Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derulo

Chłopiec czy Dziewczynka

Polecane posty

Dziewczyny, ja już sobie nasz temat wsdziłam do ulubionych, więc napewno nie stracimy kontaktu !!! No, chyba, że Wy przestaniecie pisać. Ja niestety wybywam na 4 dni, więc będę mogła z Wami pisać znów od wtorku, ale mam nadzieję, że temat nie umrze śmiercią naturalną i po jakimś czasie będziemy się wymieniać radami jak pielęgnować maluszki już urodzone :)

Stara-- Wcześniej było trochę gorzej on był moim pierwszym i jedynym chłopakiem a powiedział że nie ma zamiaru utrzymywac czyjegoś dzieciaka bo on nie jest ojcem dziecka a ja jestem puszczalska.

Mała-Myszka---- Ja też wsadziłam do ulubionych:) Mogę powiedziec że ja będę się odzywac:)

No jak ja czytam coś takiego, to mi ciśnienie skacze. Jak facet może coś takiego powiedzieć? Dobrze, że już z nim nie jesteś.

Lekarz się ze mną przekomarzał, że mi nie powie, bo nie chce mi psuć niespodzianki i takie tam. Jakbym go pomęczyła to by mi pewnie powiedział, ale w końcu dałam sobie spokój. Dziś znowu idę na USG i nie wiem czy go męczyć czy nie. Wytrzymałam 34 tygodnie w niewiedzy, więc chyba mogę jeszcze trochę wytrzymać i niespodziankę miłą mieć. Jak myślicie? Wszystko dla dzidzi już mam w neutralnych kolorach. To moje pierwsze dziecko, więc wszystko mi jedno, mężowi również :)

Wiesz, to Twoja decyzja. My chcieliśmy wiedzieć jak najszybciej, bo jakoś łatwiej myśleć nam o dziecku jako Miśku lub Marysi (jeśli byłaby to dziewczynka). Teraz łatwiej mi wyobrazić sobie małego Michałka który jest z nami w domu. Ale to może dlatego też, że nie czuję jeszcze ruchów i wciąż nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży. Nie miałam typowych nudności itp. Tylko byłam senna przez pierwszy trymestr.

Jejku ja jestem w 16 tygodniu do 34 to chyba bym nie wytrzymała. Już teraz zastanawiam się czy nie iśc trochę szybciej i się dowiedziec:)

Ja od samego początku ciąży chciałam wiedzieć i myślałam, że nie wytrzymam, a jakoś dziwnym trafem wytrzymałam aż tyle :) Zobaczymy czy się dzisiaj powstrzymam czy raczej zmolestuję lekarza. U mnie w rodzinie jest raczej ciśnienie na chłopca, bo same siostry mam i jedyna siostra co ma dziecko to ma córkę :)

Rilla-marilla - to ja życzę chłopca. Trzymam kciuki za wizytę. Może uda Ci się wydusić od lekarza co i jak. Ja swoją lekarkę chyba bym amordował gdyby mi nie chciała powiedzieć. Jestem strasznie niecierpliwa i teraz już się zastanawiam jak dotrwam do tego lutego. Już chciałabym przytulić maluszka.

To Cię nie pocieszę pewnie jak Ci powiem, że im późniejsza ciąża tym bardziej to zniecierpliwienie wzrasta :P A jak prałam i prasowałam ciuszki, które kupiłam to myślałam, że mnie szlag trafi, bo tak bardzo chciałabym już jakieś małe kochane ciałko w te ciuszki wepchnąć :P

A jeszcze miałam ostatnio taki sen. W rożku, który kupiłam leżał dzidziuś i wszyscy mówili, że to jest mój syn. W końcu wzięłam to dziecko, odwinęłam z rożka. Ono nie miało pieluchy i na pierwszy rzut oka, bardzo wyraźnie zobaczyłam, że to jest dziewczynka :) Opowiedziałam ten sen siostrze i ona aż zaniemówiła, bo miała dokładnie taki sam sen zanim urodziła córkę :) A też ciśnienie na faceta było, nawet lekarz mówił, że "chyba chłopak". Hehe wiem, że to tylko sen, ale dziwne, że taki podobny :)

No bardzo podobny. Hihihi Ja jak na razie nie mam snów o dziecku. Czasem mam sen że robię zakupy małych ciuszków itp ale tak żeby zobaczyć maluszka, to jeszcze nie mam.

Ja na Twoim etapie ciąży miewałam już sny o dzidzi i przeważnie była to dziewczynka. Ale to pewnie wynika z mojej przekornej natury, bo wszyscy w koło trąbią o chłopcu, więc coś w środku mnie się buntuje "a żebyście się zdziwili" :) A już mój teściu jest pod tym względem niemożliwy. Zrobił mi jakieś czary mary, wyszło, że chłopiec i on w to wierzy ze 100% pewnością. Jak komuś opowiada, że on będzie z Patrykiem na spacerki chodził, to tym bardziej mam ochotę widzieć jego minę jak urodzi się dziewczynka hehe. Ale zamotałam :)

W tym chińskim kalendarzu to mi dziewczynka wychodzi, ale w ten kalendarz nie wierzę zupełnie bo wg niego ja powinnam być chłopcem, moja siostra miała urodzić chłopca, a mój chrześniak miał być chrześnica :P

Dziewczyny, ja już muszę kończyć na dziś. Odezwe się we wtorek jak wrócę z 4 dniowego urlopu. Trzymacjie się i nie pozwólcie by temat umarł.

Gość deluro
Potrzebuję dziś wsparcia jak nie wiem co... A nie mam teraz wsparcia w ogóle w moim facecie... Wiem że nie powinnam chciec z nim utrzymywac kontaktu, ale sama sobie nie zrobiłam tego dziecka...

Hej dziewczyny. Jesteście jeszcze? Co u Was? Derulo, co u Ciebie? Mam nadzieję, że kryzys minął. Napisz jak się czujesz.