Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikinka look

Chce założyć 7 letniej córce stały aparat na zęby moja matka się nie zgadza

Polecane posty

Gość kikinka look

witam mam 25 lat i 7 letnią córkę. córka jest bardzo ładna tylko ma krzywe zeby. ja zaniedbałam swoje pod tym wzgledem i nie chce by córka własnie też miła taki zgryz. moja matka(u której mieszkamy) twierdzi że Jess jest za mała i ze mleczaki itp. i powedziała że nie zawiezie nas do ortodonty a ja autobusem wlec sie nie bede 30 km i jeszcze brak powrotnego. jak ją nmówić ze córka jest wystarczajaca duża na aprat na zęby?

Gość kikinka look
up up

Gość jakie miasto mozna wybrac
durne prowo, ale napiszę, a co mi tam :P aparat się zakłada na stałe zęby, nie na mleczaki

Gość kikinka look
przepraszam ale czy jest tu ktoś kto powe mi jak ją przekonac? haloo

Gość koo.la
jak sama miałaś krzywe zęby to dlaczego w tym wieku już zaniedbałaś dziecko trzeba było szybciej juz isc do ortodonty a stały aparat sie zakłada jak są wszystkie stałe zęby

Gość kikinka look
mleczaków to ma z 6 max 8 ja płace (w tym wypadku mama) i ja wymagam. nastepne przynajmniej jej krzywo nie beda rosnąć.

Gość koo.la
jak taka mądra jesteś to po co nas pytasz na forum, idź to cię ortodonta wyśmieje, a może sobie załóż najpierw :) jak teżmasz krzywe

Gość kikinka look
zyjem w wolnym kraju i esli ja chce cos dostac to powinnam! córka ma naprawde krzywe zeby juz nawet na stary numer z klamką próbowałysmy jednego wyrwac ale dobrze ze sie nie udało bo ten juz było podobno stały. rozmawiałam z dentystka poczatkowa móiła ze nie wolno a pozniej dała mi adres do ortodonty wiec jednak mozna!

kikinka, a ja płacę za internet i wymagam by nie korzystali z niego debile, więc spadaj z tego forum :P

Gość kikinka look
i tak pojde tylko jak mama namówic zeby ze mna tam pojechała. ja tez nie zawsze mam czas bo jestem kosmetyczką - maluje paznokcie u rąk. i mam duzo klijentów a on nie chce jechac i jeszcze w tedy kiedy mi to pasuje

Gość gjhgjhghj
przeczytałam topik i stwierdzam, że jesteś bardzo ograniczoną kobietą:O stały aparat ortodontyczny zakłada się jak wyrosną zęby stałe a po drugie dałaś gówniane imię córce masakra

hhahahaha, i to że dała ci adres do ortodonty, żebyś poszła na konsultacje, to dowód że można? :D

Gość kikinka look
jessica to bardzo ładne imie! takie inne niż wasze kasie i marysie ! i dała mi jak jej wsadziłam 10 zł do fartucha wiec jednak moznaq tylko w tym kraju nie ma nic za darmo nnic!

pi poerwsze nikt nie załozy aparatu stałego jak dziecko ma mleczaki bo to bez sensu..musi miec stale zeby 7 lat to za młody wiek na zakłądanie aparatu..wygaga dyscypliny i co miesiecznego przychodzenia na wizyty moja ortodontka nie zakłądał dzieciom do 14 r.z głównie chłopacom bo sa niezdyscyplinowani w tym wieku moze miec aparat retencyjny..zdejmowany..do 12 r.z jest refundowany z NFZ.

Gość rg;relglrekg;wkjng[;erng;prekn
Jess? Jessika ? ludzie... daj jej żyć, to jeszcze dziecko SAMA WALCZYŁAM Z ORTODONTĄ OD WCZESNEGO WIEKU i na ten temat wiem wszystko. na tym etapie jeszcze nic się nie zrobi, ewentualnie zdejmowany może mieć, żaden inny i nie chrzań głupot. Widzę że chcesz zorobić z córki idealną.. - jessica? sorry ale samo imię i twoj pusty łeb sam mówi za siebie, nie ma z czym dyskutowac

Gość kikinka look
ale ja chce zeby ona miała te kolorowe gumeczki w ząbkach. to tak słodko wyglada. a ruchomy jest nie modny i w ogole za długo to trwa a ja chce zeby jak pojdzie do komuni miała poiekne ząbki

Gość kikinka look
nie no najpierw ksiadz robił problemy w kosciele pozniej ciotka teraz wy ja nie wiem co wam sie w imieniu nie podoba jessica jest ładne i niespotykane. piekne jesr. a ze wy jestescie głupie i nie macie gustu i ograniczoną wyobrażnie to nie moja wina!!

dobra, dajcie spokój, nie karmcie trolla :P toż to prowo, chwila śmiechu i dziękujemy :P

Gość /-/-/-/-/-/-/-/
Autobusem się jej nie chce 30km. Patrzcie jaka tyszta. -__-

do komuni to ona pojdzie w przyszłym roku a aparat stały nosi się przynajmniej 2 lata... jak chcesz, żeby słodko wyglądała to jej "pisaczkami" namaluj te gumeczki na zębach :D boże.. co za ciemnota..

Gość kikinka look
sam jestes podyrem! ja nikogo nie prowkuje tutaj nawet nie wiesz jak wygladam kim jestes zeby mówic ze jestem prowokujaca znamy się?

Gość odpowiem ..........
powiedz mamie żeby z Wami pojechała na wizytę u ortodonty i wtedy się obie przekonacie kto ma rację Ty czy matka a i tak się okaże że rację ma Twoja matka bo aparat zakłada się na stałe zęby a córka takowych jeszcze nie ma i Twoje chcenie tutaj nie ma nic do rzeczy .... ja chodziłam z synem 3 lata do ortodonty i leczyłam mu krzywe zęby i miał aparat który nosił tylko po domu i na noc teraz ma piękne równe ząbki a jak lekarka po tych 3 latach pokazała mi pierwszy odlew jaki zrobiła to uwierzyć nie mogłam że aż tak ten aparacik pomógł

nie wierze, że tacy ludzie istnieją :D:D:D prowokacja... chociaż trochę żenujący temat

może jej jeszcze piersi powiększysz?> wiek idealny... do komunii jak znalazł, pewnie ten sam ksiądz będzie mile zaskoczony :D

Gość kikinka look
3 lata!? nie nie nie zdecydowanie za długo. nie bede meczyc dziecka przez 3 lata aparatem. rok góra dwa 2.5 ale nie 3 lata! współczuje twojemu dziecku ze ma taka matke!

Gość kikinka look
moja córcia w zeszłym roku chciała miec tatuaz na ramieniu księżniczke jakąś tandetny strasznie ale za to zrobiłam jej małe tipsiki i była szczesliwa teraz prosiła o proste ząbki wiec drugi raz jej nie odmówie chce byc dobra matka

Gość kikinka look
bazienka dziekuje ci zazrozumienie naprawde dziekuje ale nie mam kogo juz pytałam moich znajomych kazdy ma jakies swoje sprawy

Gość odpowiem ..........
kikinka look....hehehe no teraz mnie rozwaliłaś tym tekstem na całego jeszcze dziś pokażę go mojemu synowi który właśnie został studentem politechniki niech poczyta jaka to jego matka była wredna jak był mały i dbała o to żeby teraz miał takie piękne zęby i katowała go najpierw 3 lata a później co pół roku zaciągała do dentysty na kontrolne wizyty i biedny w wieku 19 lat nie ma żadnej plomby co za wstyd :D

Gość kikinka look
nie nie bazienko teraz chce jej załozyc by nie straszyła zbeami na swojej komuni.