Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia grubaska

waga powyzej 75 centyla czy to juz nadwaga??

Polecane posty

Gość mamusia grubaska

Gość mamusia grubaska
na babyonline pisza, ze tak. Pediatra nic nie powiedzial. coreczka jest okraglejsza niz wiekszosc dzieci w jej wieku, ktore spotykam. Powinnam sie martwic??

Gość Jak może ci się to wydawac
Jak dziecko ma miej niż 3 lata , a Ty wpierdalasz mu żarcie na siłę , to się nie dziw , że będzie spaślakiem jak mamusia .

Gość nikkaaa
A ile ma lat, ile waży i ile ma wzrostu. Odpisz.

Gość mamusia grubaska
nie wpycham jej jedzienia na sile a ja sama nie mama nadwagi - waze 59 kg a moj maz 75! dzicko uwielbia jesc, podaje jej 4-5 zbilansowanych posilkow dziennie i kiedy widze ze juz nie chce to rpzestaje karmic. Od skonczenia 3 miesiaca zycia jest w 75 centylu od misiaca jest nieco ponad 75 centyla ( ma 10 i pol mca). Wie csie zacyznam martwic czy cos jest nie tak. Dodam ze w porownani z dizecmi kolezanek wcale nie je wiecej. a wrecz daje jej wiecej warzeyw i woowco a mniej slodkich deserkow czy kaszek.

Gość zosssska
ale ile waży???

Gość zosssska
csiatka centylowa w książeczce u dziecka masz! jenyy

Gość zosssska
bo moja tez ma 10 i pół miesiąca waży 9,5 kg ale wysoka jest i musze sprawdzić w tych siatkach jak to wychodzi bo nawet nie wiem

Gość zosssska
przecież cie nie zwyzywalam żebyś mi o kulturze tu gadała!!! a co do siatek centylowych to wiesz google nie gryzie! :O

Gość mamusia grubaska
wzrost 75 cm waga 10.2 kg

Gość zosssska
ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu, lekarz nic nie powiedział, dziecko zacznie chodzić więcej spalać, moja chodzi przy meblach i ciagle raczkuje po całym domu, jest czasami cała mokra, odpuść nie ma co schizować

Gość mamusia grubaska
wzedzie pisza ze dzisko powinnio sie miescic pomiedzy 20 a 75 centylem, a moje od ponad misiaca jest powyzej 75 centyla wzrost jest w normie nie jestem jakas fanatyczka siatek centylowyc ale zauwazylam, ze moja corka jest kraglejsza nie wszytkie dzieci w podobnym wieku ktore znam wiec sie martwie!

ja nie chce zgrywac wszechwiedzacej, skoro siedze na kafe to nie po to zeby latac po googlach

moj synek zaczal dopiero 4 mc, a juz wazy ponad 8 kg, przy wzroscie ok 64 cm, od 2 mc zycia wyskoczyl nad gorny centyl, martwilam sie ale pediatra na razie nie widzi problemu bo synek jest okraglutki ale proporcjonalny; mysle ze to kwestia indywidualna i ze to pediatra powinien sie wypowiedziec czy jest to problem czy nie

Gość mamusia grubaska
No wlasnie wsyztcy mowia ze jak zacznie raczkowac, chodzic to schudnie a u niej jest odwrotnie. Raczkuje od 8 miesiaca, wstaje i chodzi przy meblach i zauwazylam, ze odkad wiecej sie rusza to apetyt tez ma wiekszy. NIe wiem czy to moja wina, staram sie zeby jadla zdrowo i zroznicowanie , o stalych porach itede.

Gość mamusia grubaska
Ktos mial tak jak jak?? ze dziecko jak zaczyna raczkowac/chodzic to zamiast przybierac wolniej, zaczelo przybierac szybciej?? Moze faktycznie martwie sie na zapas, ale tyle teraz sie mowi o otylosci dzieciecej. Wolalabym jej uniklnac takich problemow!

Gość pytająca mamusia
jeśli karmisz ją tak jak piszesz, to nie martw się na zapas. Cały czas pielęgnuj prawidłowe nawyki żywieniowe i nie dawaj pustych słodyczy. Widocznie Twoja córcia ma taka urodę, że tak tymczasowo wygląda jak jest mała. To wszytko sie unormuje jak sie wyciagnie. Ja i moja siostra byłyśmy w dzieciństwie okrągłe, a brat chudzielec. Byliśmy karmieni tak samo. Potem strzeliłyśmy do góry i wszystko było w normie :) Daj czas córci i sama sie tak nie zamartwiaj. Szalej z nią ile się da, dużo na podwórku, kuchnia lekko strawna, będzie dobrze :)