Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaammmm

co robic?

Polecane posty

Gość ::::::::::::::::
zastanawia mnie postawa wspollokatorow, ze sa tak obojetni na Twoja krzywde.....i udaja,ze niczego nie widza

Gość aaammmm
mowilam, ze mam obdukcje, mowilam, ze wezwe policje, wszytsko mowilam. A nie amm na tyle kasy zeby od nowa wplacac zaliczke i czynsz za nowe mieszkanie, wiem, ze trace wiecej ale nie moge tego zrobic bo normalnie nie mam tych pieniedzy, nie ma mi kto pomoc finansowo.

Gość aaammmm
tzn: jeden z nich by nie pozwolil ale moj o tym wie i zawsze robi dym jak tamtego nie ma. Drugi wspolokator wlasnie siedzi i pije piwko z moim ww 2 pokoju i sobie zartuja. Powiedzialam co mysle, ale to na nic, pwoiedzial mi, ze nie bedie wnikac. A jego dziewczyna niewiele moze zrobic i jest teraz w pracy.

to jest straszna sytuacja, wydaje sie,ze bez wyjscia i wydaje mi sie,ze on celowo Ci ja jeszcze utrudnia, bo inny facet by sie po prostu zabral i poszedl sobie po tym wszystkim, ja wiem,ze spedzilas z nim dobre chwile i go pewnie ciagle kochasz bo nie mozna tak w ciagu kilka sec przestac kogos kochac ale musisz myslec o sobie i o swoim bezpieczenstwie,jezeli nie ma sznas na wyprowadzke twoja albo jego w najblizszym czasie, musiz zacisnac zeby i przetrwac i przy najblizszej wyplacie wynajac sobie jakies lokum,moze sie zapytaj w banku jak masz kredyty czy mozna je zawiesic na jakis czas...nie wiem...probuj wszystkiego i na pewno jak wszystko ucichnie bo cza sleczy rany nie badz z nim znowu bo to jest typ,ktory nigdy sie nie zmieni, jak raz podniosl na Ciebie reke zrobi to znowu

Gość aaammmm
ja wiem. I nawet wiem jaki jest sposob na niego: udowodnic mu, ze sobie doskonale radze bez niego i udawac obojetna. Kredytow nie zawiesze, probowalam i nic. Jak go poznalam mialam swoj kredyt, duzo mniejszy, wynajmowalam z kumplem pokoj i dobrze sobie radzilam. Potem zadluzylam sie miedzy innymi przzez niego a on teraz mi wmawia, ze to on placi moje dlugi bo wczesniej nie mialam za co zyc. A to on nie mial gdzzie spac a potem ja go utrzymywalam. Powtarzam mu, ze nie chce od niego nic tylko zeby sie wyprowadzil, jak grochem o sciane. Mysle, ze bede z nim mieszkac bo nie mam co zrobic i po prostu zajme sie swoim zyciem, jego traktujac jak powietrze....nie widze innego wyjscia.

traktuj go jak powietrze,zajmij sie poznawaniem nowych ludzi,rozwijaj swoje zainteresowania a przede wszystkim szukaj powoli miejsca gdzie sie mozesz sama wyprowadzic nie tkwij w tym toksycznym zwiazku,nie daj sobie nic wmowic,ze to wszystko tylko Twoja wina,wina zawsze lezy po srodku a on nie mial prawa nigdy na Ciebie reki podniesc,przekroczyl granice

i idz na terapie dla DDA,to Ci na pewno pozmoze spojrzec na wszystko z innej perspektywy