Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona onaaa

Chłopak - rolnik

Polecane posty

Gość zagubiona onaaa
Hej beciorex dawno mnie tu nie było, ja zdania nie zmieniłam i raczej nie zmienię a jak tam u Ciebie?

no hej. od żniw tam nie byłam, ale nie mam żadnych informacji, żeby się coś zmieniło. nad morzem było całkiem fajnie- zero rozmów na temat przyszłości- tylko pogoda trochę nie dopisała:( na początku września spędziliśmy razem "cichaczem" 3 dni w akademiku u mojej siostry(bo paweł był w pracy w poznaniu)- wszystko super, ale sam fakt, że jego ojciec pozwolił mu na 3 dni jechać z domu do pracy, a do mnie nie pozwala nawet na jedno popołudnie, trochę mnie zdenerwował... ja też zdania nie zmienię, ale to nie zmienia faktu jak mi z tym wszystkim ciężko. Paweł zapewnia mnie, że też nie chce zrywać, że ma dziewczyne i nie chce innej..ale obawiam się, że jak ojciec mu coś obieca to po prostu mnie rzuci dla kawałka ziemi:( niedługo nowy semestr- będzie dużo czasu na rozmowy i myślenie o przyszłości, a tymczasem jest mi smutno, bo jego rodzina traktuje mnie niesprawiedliwie:(

Gość zagubiona onaaa
Beciorex uważam, że powinnaś z nim o tym porozmawiać szczerze, przecież to jest najważniejsze w związku, a ja trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość amanda22
czy ktos odwiedza jeszcze to forum? poniewaz mam taki sam problem i potrzebuje opinii osob postronnych.

Gość amanda22
Mój chłopak ma przejąc gospodarstwo po rodzicach co szczerze mówiąc nie bardzo jest mi na rękę.Zawsze marzyłam żeby po ślubie mieszkac bez teściów i rodziców co w tym przypadku jest nie możliwe.Obawiam się tego,że nigdy nie będę mogła realizowac własnych planów i marzeń tylko zostanę kurą domową chociaż z zawodu jestem kosmetyczką. Kocham mojego chłopaka,jest przystojnym, inteligentnym (tak dobrze widzicie-inteligentnym,czasy w których gospodarze byli zwykłymi prostakami już dawno minęły) odpowiedzialnym i troskliwym facetem,wręcz idealnym kandydatem na męża ale nie wiem czy ja nadaje się na jego żonę:(

Gość Kamaqqq
Może coś doradzicie. Moj narzeczony ma 22 lata, od listopada ma gospodarstwo na siebie. Małe,ok 12 ha, w dodatku z niemałym kredytem do spłacania, ok 3000zł. Mój zainwestował w nie 40 tys które zarobił w Anglii.Jest to zaniedbane gospodarstwo, które tylko dzięki niemu i matce prosperuje bo jego ojciec tylko narobił 5 dzieci które teraz mój narzeczony ma spłacac i utrzymywać. Sam ojciec nic nie pomaga bo jest po udarze, ale i tak o siebie nie dba, pali papierosy, leni sie sam ubrać, a potrafi, tylko ma służącą- żonę która nad nim skacze. Poza tym jest starszy brat 24 lata, który pracuje, dobrze zarabia, i do niczego sie nie dokłada. Dostał spłatę, miał się budować a siedzi. Dom traktuje jak darmowy hotel, je 4 razy dziennie(i jeszcze swoją Lady przywozi na gotowe obiady), ale ani chleba ani masła nigdy nie kupi, ani proszku ani szampomu. Jak mój nie kupi tak nie ma, a wszyscy korzystają. Poza tym jest młodszy brat 18 lat który wiecznie nie chce nic pomagać i albo śpi albo przed komputerem i teściowa zaznaczyła w akcie że Mój ma go spłacić ok 100tys na mieszkanie. Tylko z czego? I wszyscy tak wypominają jakie Mój dobro dostał. Sądziłam że te parę hektarków to za dochowanie rodziców a nie spłacanie całej reszty i utrzymywanie ich, jeszcze zanim brat sie pobuduje i raczy się wyprowadzić to minął lata, a gdzie nasze potrzeby? Wszystkie pieniądze idą na bieżące potrzeby domu, nie da się odłożyć bo tylko jedne dochody są na wszystkich i wieczne awantury o te "dobro" które dostał. Kocham go, ma złote serce, ale miękką dupę i wszyscy go wykorzystują. Co o tym myślicie?

Gość maag
hej przeczytalam cale to forum i jest bardzo ciekawe. ja jestem w podobnej sytuacji. a jak u |Ciebie zagubiona ona? wyszlaś za mąż?

Gość gość
Troche późno pisze na tym forum ale może akurat ktoś wejdzie tu ponownie i może mona opinia sie przyda. Tak sie składa że moj chlopak jest rolnikiem jestesmy razem przez 5 lat juz. I też ma odziedziczyc gospodarstwo po rodzicach. Aktualnie pomaga w ich gospod. a takze sam ma swoje gospodarstwo male bo nale ale wlasne. Na poczatku troche sie klocilismy o brak jego czasu dla mnie argumentem zawsze jest praca. Ale z perspektywy czasu moge powiedzieć ze przywyklam spędzam u niego czas pomagam przy krowach. Polubilam to, jesli wam nie odpowiada zycie na wsi i praca tam chcecie mieszkac w miescie nie miec ze wsia nic wspolnego to aie nie pakujcie w takie zwiazki. Jesli chcecie dojezdzac do pracy i podpowiada wies to ok. Nie traktujcie mieszkania na wsi jako poswiecenia bo toprowadzi do klotni i wypominania. Kochasz swojego mezczyzne to nie powinno robic problemu to gdzie bedziecie mieszkac. Fakt nie uamiecha mi sie mieszkac z tesciami ale dam rade bo wiem ze chce z nim byc,z czasem postawimy wlasny domem i tyle. Zycze powodzenia niezdecydowanym. Rolnik to praca ktora Ci faceci kochaja i wiem ze moj mimo milosci do mnie nie zrezygnowal by z rolnictwa bo to jego praca jego zycie a ja nie potrafilabym mu kazac wybierac bo to by go zranilo. To tak jak kazac wybierac kobiecie miedzy mezem a dzieckiem obojga sie kocha ale teoche na innej zasadzie

Gość gość
Mój chłopak też jest ze wsi z rodzicami prowadzi gospodarstwo chyba 350 hektarów sięją zboże rzepak buraki cukrowe i cebule ja mieszkam w mieście ale poważnie zastanawiam się nad przeprowadzką do niego kobiety nie muszą pracować wszystko ogarnia z ojcem i zatrudniają jednego pracownika . Kupili ostatnio nowy kombajn do zboźa jakiś claas gdy zobaczyłam cenę na fakturze zakupu to byłam w szoku

Gość gość
Życie na wsi jest specyficzne, sam hoduję bydło i trzodę. Nie jest to łatwa praca, ale często dochodowa i dająca satysfakcję. Ważne by umieć dbać o zwierzęta, dbać o ich wysoką jakość np. kupując dobre produkty od http://biofeed.pl/ Myślę, że jeśli chodzi o przeprowadzkę z miasta na wieś to nie każdy jest na to gotowy, ale wieś ma swój niezwykły klimat zwykle spokój, świeże powietrze, łono natury itd:)