej nie :O waluty przeliczaja , mozna kupic ale przelac to juz nie :O

ze nie mozna w euro , tylko w zl tak to mialo byc :(

jak ma konto walutowe to może w euro wiem bo sama mam i przelewamy kasę z anglii. tylko w naszym przypadku przeliczają funty na euro...

nom tylko to inna sytuacja to jest pozyczka ktora musi znajomy splacic ok nie ma w tym problemu tylko ze on nie ma konta w pl tylko w de a splacic ja chce w 2 ratach tylko teraz problem rozmawialam z bankiem to powiedzieli ze musi byc przekaz w zl wiec nie mozna splacic tej pozyczki przelewem z niemczech w euro :(

chyba że tak myślałam że chce przelać kasę do PL, w PL ktoś ją z konta wypłaci i spłaci pożyczkę inaczej się nie da w euro

Gość halinka87
Pewnie, że można! W moim przypadku wysyłam przelewy do Polski w celu opłacenia rachunków lub zrobienia zakupów na allegro. Słyszeliście o czymś takim jak http://www.transfer24.eu ? Jest to nowość na rynku niemieckim. Za pośrednictwem karty VISA można w kilka minut wysłać przelew z Niemiec do Polski po dobrym kursie i w ten sam dzień!

Moztna pod warunkiem ze masz konto walutowe inaczej bedzie przeliczac automatycznie na zl. Ja wysylam czesto franki do De i przychodza zawsze w euro.