Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sigga

O co chodzi w tej piosence? E. Bem_Wyszłam za mąż

Polecane posty

Jakby ktoś nie znał tekstu Wyszłam za mąż, zaraz wracam Może nawet jeszcze prędzej Bo w małżeństwie ja się raczej Nie zagnieżdżę Wyszłam za mąż wcześnie rano Wyszłam za mąż niedaleko Wyszłam za mąż - tak wypadło Wyszłam za mąż, ty poczekaj Z tobą było nieźle całkiem Tylko nudno, nudniej wciąż No więc wyszłam, jak wychodzi ktoś Kto ma już dość Stało się to dzisiaj rano Wstałam i nie mówiąc nic Po angielsku wyszłam za mąż Kartkę ci włożyłam w drzwi Wyszłam za mąż zaraz wracam Może nawet jeszcze prędzej Bo w małżeństwie ja się raczej Nie zagnieżdżę Wyszłam za mąż wcześnie rano Wyszłam za mąż niedaleko Możesz zrobić też to samo I być ze mną, ale gdzie tam Więc poczekaj, na mnie czekaj Więc poczekaj, już... Wiec o co w niej chodzi?

podmiot liryczny poprzez ukryty w licznych metaforach obraz kobiety niezdecydowanej pokazuje patriotyczną tęsknotę za ojczyzną w duchu dekadenckim...

Piosenka Ewy Bem wyszłam za monż jest o tyh kobietah, kture majom wielu partneruw seksualnyh. One jusz od poczontku wiedzom, rze na tym jednym się nie skończy, gdysz ich pohfy wiecznie potżebujom nowyh penisuw. To jest o kobiecie, ktura zostanie najprawdopodobniej prostytótkom.

Kazda piosenka moze miec milion interpretacji :) zalezy od sluchacza :)

Gość o glupiej babie ktora albo
wpadla i musi wyjsc za maz albo i tak 'wszyscy' jej kaza wiec wychodzi za maz, chociaz juz podczas skladani przysiegi wiedziala ze dlugo to nie potrwa.

Gość jupikajej
ja sie wcale nie dziwie, ze macie problemy z matura z polskiego :D (zarowno poziom pytania, jak i odpowiedzi po prostu powala!)

Gość PMP90
Rosyjski politolog, Andriej Areshev w udzielonym wywiadzie dla czasopisma "Sprawy Międzynarodowe", wydawanego przez rosyjskie MSZ odniósł się do pożarów torfowisk niedaleko rosyjskiej stolicy. Według Aresheva Stany Zjednoczone mogą używać nowego rodzaju broni, służącej do wywoływania zmian klimatycznych. Rosyjski specjalista dodawał, że owa broń może być wykorzystana do zmian temperatury i ograniczania płodów rolnych w krajach Azji Środkowej. Publikacja politologa wywołała głośną dyskusję rosyjskich zwolenników teorii spiskowych - informuje portal rferl.org Publikacja Aresheva ma związek z teorią, która jest często wykorzystywana przez zwolenników teorii spiskowych, Mówi ona, że badania nad programem HAARP, finansowane przez Departament Obrony USA mają na celu stworzenie technologii, która przy wykorzystaniu jonosfery ma usprawnić komunikację i wykrywać pociski balistyczne. Według Aresheva prawdziwym celem tych badań jest stworzenie nowego rodzaju broni masowego rażenia w celu destabilizacji systemów ochrony środowiska i rolnictwa w wybranych krajach. - W chwili obecnej broń klimatyczna może być wykorzystywana do wywoływania suszy, usuwania roślin. Broń może również wywoływać różnego rodzaju anomalie pogody w różnych krajach - podkreślał politolog, który piastuje funkcję zastępcy dyrektora strategicznego Fundacji Kultury w Rosji.