Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derulo

Chłopiec czy Dziewczynka

Polecane posty

Gość derulo

Czy jest ktoś na tym forum kto jest w ciąży a nie zna jeszcze płci swojego dziecka? Ja byłam ostatnio na usg, ale moje dziecko jak na komendę się odwróciło:) Bardzo chciałabym chłopca...

Witaj Derulo. Ja jestem w ciąży - 16 tydzień i jak byłam w 14 tyg na badanich prenatalnych, to lekarz powiedział, że na 90% chłopak. Najpierw załamka mała, bo chciałam dziewczynkę, ale teraz zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że będzie mały Michałek.

Gość derulo
Witam witam, ja cały czas mam wielką nadzieję że będzie chłopak. Jestem w 16 tygodniu i bardzo chciałabym wiedziec:)

derulo, a na kiedy masz termin? Bo mnie się dziś zaczął 16 tydzień. Termin na 10 - 11.02. Masz już widoczny brzuszek? bo ja mam taki malutki, że wygląda jakbym była gruba a nie w ciąży.

Gość ja jestem w 10 więc
siłą rzeczy nie znam płci,a le czuję, ze będzie chłopczyk. Za 10 tygodni się wszystkiego dowiem o ile dzidziuś zechce pokazać co tam ma.

Gość derulo
28 styczeń:)

Gość derulo
Brzuszek widac ale tak jakbym wypiła dużą colę:D

Gość derulo
jest jeszcze ktoś kto nie wie jaką płec będzie miało jego dziecko?

no ja jestem w 27 tyg i ciagle jeszcze nie mamy pewnosci :( lekarz mowi, ze najprawdopodobniej dziewczynka, ale w piersi sie nie bedzie bil :( chociaz ja od poczatku mam przeczucie ze bedzie Zośka :)

Gość derulo
No ja zastanawiam się nad kupnem wózka... Granatowo-niebieskiego:)

dziewczynka w niebieskim jeszcze ujdzie ale chlopak w rożu !? powiedzialam mężowi, że tez bedzie chodzil w rozowych koszulach, zeby malemu nie bylo przykro :P

Nie tylko jeszcze nie wiem, ale nie jestem przekonana czy chcę wiedzieć :) Po pierwsze - tradycyjnie - aby było zdrowe, po drugie - jednego dnia myślę, ze fajnie mieć córkę bo sama jestem kobietą więc się dogadamy :) Następnego dnia myślę, że facetom łatwiej na świecie więc może lepiej jakby był syn. i wydaje mi się, ze to fajnie jak lekarz mówi: ma pani ....i tu wielka niespodzianka :)

Gość derulo
Kurcze w tydzień temu byłam na usg i moje dziecko się odwróciło do mnie dupką:( a bardzo chciałam już wiedziec...

Gość derulo
Ja mam wizytę za jakieś trzy tygodnie... Chyba do tego czasu poczekam sobie z kupnem tego wózka:)

no :) ja tez sobie obiecuje ze poczekam z zakupami, a co jestem w tesco to zawszeladuje w wozku jakis ciuch, najczesciej rozowy :p ale nie moja wina, ze nie ma nic fajnego w neutralnych barwach zawsze sa ciuchy albo typowo dziewczece albo chlopiece :(

Ja wózek chce wybierać tak we wrześniu a kupować będę chyba ok grudnia, żeby nie zapeszać. Podobno nie powinno się wcześniej kupować wózka i łóżeczka. Takie przesądy, ale wole nie ryzykować ;) Na razie mam wybrany Implast Bolder z najnowszej kolekcji - na 2010. A Wy jakie wózki planujecie? Ja muszę najpierw też na niego nazbierać, bo to spory wydatek.

ale wózek mamy wybrany czarno żólty :) bartatine classic, a ty ,derulo jaki wozek kupujesz

a lozeczko przyszlo wczoraj :) ale stoi w pudelku maz posklada jak bede w szpitalu

myszka faktycznie drogi ten wozek, bartatina to ok. 1000zl :) i chwala go sobie, wersja tego wozka ale ze skretnymi kolami to fyn wiec wiesz zawsze to 500zl zaoszczedzone :)

Derulo - ja w 2 ciąży do końca nie znałam płci, zawsze było tak ustawione pupą, że nic nie było widać. Na porodówce położna pomacała ręką nie patrząc i krzyczy chłopiec a za chwile nie dziewczynka! Życzę Ci abyś wcześniej się dowiedziała, bo z doświadczenia wiem, że tak łatwiej. Nie tyle co przy kompletowaniu wyprawki, ale psychicznie to dziecko już ma np imie, jest już jakaś wiadoma co to za człowieczek. Choć wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie.

Dopiero po 30tygodniu lekarz może na 100% stwierdzić że to chłopiec ponieważ po 30tygodniu jajeczka wychodzą z moszny.

no ja na zdjeciach i filmie z usg ewidentnie widze szparke, nawet lekarz mowil ze wyglada mu to na wargo sromowe, ale jak pokazywalam zdjecie mojej lekarce rodzinnej to stwierdzila, ze to jajka :/ no i juz nie wiem

chociaz jak porownywalam zdjecie z fotkami zamieszczonymi w necie to te raczej wychodzi na dziewczynke

Mi lekarz powiedział na badaniach prenatalnych, że na 90% chłopak i że jakby miał 100 tyś, to postawiłby na chłopaka, więc zaczęłam kupować niebieskie ciuszki. A co do wózka, to cena 1800 za gondolę, spacerówkę i fotelik wydaje się duża, ale dużo czytałam o tych wózkach i wszyscy bardzo je chwalą. W rodzinie też młode mamy miały wózki bolder i były zachwycone.

bartatina to gondola i spacerowka do tego chce dokupic fotelik maxi cosi bo podobno najlepsze wiec koszt kompletu wyjdzie mi kolo 1600zl no to roznica juz nie jest taka duza