Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

penelopa ciąża to jedyny czas,kiedy mamy prawo wyglądać jak słonie,korzystaj bo drugiej szansy na objadanie się może za szybko nie być:D Ja właśnie jestem po ogromnym zestawie z KFC,tak sie napchałam ,że znów pewnie mam więcej o pół kilo,haha

No i znowu zescie sie rozpisaly :) A ja wlasnie spalaszowalam wieeelkiego grapefruita ( to ostatnio zmora dla mnie zaraz po mandarynkach)...mniam :P A wczoraj mnie naszlo tak na slodkie ze polecialam do kuchni i zrobilam sobie koktail truskawkowy i to ze smietana 30% i tona cukru....pychota...a ile kalorii to wole nie myslec :P ale jak to ladnie ktoras napisala jesli sobie dogadzac to kiedy jak nie teraz ? Dzisiaj bylam u mojej psiapsiulki ktora 2 tyg temu urodzila synka...jejku jaki maluszek :) a slodziak taki, ze hej....od razu mi sie jakos tak fajnie zrobilo a jak ten maly zaczal plakac to moj brzuch zaczal wariowac :) ech jeszcze 5 miesiecy i tez bedziemy tulic takie maluchy...ja juz sie nie moge doczekac . Jak dla mnie to ja poprosze Świeta a potem od razu koniec marca :D albo najlepiej od razu maj, bo ja czuje ze urodze w kwietniu czyli w maju juz bede po mekach porodowych i z maluszkiem u boku...o tak, takie mam wlasnie marzenie ...

Witajcie dziewczyny! Na prawdę ciężko za Wami nadążyć :) jaTuśka - trzymam kciuki za zdrowe maleństwo, zawsze trzeba być dobrej myśli. Annja - ja farbuję włosy co miesiąc czyli już 4 farbowania za mną i nie mam takich planów żeby tego zaprzestać. Myślę że nie przesadzajmy, wszystko w granicach rozsądku, chociaż musze powiedzieć że czasami zapachy u fryzjera są trudne do zniesienia dorcia832 - dbaj o siebie i zdrowiej! :) milka-k-ce - bardzo mi przykro, doskonale Cie rozumiem w zeszłym roku straciliśmy też urodzoną w 26 tyg. moją siostrzenicę. Pamiętam jak bardzo to przeżywaliśmy. Sama jestem bardzo zżyta z moją siostrą i od początku razem przeżywałyśmy jej ciążę a później tę stratę. Ale na szczęście teraz jest w kolejnej ciąży - i tym razem musi być dobrze! Dziewczyny a jak u Was z bólami w ciąży? Bólami brzucha, podbrzusza, placów i czegokolwiek jeszcze? Ja do tej pory patrzyłam na swoje koleżanki które dosyć bezproblemowo przechodziły ciąże bez żadnych dolegliwości poza I trymestrem i sama teraz nie rozumiem jak to możliwe bo ja niestety nie czuję się zbyt dobrze a wręcz powiedziałabym że nigdy jeszcze tak źle sie nie czułam. Chociaż poza mężem i lekarzem to nikomu nawet o tym nie mówię bo i po co, tylko u Was liczę na trochę zrozumienia :) Dbajcie o siebie Wszystkie i nie dawajcie sie przeziębieniom!

Witam, witam :) Ja dzisiaj troche pozniej. Widze, ze meczy Was przeziebienie. Moj wyprobowany sposob na katar i bolace gardlo w ciazy to herbatka z duzo iloscia cytrynki i soczku malinowego- mozna takze dodac miod- w zaleznosci kto co lubi. Bardzo wspolczuje, wiem co to znaczy kiedy male dzieciatko odchodzi- moja kolezanka tez stracila dzidzie- teraz jest w drugiej ciazy i tez ma problemy, tylko juz coraz blizej konca jest i musze powiedziec, ze tym razem sie uda, uff Co do rozstepow zgadzam sie z wiekszoscia. Jezeli ktos ma tendencje to nawet rozne specyfiki za 200 zl nie pomoga, moga jedynie w nieznacznym stopniu ograniczyc wystepowanie. Moja siostra po ciazy nie ma ani jednego, w moim przypadku chyba bedzie inaczej, ale czas pokaze :(

penelopa dzieki za informacje na temat ciuszkow, jesli polecasz to ja tez sobie zamowie, co do dresow to ja ostatnio kupilam jakis zwykle w sklepie tylko z obnizonym stanem i musze powiedziec, ze sa ok. W brzuszek mnie nie cisna bo zawiazuje je nizej i co najwazniejsze nawet jak sie schylam to nic mi nie widac :) dalam za nie jedyne 24 zl :)

I jeszcze dorzuce cos na temat witamin w ciazy. Ja teraz tez biore feminatal, ale na poczatku bralam jakies inne, nie pamietam juz nazwy. One dopiero byly straszne taki wielkie, ze z ledwoscia je przelykalam i jak tylko sie skonczyly to kupilam inne i juz nie mam problemow. Zycze spokojnych snow dla mamusiek i malenstw :) Niech Wam sie aniolki przysnia

Hej dziewczyny. Czytam was czytam i doczytać nie mogę. Dziwie sie jak wy to robicie ze wszystkich zapamiętujecie. Nie mam tak dużo czasu żeby do was przysiąść, więc od czasu do czasu coś naskrobie. U mnie wszystko o, właśnie też zastanawiałam sie nad farbowaniem włosów ale nie wiem mam jakieś opory , chyba, że u fryzjera. Wydaje mi się , że od wczoraj czuje jakby małą rybkę w brzuchu ale narazie to delikatne łaskotanie 2 razy dziennie, ciekawa jestem czy to już to.

NICK.....IMIĘ.......WIEK......MIASTO................... TERMIN/PŁEĆ 1. elcia1984.........Ela..........25......Londyn............... .........01.05 2. ad888888........Ada..........22......Pszczyna............... .......01.05 3. Aniołek81.......Mariola.......29.......łódzkie......... .............01.05 4.annjaa............Ania.........28......Gdańsk......... ................03.05/C (Blanka) 5. PaulinaKiss.....Paulina........23.......Kraków............. .........05.05 6. kaka80............Kaśka.......30...... Kraków.......................05.05 7. ENI_35...........ANETA........35....BIELSKO-BIAŁA.......... ....05.05/C 8. Znów_mama......Alicja.......32........Poznań.............. .......06.05 9. tigero............Natalia.......33.......Poznań............ ..........07.05 10.bunia3..........................30........Toruń..... ... ..............08.05 11.Asiula1381........Asia.........28........Skarżysko... ... ..........08.05 12.jaTUŚKA...........Marta.......23........Londyn....... ... .........09.05 13.Kankuun...........Dorota.....32........UK............. ... .........12.05 14.masterek28........Ania........27.......Bielsko-Biała. ... .........12.05 15.patixxx...........Patrycja....23........Belgia........ ... ..........13.05 16.justz..............Justyna......26..........UK........ ................15.05 17.kaasiaa76........kasia.......34.......Mikołów... ..................16.05 18.k_m_b.............Monika......27.......Wrocław....... ............16.05/C 19.aleksandria88.....Olka........22......Ruda Śląska.................17.05 20.asia76...............Asia........34........Poznań.... ................18.05 21.Trelevinaaa.......Ewelina.....26......kujawsko-pom.... .........19.05 22.missrossini........Karolina.....29.......Gdynia....... .............19.05/S(Mikołaj) 23.Gonia.............................31........Irlandia. ... ..............19.05 24.Agnes...........Agnieszka......27........Szwecja...... .. .........20.05 25.wiolasek_81......Wiola.........29.......lubelskie..... ..............20.05 26.penelopa kruz.....Ania.........26........śląskie................... 21.05 27.Stylowaa........ ..Ania..........30......Chorzów/Islandia........21.05 28.bartolenka......Marzena.......30......Bielsko-Biała.. . ..........22.05 29.pierwszamamusia89...Karolina..21........Pomorskie..... ....... 22.05 30.czekoladowa91...Angelika.....19......Szczecin......... .........24.05 31.Migrena73.........Monika.......37........Warszawa..... .........24.05 32..JOLA1237..........Jola..........27.........Wrocław.. .............24.05 33.majowe_szczescie....Aneta...22......lubuskie.......... ..........24.05/C (Karolinka) 34.Dosia255............Dorota......27...Waterford/Irlandi a........24.05 35.Lorien..............Beata........23..........Kraków.. ...............25.05 36.Pristina86..........Natalia......24.......Gdynia/Gdań sk..........25.05 37.Pigula1111........Edyta........31..... ...USA.......................28.05 38.maryla86 ........ .Maryla.......24......Zachodniopomorskie.....30.05 39.moniasky80........Monia........30........Mazury....... ...........30.05 40.Justynka_87......Justyna......23.....Nad morzem..............31.05/S?

Hej Dziewczyny! Ja juz!Tym razem moj M mnie rozbudzil.Zachcialo mu sie rozmawiac.Ale to nic,nie mam mu tego za zle, bo czuje sie wyspana.A po za tym doczytam wszystko do konca. Co do slodkosci, ja wczoraj zaczelam robic ciasto balowe.Dostalam przepis od przyjaciolki.Biszkopt,krem waniliowy,cherbatniki,karmel,krakersy,bita smietana i starta czekolada.To tak a propos kalorii.Dzis poloze smietana i bede sie zajadac. Co do witamin, ja mam prenantal i magnez. Z ubran ciazowych powiem Wam, ze jeszcze nie korzystam, takze penelopka zazdroszcze. Pozdrawiam Was Mamusie na mily dzionek z

podrzucam tabelkę z poprawionym moim nikiem, wpisałam się wczesniej na końcu bo nie zauważyłam, że to wg dat porodu i ktoś mnie poprawił na asię czytam i jestem od początku, wczesniej pisałam ale po odebraniu wyników testu podwójnego odechciało mi się uczestnictwa w rozmowach, zwłaszcza jak zaczęły dot. kupowania kozaczków itp, nie prosiłam i hasło do maila bo w penym momencie były niesnaski,że kto nie pisze ten nie dostaje hasła. ogólnie z moim humorem dość kiepsko, jak widać ;) jestem podminowana, albo zdołowana, od wczoraj jakoś mnie pobolewa brzuch, czoraj zestresowałam się ma maxa bo zakopałam się w zaspie sąsiada, który odwala snieg na środek podjazdu, rozlazła zaspa z brył lodowych, stoje pod górkę, wielka terenówką i nie daje rady, mąż w delegacji, poza zasięgiem, w końcu oddzwonił i kazał na gazie przez zaspę do tyłu, autem rzuca jak rekinem na uwiązi z prawej na lewą ale wyjechałam stres, odwalanie łopata tych brył, masakra, godzinę dochodziłam do siebie.

kaasiaa nie stresuj sie, zwlaszcza na glupia zaspe.Nie ma co. A mnie brzuchol boli od rana.M pojechal na zakupy i mowie mu zeby zakupil sliwki suszone a ten sie pyta po co?Po co....niepowiedzialam, nie musi wszystkiego wiedziec. Majoweczki nie stresujmy sie!!!Stresowi stanowcze nie!

kaasiaa nie stresuj sie, zwlaszcza na glupia zaspe.Nie ma co. A mnie brzuchol boli od rana.M pojechal na zakupy i mowie mu zeby zakupil sliwki suszone a ten sie pyta po co?Po co....niepowiedzialam, nie musi wszystkiego wiedziec. Majoweczki nie stresujmy sie!!!Stresowi stanowcze nie!

Gość ewuniaaaa88
hej.we wtorek idę na wizytę to będzie 15/16 tydzień. O co powinnam zapytać lekarza na wizycie? to jest moja pierwsza ciąża i nie za bardzo wiem o co pytać? bo on to raczej do takich należy że trzeba pytać

hey dziewczyny pisalam u was na poczatku, potem tez na drugim topiku penelopy, ktoru umarl, jednak ja nie bardzo mam czas pisac, wiec tylko sobie czytam was raz na jakis czas. chcialam wam tylko powiedziec, ze polecam nowy numer Newsweeka, jest super artykul o ciazy, wart przeczytania :) no i jeszcze sie Wam pochwale, ze bede miala corcie, choc nastawilam sie na drugiego chlopca, ale okazalo sie, ze bedzie Kalina :)

Dzien dobry! Ja wlasnie szykuje sie na male zakupy z mezem. Wczoraj wrocil pozno z pracy i rozbudzil mnie w srodku nocy, w konsekwencji nie moglam zasnac i dzisiaj jestem troche skolowana. Maluszek juz od rana atakuje, z czego bardzo sie ciesze. Odezwe sie jeszcze pozniej. Milego dzionka :)

aha jeszcze odnośnie sterylizatora- to sama nie wiem? natomiast na podgrzewacz do butelek na 100% się zdecyduję, ale taki który można ustawić na konkretną temperaturę, bo np wiem, że podgrzewacz z TP takiej funkcji nie ma i tak czy siak trzeba sprawdzać na nadgarstku? moja koleżanka wybrała TP bo mają anatomiczny kształt kupiła wszystko i mały się buntował i pluł, zmieniła na philipsowski avent i jest meeeeeeeega zadowolona. chociaż ja uważam, że nie ma gorszej czy lepszej butelki, tylko nasze dzieciaczki robią nam wodę z mózgu;-) każde dziecko jest inne, więc jednemu będzie pasować TP, a drugiemu, a trzeciemu jeszcze co innego;-) mam tyle sprzątania, a tak mi się nie chcę ;| M. wrócił o 5tej z imprezy firmowej !!! i teraz będzie spał do 13!on zawsze się wymiga!

Hej kochane:D Jesteśmy na 100 stronie,wow:) Any moment witaj:) Penelopa jeśli chodzi o podgrzewacz butelek to ja też bardzo chętnie, Wczoraj widziałam w sklepie ładne nosidełko i juz miałam brać ,ale mój M. był ze mną i do pionu ustawił ,no i nici z nosidełka:D A ja pracowity weekend mam przed sobą o fajnie ,bo nie bedzie nudno. Dziś moja córcia ma przedstawienie bajkowe ze swoją grupą gimnastyczną,a o 16.00 Mikołaje przyjeżdżają do miasta,wszyscy ida ich powitać,jutro zaś zakupy świąteczne w Reykjaviku-już nie mogę się doczekać,uwielbiam kupować :D

stylowowa Moja imienniczko:D czy TY już tak na stałe zostaniesz w Islandii? jak w ogóle się tam znalazłaś?:> opowiedz troszkę :D

Jejciu jak za Wami trudno nadążyć :) Fajnie się Was czyta tylko że niestety ja mam od tego dłuższe przerwy i dlatego też nie piszę tyle co Wy....Ciagle męczą mnie okopne bóle głowy i lekarz też stwierdził, żeby więcej się ruszać (co bywa ciężkie już) niż siedzieć przed kompem czy TV... Dobrze jest Was poczytać, poradzić się odnośnie akcesoriów dziecięcych, zwłaszcza jak się jest "zielonym" póki co w temacie.. Ja jeszcze żadnych zakupów nie robiłam, na razie tylko oglądam i najchętniej wszystko już bym kupiła :) Chociaż moja mama już zaszalała i taki sliczny komplecik unisex tak zwany nabyła już :) No cóż-pierwszy raz będzie babcią, trzeba ją zrozumieć i jej wariacje :) A my przekroczyliśmy już półmetek -uff :) Sama nie wiem, kiedy to zleciało :) I czuję się coraz cięższaaaa.... chociaż o dziwo od poczatku ciąży przybyło 4 kg, a ja czuję jakby dwa razy tyle... Widziałyście na poczcie naszej mój brzusio sprzed 2 tygodni, teraz jest jeszcze większy, aż się boję co to będzie za 4,5 miesiąca..... Ok trzymajcie się cieplutko, ja lecę trochę domek ogarnąć-a że robie to w zwolnionym tempie.... :) buziaki :*

Penelopa no więc: 3 lata temu na wakacjach poznaliśmy ludzi mieszkajacych na Islandii,którzy nas zapraszali do siebie w bardzo przekonujący sposób. Pomimo naszej odmowy ,po wakacjach kontaktowali sie z nami systematycznie przekonując do Islandii. Posuneli się nawet dalej-załatwili mężowi dom i pracę bardzo dobrze płatną. No więc w końcu się skusiliśmy. Mąż miał jechać na rok i wracać,ale po 9 miesiacach doleciałam ja z córką i tak zostaliśmy. Byłam zachwycona Ilsandią praktycznie do tych wakacji,ale po pierwsze tęsknota za krajem,za rodziną dała o sobie znać,a po drugie niestety moja mama sie rozchorowała,potrzebuje stałej opieki. Na razie ma mojego tatę,ale mi przykro bardzo ,że nie mogę być z nią,więc mój pobyt tutaj ostatnio mnie meczy. Smieję się z mężem ,że potrzebujemy polecieć na troche do Polski ,żeby się znudzić i znów wiele miesięcy cieszyć się Islandią:) Ale tak serio to ostatnio bardzo brakuje mi kraju. Uzgodniliśmy z mężem,że bedziemy tu nie więcej niż 4 lata i wracamy do kraju,to taki nasz kompromis. To tak w skrócie;)

Stylowaa ja Cie rozumiem.Tez bylam za granica i strasznie tesknilam.Wyjechalam na chwilke a zostalam tam 10 lat.Dosc dlugo, ale mimo to ja zawsze wiedzialam, ze moje miejsce jest w Poluni.Teraz siedze sobie od paru miesiecy w nowym domku i czekam na malego rozbojnika.

Fauletka długo byłaś na obczyźnie. Fajnie,że wróciłaś do ojczyzny i potrafisz sie tym cieszyć. Ja słyszę o wielu wielu ludziach,ktorzy wracają do kraju ale jednak ciężko im się z powrotem w nim odnaleźć i bardzo często kończy się to na ponownej emigracji. Myslę ,że w moim przypadku tak nie bedzie:) Ja juz po przedstawieniu córy mojej,ale z niej super mała gimnastyczka,jestem dumną mamą:D

Hej dziewczyny! Jak weekend mija? U mnie leniwie, dalej jestem przeziębiona, właściwie coraz gorzej się czuję :-o Nad morzem pogoda paskudna, jest odwilż i pada deszcz, w ogóle nie chce się z domu wychodzić... Buziaki i miłej soboty :)

Hej Dziewczyny jak tam u Was weekend mija u mnie dość szybko:) jakoś lecą te dni byle do maja:P Jak się czujecie??

Cześć dziewczyny. Czytam Was od jakiegoś czasu ale nie mogłam się zebrać do pisania.Tak jak Wy będę mamą w maju 2011. Termin mam z OM na 17.05, z USG na 25.05. Mam 28 lat i jestem z Bydgoszczy. Niestety nie wiem jeszcze kto u mnie mieszka gdyż na USG 02.12 maleństwo nie chciało się ujawnić. Teraz idę 23.12 może zrobi rodzince prezent na święta :) Ogólnie czuję się dobrze, poza powoli rosnącym brzuszkiem i sporadycznymi bólami brzuszka jest ok. Pisała któraś z Was, że poszukuje piżamki ciążowej. Ja zamówiłam sobie dzisiaj taką: http://allegro.pl/sexiflexi-ciazowa-pizama-italian-fashion-m-i1343438958.htmlzobaczymy czy się sprawdzi. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona gdyż z Wami jakoś milej mi leci okres oczekiwania na maleństwo.

🌻NICK..........IMIĘ........WIEK......MIASTO.................TERMIN/PŁEĆ 🌻 1. elcia1984.........Ela..........25......Londyn.........................01.05 2. ad888888........Ada..........22......Pszczyna......................01.05 3. Aniołek81.......Mariola.......29.......łódzkie.......................01.05 4. annjaa............Ania.........28......Gdańsk..........................03.05/C (Blanka) 5. PaulinaKiss.....Paulina........23.......Kraków......................05.05 6. kaka80............Kaśka.......30...... Kraków.......................05.05 7. ENI_35...........ANETA........35....BIELSKO-BIAŁA..............05.05/C 8. Znów_mama......Alicja.......32........Poznań......................06.05 9. tigero............Natalia.......33.......Poznań.......................07.05 10.bunia3...........................30........Toruń..... .................08.05 11.Asiula1381........Asia.........28........Skarżysko... ... ..........08.05 12.jaTUŚKA...........Marta.......23........Londyn.....................09.05 13.Kankuun...........Dorota.....32........UK............. ... .........12.05 14.masterek28........Ania........27.......Bielsko-Biała. ... .........12.05 15.patixxx...........Patrycja....23........Belgia........ ... ..........13.05 16.justz..............Justyna......26..........UK........ ................15.05 17.kaasiaa76........kasia........34.......Mikołów.....................16.05 18.k_m_b.............Monika......27.......Wrocław....... ............16.05/C 19.aleksandria88.....Olka........22......Ruda Śląska.................17.05 20.Ada1982.........................28......Bydgoszcz..................17.05 21.asia76...............Asia........34........Poznań....................18.05 22.Trelevinaaa.......Ewelina.....26......kujawsko-pom.... .........19.05 23.missrossini........Karolina.....29.......Gdynia....... .............19.05/S (Mikołaj) 24.Gonia.............................31........Irlandia. ... ..............19.05 25.Agnes...........Agnieszka......27........Szwecja..................20.05 26.wiolasek_81......Wiola.........29.......lubelskie...................20.05 27.penelopa kruz.....Ania.........26........śląskie....................21.05 28.Stylowaa........ ..Ania..........30......Chorzów/Islandia........21.05 29.bartolenka......Marzena.......30......Bielsko-Biała.. . ..........22.05 30.pierwszamamusia89...Karolina..21........Pomorskie............ 22.05 31.czekoladowa91...Angelika.....19......Szczecin......... .........24.05 32.Migrena73.........Monika.......37........Warszawa..... .........24.05 33.JOLA1237..........Jola..........27.........Wrocław.. .............24.05 34.majowe_szczescie....Aneta...22......lubuskie....................24.05/C (Karolinka) 35.Dosia255............Dorota......27...Waterford/Irlandia........24.05 36.Lorien..............Beata........23..........Kraków.................25.05 37.Pristina86..........Natalia......24.......Gdynia/Gdańsk..........25.05 38.Pigula1111........Edyta.........31..........USA.....................28.05 39.maryla86 ........ .Maryla.......24......Zachodniopomorskie.....30.05 40.moniasky80........Monia........30........Mazury..................30.05 41.Justynka_87......Justyna......23.....Nad morzem................31.05/S? fauletka - czy ja osleplam czy Ciebie nie ma w tabelce? :)

Dzięki za dopisanie do tabelki. Oczywiście zgodnie z nickiem mam na imię Ada :)

Ania2011- u mnie bole od czasu do czasu, czasm krzyz troche poboli, czasem bodbrzusze ale nie sa na tyle dokuczliwe ze nawet nospy nie biore. W 1 trymestrze bolala mnie Glowa dosc często teraz już nie, ale odkrylam ze jak pilam za duzo herbaty to mnie bolala, zminimalizowala do 1-2 szklanek dziennie i jest ok. Choc musze Ci się przyznac, ze ja nie jestem stworzona do chodzenia w ciazy i raczej mnie ten stan meczy. Bartolenka i jak koktajl zaliczony? :P Kaasia76 wrzuc na luz kobieto! Ja już się nauczylam po pierwszej ciazy, ze trzeba mieć w tym czasie wszystko naokoło w d.ja już mma taki luz ze nawet m mnie nie wyprowadza z rownowagi, po prostu nie mysle o zlych rzeczach i nie nakręcam sięjak to mowi mój gin w ciazy polowa sukcesu w jej spokojnym przebiegu to spokoj ducha :) Ewuniaaaa88 pytaj o tyo co Cie ciekawi lub niepokoi, ciezko dac gotowa recepte na pytania, najlepiej zrob sobie na spokojnie liste wszystkich pytan i tam mu przeczytaj na spokojnie Any moment wpisz się do tabelki, gratuluje corci 🌻 Penelopa kruz nt sterylizatora pisalam już wczesniej i wciąż uwazam ze to był jeden z lepszych zakupow przed ciaza, jak ktos lubi sobie parzyc rece to nieh nie kupuje ale wiem jedno, ze jak się jest zmeczonym po porodzie, dziecko placze nocami, pokarmu jest za Malo albo za duzo, dziecko ma problem z kupka, kolka itdnie ma się pomocy typu: mama, babcia, niania i po kilku/kilkunastu nieprzespanych nocach czlowiek już nie wie jak się nazywa to poparzyc sobie rece w nocy to naprawde rzadna sztukaale kazda mama niech kupuje lub nie wg uznania. Natomiast co do podgrzewacza tu warto go kupic ale z jednym ale.tylko wtedy gdy się karmi piersia i odciaga mleko podajac w pozniejszym czasie. Dlaczego tylko w tym przypadku? Bo: jeśli karmi się tylko piersia to podgrzewacz będzie tak rzadko potrzebny ze szkoda kasy, jeśli się nie karmi piersia tylko butelka to przygotowujac sztuczne mleko podgrzewa się sama wode w mikrofali do odpow. Temp (wystarczy wyczuc /poprubowac przy ilu sekundach woda ma temp 40st) potem dodaje mleko w proszku. Chyba ze ktos nie ma mikrofali. A zanim podasz dziecku jakiekolwiek picie na cieplo i tak zawsze powinno się je sprawdzic na nadgarstku. Aniolek81- ja za tydzień tez mijam polmetek :) masz racje czas strasznie szybko teraz leci Stylowa oj ja tez Cie rozumiem z ta „banicja :) swego czasu mieszkałam rok w USA i gdyby nie pewien zbieg okoliczności pewnie tez bym nie wróciłaale ciesze się ze jestem w Polscetesknoita za przyjaciółmi i rodzina by mnie zabila, chociaż ja taki globtrotter z natury troche jestem bo nie ma roku żeby mnie gdzie dalej za granice nie wywialo no i wbrew większości ludzi ja lubie podroze i dalekie i bliskie i zawsze dam się wykopac w delegacjejuż taka ze mnie powsinoga :P Pozdrawiam wszystkie mamusie choróbki 🌻 kurujcie się bo za dwa tyg Świeta!