Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majówka.

Nowy topik. Zapraszam wszytskie mamy siedzące w domu z dziećmi.

Polecane posty

dziewczyny udzielacie sie na iinych forach rowniez?czy tylko kafe wam przypadla do gustu:D

właśnie, bo mnie to męczy!! dziewczyny, jak było z regularnością okresu po porodach? Ja dostałam po 3 miesiącach i teraz nie mam już ponad 1,5 miesiąca, czym bardzo się denerwuję poradźcie, nie miałam zawsze regularnych , ale z utęsknieniem na ciążę czekałam, a teraz... to nie chcę!!! i się denerwuję jak u WAS?

Witam! Moge się przyłączyć? Co prawda od września idę do pracy. Mam dwie córeczki Niecała 3 latka i niecały roczek. Mam 28 lat.

majowka u mnie pierwszy miesiac w przedszkolu bylo ciezko,mloda miala dodatkowe utrudnienie bo mieszkamy w jukeju i z jezykiem za dobrze sobie nie radzila,ale teraz jest super w podskokach do przedszkola biegnie;)

i a,i jaa niewiem co Ci poradzic,karmisz piersia,ja karmilam 4 miesiace ,oby dwie,po 5 miesiacach od porodu dostalam @,mialam wciaz regularne jak przed ciazy.

Ano idzie, choć jeszcze nic nie wiem, bo u nas przedszkole dopiero otwierają. Mieszkam pod miastem a radni miasta zarządzili, że do przedzszkoli nie mogą chodzić dzieci z gminy i wójt otwiera przedszkole w naszej wsi. Dopiero trwa remont. Jutro będę dzwonić czy coś już wiadomo jak to wszystko będzie wyglądało. Jeszcze jestem na innym forum, ale jakoś się nie klei i chyba zrezygnuje. Kafe mi bardziej pasuje.

Majówka. - Ano idzie, choć jeszcze nic nie wiem, bo u nas przedszkole dopiero otwierają. Mieszkam pod miastem a radni miasta zarządzili, że do przedzszkoli nie mogą chodzić dzieci z gminy i wójt otwiera przedszkole w naszej wsi. Dopiero trwa remont. Jutro będę dzwonić czy coś już wiadomo jak to wszystko będzie wyglądało. Jeszcze jestem na innym forum, ale jakoś się nie klei i chyba zrezygnuje. Kafe mi bardziej pasuje.

może to tylko jakieś zaburzenia hormonalne? organizm wraca do formy po ciąży i porodzie?

Gość anikaaa
to i ja tu moge wpadać? :) 31 lat, mama prawie 7 miesiecznego chłopaczka- urwiska :) dostałam własnie propozycje pracy i nie wiem co robic! mialam w planach posiedziec z małym w domu (rok a nawet dwa...) praca sama do mnie zadzwoniła więc szkoda mi przegapić takiej okazji ale z drugiej strony nasz maluszek... zostawic go z opiekunką? chyba serce mi pęknie! ale...wyrwać sie z domu na kilka godzin...do ludzi...oj tak! jak to pogodzić,co?

i ja,i jaa wiec nie masz sie co martwic;)jak ci to nie daje spokoju,kup jutro test i sprawdz dla swietego spokoju.

Witam wszystkie kobitki 🖐️ :) Jestem 27 letnią mamą.Synek we wrześniu skończy 5 lat. Do 3 lat byłam synkiem w domu.Potem posżłam do pracy.Jednak od dobrego roku jestem wiecznie w domu bo przez pół roku synek mi wiecznie chorował w przedszkolu a do tego potrąciło mnie auto i jestem że tak powiem na wózku.Dochodzę do siebie. Pytacie się o okres.Jaw to jakieś ufo jestem ,czy co :( Do 3 lat nie miałam okresu.Jednak nie siedziąłam spokojnie i chodziłam od lekarza do lekarza,badanie za badaniem oraz tona leków.Efekt taki że po 3 latach lata od porodu dostałam pierwsze plamienie! Pojawiało się "prawie"co miesiąc ale trwało góra 2 dni i nie było to plamienie od rana do wieczora jak okres.Dajmy na to 2 godzinki i po wszystkim.I taki stan miałam przez okres roku.Potem zaczełam normalnie miesiączkować.Jednak od 2 mieisęcy znów mam problem -okresu brak.W ciązy nie jestem.

Gość anikaaa
z tym okresem to ja bym się nie martwiła-dr mówił mi, że zanim będzie taki prawdziwy okres to kilka krwawień będzie nieregularnych, którkich bądz nawet długich.

adzie moze to i dobrze ,ze u was bedzie przedszkole,bedziesz miala dzieciaka wrazie czego pod nosem a nie po miastach sie tluc;)

Teraz akurat w sierpniu przedszkole jest otwarte i dyrektorka poinformowała że dzieci moga przychodzić zeby się zaklimatyzować na godzinkę lub więcej, i jak narazie ze mną i jej się podoba, dzieci nie ma dużo bo tylko 20 pare a wiadomo we wrześniu grupa 25 dzieci i wszytskie maluszki, przyjecli nawet takie po 2,5 roku więc wiem że płaczu w grupie nie zabraknie.

Gość anikaaa
a jest tu może ktoś z Warszawy?

glowa w chmurach to ty chyba na tym topiku najstarszego maluch masz,to jakby co wale jak w dum po rade do Ciebie;)

Ja po pierwszej ciąży okres dostałam po 5 mc i był od razu książkowo regularny co 28 dni (wcześniej cykle miałam krótsze), po 2 porodzie dostałam po 8 mc i jest raz trochę krótszy cykl raz dłuższy ale w granicach normy.

Mój synek ma rok i 3 miesiące.Siedzimy sobie w domku,bo serce mi się kraje na myśl ,że miałabym zostawić go z opiekunką.

majowka ooo to ciezko chyba bedzie;)ja teraz madrze sie,bo wiem co to znaczy pierwsze dziecko do przedszkola poslac,ale niestety za rok czeka mnie znowu powtorka z rozrywki,brrrrrr....

Gość anikaaa
emi30 - moj mały ma 7 miesiecy i mam to samo co ty, nie wyobra zam sobie że zostawie go z opiekunką, jakaś obcą panią... ale powrót do pracy kusi.