Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fabre315

Nieplanowana ciąża

Polecane posty

Gość fabre315

Wiem, że wiele dziewczyn czeka na to żeby być w ciąży, planuje, biega do lekarzy itd., ale są też nieplanowane ciąże. Jasne, że jeśli uprawia się seks, nawet zabezpieczając się jest szansa na zajście w ciążę. Ale nie bądźmy hipokrytami, mając partnera / męża będziemy uprawiać seks... No właśnie... Dowiedziałam się kilka dni temu, że jestem w ciąży i cały mój świat legł w gruzach. Wpadłam w depresję i nie mogę się odnaleźć, chociaż mam wsparcie ze strony partnera. Mam straszne myśli, boję się i nie wiem co dalej robić. Jeśli byłyście w takiej sytuacji, napiszcie, co może w takiej sytuacji pomóc...

Gość pinkiepe
szkoda, ze dopiero teraz wpadłam na Twój wpis. Ciekawi mnie ile masz lat, i jak sobie z tym poradziłaś? Kiedy wpasłaś, było już za późno na ewentualną tabletke 72h po?

Gość sedrftgyhuijawsedrftgyhuji
pelno tu topikow tych co zaluja ze maja dzieci bardzo mi smutno to czytac bo w wiekszosci te dziewczynytakie mlode z zyciem przed http://www.youtube.com/watch?v=GutTCe7YnTI

Gość ja też się tego boję
nie chce mieć dzieci ale boję się że wtedy wpadnę a na tabletkę "po" będzie za późno i chyba będę musiała rozważyć usunięcie :o nie wyobrażam sobie, że miałabym coś zmienić w swoim życiu, nie chcę być przywiązana na całe życie do ziemi i musieć sie kimś opiekować, kocham swoje życie i pracę i nie chcę żyć inaczej niż dotychczas... Rozumiem, że niektóre kobiety chcą dzieci i szanuję to ale wiem, że to nie dla mnie

Gość pinkipe
Co do Twojej obawy przed za późnym wzięciem tabletki 'po' - sposobem na to jest po prostu zaopatrzenie się w takową "na zaś". Ja tak zrobiłam i jestem naprawdę spokojniejsza (co oczywiście nie zwalnia mnie od zabezpieczania się)