Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzwon tanio do polski

co ze zwyczajow angielskich wprowadzilibyscie do polski?

Polecane posty

Gość poza polska
przed nami pracowali murzyni ;) sek w tym, ze jak sobie pozwolisz na takie traktowanie to bialym murzynem bedziesz, jak nie znasz swojej wartosci to bedziesz traktowany jak smiec.. uciekam, zamykam komputerek, zostawiam kubeczek po kawie, ktory umyje sprzataczka angielka po mnie, zakladam swoje szpileczki, zabieram torebeczke i jade na silownie ! milego wieczorku marudy//

Gość do tego paranoika
tak jak dziwki,czy moglbys swoje pierdoly wylewac na innym topiku? Musisz fajny temat zeszmacic polityka i jakimis porabanymi teoriami?

Gość jakis z jukej
heh to powiedz mi w jakiej czesci uk ty mieszkasz ? ze masz park do ktorego musisz dojezdzac autem ? a czy moi koledzy sa zazdrosni to ich sprawa nie moja ja sie nie przejmuje czyjas opinia jak przejmowalem sie bedac w pl "bo co sasiedzi powiedza" teraz naprawde lata mi to kolo d... uk nauczylo mnie by cieszyc sie zyciem i nie patrzyc sie na ludzi obok bo oni tez sie ciesza swoim zyciem bo tak wybrali :D

Gość kafeteria..pl
a mi sie podoba, ze w srodku nocy wrazcajac z imprezy sa czynne take awaye ;P i moge sobie kupic cos do zarcia ;)

Gość kafeteria..pl
kochani jak Was tyle boli to pozakladajcie sobie swoje watki i tam wyplakujcie zale do swiata a nie zasmiecacie watki ludziom z zycia zadowolonych...

Gość dajcie spokoj..........
to jakas chora psychicznie, pisze pod roznymi nickami i wylewa swoje chore zale :D Olejcie ja i piszmy na temat bo sie znow bagno robi z kolejnego topiku 😠

Gość malinka z usa
nie komentujcie postow nie na temat i po sprawie :P jad niech sobie zazdrosnicy i wszystkowiedzacy wylewaja gdzie indziej. a moge napisac co z amerykanskich zwyczajow bym wprowadzila? otoz: - drive thru (amerykanie sa bardzo leniwi i nie chce im sie dupy ruszyc do banku, knajp i farmacji) - latwo jest prawko zdobyc a auta sa tanie wiec mozna szybko sie uniezaleznic a nie siedziec na garnuszku u mamy - duzo latwiej o prace (jesli sie CHCE i mowi po ang.. ewentualnie hiszpansku -niestety) - fast food to smieciowe jedzenie, dlatego jest bardzo tanie.. (:D i dobrze :P ja tam lubie burgerka od czasu do czasu) - mowienie sobie na ty, uprzejmosc, klient jest najwazniejszy! - bardzo latwo oddac rzeczy do sklepu, bez zbednych wyjasnien - nikt nie zaklada ze cos ukradniesz w sklepie.. nikt za toba nie lazi.. ostatnio w sklepiku bylam z takimi malutkimi pierdolkami, ludzi full a pani kasjerka ani przez sekunde nikomu na rece nie patrzyla i zaloze sie ze nigdy nikt niczego nie ukradl (no wiadomo, ze sie zdarzaja jakies buraki) Wieeele tego, ale glownie w polsce przydal by sie amerykanski optymizm i pewnosc siebie. Szkoda ze w pl nie ma takich szans jak w tu.. moze bym i wrocila kiedys.. PS. Nie mam meza murzyna, nie pracuje w knajpie i nie mieszkam z 10 osobami w domu ;] to tak do wiadomosci pomarancz. :P

Gość masoneria i zydostwo
jak tylko pojawi sie jakis fajny topik to zaraz sie zleci banda matolow i go zepsuja....wynocha stad patalachy! odpowiadac na pytania z topiku a nie wylewac brudy! koniec i kropka! a do polski bym przeniosla: 1. uprzejmosc w sklepach, bankach, urzedach 2. duzo ciekawych kursow, czesto dofinansowywanych przez panstwo 3. roznorodna kuchnie 4. karty Oyster 5. tanie i ogolno dostepne kluby fitness ( w Polsce to chyba tylko bogacze sobie na to moga pozwolic) 6. sklepy typu funciak i Primark hihihih

Gość kijevna
z tym sprzątaniem kup po swoich ulubieńcach to na pierwszym miejscu!

Gość poza polska
a ja zpoamnialam o JOB Centre tam naprawde sluza dobra rade, przegladaja z toba ogloszenia, doradzaja jak aplikowac na dane stanowisko, pomagaja napisac cv itd bez porownania do poslkiego urzedu pracy...

Gość dokladnie job centre
ile w ogoel tam jest ofert pracy ,plus wszystko ladnie dostepne na internecie./....

Ja bym jeszce dodala angielska policje. Ktora jest przyjemna mila i pomocna obywatelom. Nie jak w Polsce wiekszosc policjantow to gorsze chamstwo niz osoby ktore lapia:P

Gość okna otwierane na zewnatrz
ale to nie zwyczaj:o

Gość tanie polaczenia
podoba mi sie to ze pralka stoi w kuchni, ale w polsce to juz tez nie regula ze pralka zawsze w lazience, bo jak nowoczesne mieszkanie to chyba juz tez pralka w kuchni

Ja ostatnio czytałam o nowym trendzie co prawda nie z Anglii do nas przywędrował a ze Stanów mianowicie świętowanie swojego rozwodu. W Polsce jest coraz więcej rozwodów więc kto wie może trend z czasem się przyjmie bo jeśli hucznie się bawimy na weselu to czemu by nie po rozwodzie?? Możecie o tym poczytać na http://www.mobilnekobiety.pl/spoleczna/trudne-tematy//zobacz/kochanie-a-moze-wezmiemy-rozwod/

Mi sie tez podoba to ze jesli Anglia gra np w mistrozstwach swiata czy Europy. Caly kraj jest oblepiony flagami, ludzie maja koszulki kazdy posiada cos z flaga i mozna kupic doslownie wszytko od grilla po dywaniku do samochodu w barwach kraju ceny tez sa przystepne. Wszystko jest tez latwo dostepne i dosc tanie przed ostatnimi mistrozstwami ubrania z flagami bylo doslownie w kazdym sklepie za grosze od primarka przez asde tesco do tych drozszych typu Top shop river island, do tych najdrozszych jak Selifirges itd..

Gość do ewelka
a z czego i kogo polacy maja byc dumni i kibicowac? :D ale fakt, mily zwyczaj w uk :)

Gość jakis z jukej
jak to komu kibicowac ? obroncom krzyza!!! :D

No moze graja slabo ale dumni musimy byc zawsze i kibicowac:) dlatego ze jestesmy polakami i nawet kiepska gra tego nie zmieni.

Gość poza poslka..
wlasnie, wszystkie krzyze tez przeniesmy z uk to polski D:

Gość mlode naiwniary
wolicie mechety, myslicie ze araby beda sie pytac o pozwolenie? kilka bombek i zamkniecie japy szybko, sprobuj cos powiedziec na araba w anglii, ha poprawnosc polityczna ci nie pozwoli i boisz sie byc uznana za rasistke to jest niesamowita wolnosc ... Jak myslicie idiotki jaka religia przez wieki chronila Europe przed islamizacja? No ktora z idiotek nie spala na historii?

Gość ziuutaa
"Jak myslicie idiotki jaka religia przez wieki chronila Europe przed islamizacja? No ktora z idiotek nie spala na historii?" Tym tonem mozesz sobie w swoim domu dyskutwac :O

Gość tanie polaczenia
to nie jest watek o arabach .. :/

Gość nanogenna
co racja to racja!!!! islamifikacja europy trwa....zanim sie obejrzymy a bedziemy mogli tylko modlic sie do allaha i czytac koran...ile razy sie slyszy np ze jakas para zostala skazana za publiczny pocalunek w krajach arabskich a tutaj oni sami przyjezdzaja, wprowadzaja swoje zwyczaje, nawyki i nie wolno sie nawet sprzeciwic..ostatnio jakis kierowca muzulmanin odmowil niewidomej pasazerce wejscia do autobusu z psem przewodnikiem..bo wedlug niego to nieczyste zwierze...i co wy na to?

Gość tanie polaczenia
polacy w anglii sa rasistami? a wiecie kogo nienawidza najbardziej? nie araba tylko drugiego polaka wlasnie

Gość a ja raz poszlam do HR
bo jedna brudaska byla dl mnie niemila w pracy poszlam i powiedzialam ze jak jej nie uspokoja to ja zglosze za mobbing i rasizm w stosunku do mnie i mam swiety spokoj

Gość jak tam ludziska
pomysly chyba nam sie pokonczyly ;) to moze teraz w druga strone? co z poslki do uk byscie przeniesli, co jest fajne w polsce a w uk nie ma? :D to ja zaczne : - krany - jednek kran z ktorego leci ciepla i zimna woda a nie dwa, jeden z wrzatkiem a drugi z zimna woda - okna otwierane do wewnatrz!

no jeden kran to jeszcze mozna w UK sobie zrobic, a nawet ostatnio sa bardzo modne ;) - ale z oknami to sie zgodze, i nie tylko te otwierane do wewnatrz ale i te otwierane w rozne sposoby, z mozliwoscia tylko uchylania itp. - sezonowe owoce - jagodzianki - delikatesy z produktami z calego swiata - cholera nie moge znalezc w Londynie musztardy Maille z miodem 😠

Gość jak tam ludziska
ja bym tam chciala ogrodek warzywny mojej babci i sad tesciow :P