Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość try-me_

6 lat związku, a wakacje z rodzicami..

Polecane posty

Gość try-me_
Ludzie, co Wy z ta kasa, tu nie sa problemem pieniadze:( Zazdrość? Ze rodzice dbaja? ahaa... nigdy tak o tym nie pomyslalam

Gość wakacyjna milosc?
alinkasatinka, Twoje wywody osmieszaja raczej Ciebie i twoja inteligencje w kontekscie tego, co Autorka juz tutaj zdarzyla napisac.

Gość alinkasatinka
try-me_--Tak jak pisałam,Ty po prostu jestes zazdrosna o Jego rodzicow:-) RZuc dziewcze na luz. Nawet nie mieszkasz z nim jak dobrze przeczytałam a juz robvisz problemy,ze z rodzicami pojechał :-) To Ty jedz ze swoimi :-) Tylko,ze chyab nie za bardzo bys chciała z nimi jechac ;-)

Gość alinkasatinka
DZeiwczyny,jestem kobietą po 40 ,wiec wiem co pisze. Jeszcze sie autorko zn im wyjezdzisz na wakacje. W pewnym momencie nawet zapragniesz wyjazdu z kolezankami a nie z nim.. Nie zamartwiaj sie tym czym nie powinnas.

Gość try-me_
No wlasnie nigdy nie robilam mu zadnych problemow - nie chce malzenstwa, dzieci, ok.. chce mieszkac osobno ok.. wyjezdzal z rodzicami kazdego roku, tego lata juz zrobilo mi sie przykro, ze tak po prostu sobie jedzie beze mnie.

Gość wakacyjna milosc?
No ja bym radzila Autorce w ogole zastanowic sie nad przyszloscia z takim "facetem". alinkasatinka, przebilas mnie metryczka- jestem tuz po 30tce tylko :D

Gość alinkasatinka
try-me_ i nie pisz bzdur,ze faceta trzeba trzymac krótko :-) Zwiazek to nie sciskanie smyczy na partnerze.

Gość wakacyjna milosc?
Nie moge pojac jak on, co rok od 6 lat, nie wychodzi z tematem wakacji wspolnych, ani tez nie podejmuje tego tematy, gdy Ty z nim wychodzisz. :o alinkasatinka, powiedz - dlaczego? ;)

Gość try-me_
alinkasatinka masz racje, ale mam wrazenie, ze jak bedzie robil tak jak chce to wlasnie tak to bedzie wygladalol do czterdziestki, Kochany z niego chlopak ale na przestrzeni 6 lat progresji w dojrzewaniu u niego zadnej.. No wlasnie nigdy nie trzymalam krotko, robi wszystko co moglby robic gdyby nie byl ze mna w zwiazku, oprocz zdrad, ale do tego go nawet nie ciagnie narazie przynajmniej wakacyjna milosc? Zastanowie.. coz innego mi pozostaje... tylko zal tych przeszlo szesciu lat

Gość try-me_
wakacyjna milosc? czasem sie zdarzy wyjazd - ale taki na 3 - 4 dni; ja proponowalam w tym roku Mazury - juz w marcu mialam dla niego pelna oferte, ale jakos rozeszlo mu sie to po kosciach

Gość wakacyjna milosc?
Kochana, nie namawiam Cie do zerwania, tylko do zastanowienia sie. A mysle, ze prawie kazda z nas ma za soba takie lata, ktore w pewnym sensie moze nazwac zmarnowanymi. Ale jednak kazdy zwiazek cos waznego nam daje, m in kolejne prawdy o sobie i innych ludziach.

Gość alinkasatinka
wakacyjna milosc?--nei czytałam wszystkich wypowiedzi autorki,ale wpadł mi w oczy tekst,ze autorka wyjezdza gdzies tam ze swoim chłopakiem,tylko,ze nie na dłuzsze wypady. Nadejdzie taka chwila,ze wyjada razem na dłuzej. A poza tym czuję,.ze autorka ma parcie(chociaz do tego sie nie przyznaje)na zalegalizowanie zwiazku,bo to juz 6 lat sa ze soba. Oni maj dopiero po 25 lat.

Gość wakacyjna milosc?
wiem, ze maja po 25 lat; nie wiem czy autorka ma chec na slub, ale mysle, ze czuje sie troche wystrychnieta na dudka przez swojego faceta.

Gość alinkasatinka
try-me_--Cha,cha cha :-) I Ty piszesz,ze mas zpeiniadze,bo proponowałas wyjazd na Mazury :-) Pobyt na Mazurach jest tez kosztowny,ale nie tak jak wyjazd za granice. Dziewczyno,On ma opłacony wyjazd ,wiec nie miej do Niego zalu.Gdyby Tobie mamusia z tatusiem opłacili wyjazd wakacyjny za granice,to na pewno bys skorzystała.

Gość alinkasatinka
wakacyjna milosc?--A niby w jaki sposob wystrychnieta na dutka :-) Chłopak pojechał z rodzicami,nie z kolegami czy z inna dziewczyna.Mysle,ze wyjazd funduja rodzice.

Gość try-me_
nie mam parcia, jakies dwa lata temu byl moment, ze go troche naciskalam, ale ten okres przeszedl i teraz mi jest dalej do ozenku niz jemu. Co nie znaczy, ze jakis progres w zwiazku powinnien byc - chocby pelnowymiarowe wakacje- 6 lat to przeciez juz jednak troche czasu jest..

Gość alinkasatinka
Autorko,masz kase to wyjedz z kolezanką.Nalezy Ci sie urlop.Chłopak na epwno nei bedzie miał Ci tego za złe.

Gość try-me_
Na Mazury, bo kocham Mazury. Czy naprawde wszystko teraz rozbije sie o to ze ja zaproponowalam mniej ekskluzywna wycieczke?

Gość alinkasatinka
try-me_--:-) no to jak On przyjedzie,to zaproponuj mu wyjazd na mazury,opłac mu wyjazd,bo na epwno chłopak bedzie spłukany z zarobionej ,odłozonej kasy mimo,ze rodzice f\unduja wakacje. Chcesz z nim wakacji,to zasponsoruj mu :-)

Gość try-me_
moi rodzice tez ostatnio wyjezdzali, chcieli mnie zabrac i zafundowac - stwierdzilam jednak ze powinni pojechac sami i nacieszyc sie soba.. Nie rozumiem postawy " brac wszystko co ci funduja"

Gość try-me_
alinkasatinka tak, tylko wtedy juz nikt i nic go nie wychowa, bedzie jezdzil z jednych sponsorowanych wycieczek na drugie :)

Gość wakacyjna milosc?
alinko... no z tego wszystkiego wynika, ze nasza Autorka czuje sie mniej wazna w tym momencie od rodzicow swego faceta... uwaza, ze skoro on ma 25lat i 6 lat sa ze soba to to go obliguje do tego, by pepowine z rodzicami odciac i nie jezdzic juz z nimi na wakacje niczym 10 letnie dziecko. Ja, wiedzac, ze mojego stac na wakacje polskie wybralabym ten wariant niz przyslowiowe wakacje z rodzicami w Egipcie. czas wyjazdow z rodzicami konczy sie w pewnym momencie, zwlaszcza takim, gdy jestesmy z kims zwiazani. Mysle, ze zabraklo tutaj rozmowy, dobrej woli. To blaha sprawa, ktora mozna bylo normalnie rozwiazac.

Gość alinkasatinka
try-me_--Czy Ty nie rozumiesz,ze chłopakowi opowiada wyjazd za gtrranice z rodzicami. Gdybyscie jeszcze ze soba meiszkali,to mozna by było trocje wieszac psy na nim,ale w wypadku,gdy spotykacie sie tylko ze soba,to nie rob problemu tak gdzie go nie ma. Nadejdzie taka chwila,ze albo rozstaniecie sie keidys,albo zyc bedziecie jak maz i zona nawet bez slubu,ale wtedy na pewno facet nie bedzie ejzdził z rodzicami,bo mysle,ze głupcem nie jest.

Gość wakacyjna milosc?
a dlaczego ona ma mu sponsorowac? z jakiej racji?

Gość alinkasatinka
wakacyjna miłosc :-) zartowałam z tym sponsoringiem :-) Po prostu wydaje mi sie,ze autorka jest zazdrosna o dobre relacje pomiedzy Jej chłopakiem a Jego rodzicami.

Gość wakacyjna milosc?
alinko, nie laczylabym sytuacji lokalowej z decyzja o wakacjach. co najwyzej bym sie zastanowila nad kondycja uczuciowa tego zwiazku i stopniem dojrzalosci tego faceta.

Spokojnie, moj byly juz tez tak mial. Na wakacjach to on nigdy w zyciu nie byl, jak gdzies jechalismy to na niedziele do babci z jego rodzicami. Problemu nie stanowily pieniadze - ich bylo pod dostatkiem, on nieswojo czulby sie w obcym miejscu z daleka od domu, bez rodzicow, bez poczucia codziennej rutyny i bezpieczenstwa. Poza tym czul ze jego mamusia woli miec przy sobie swojego 25letniego synka niz puszczac go w swiat z obca baba. A mamy to on sie sluchal, bardziej niz mnie:) Nie ma sensu z takimi, od razu zobaczysz roznice jak znajdziesz takiego niezaleznego mentalnie od rodzicow:) Zycze powodzenia.

Gość alinkasatinka
wakacyjna milosc?--Jest duza zaleznosc od tego czy ktos ze soba mieszka,nawet bez slubu czy nie. Mieszkajac ze soba tworzy sie inny zwiazek,a nie meiszkajac ze soba tez zwiazek jest troszke inny. A tak w ogole to autorka keidys przyzna mi racje,gdy zapragnie wakacji bez meza i dzieci,tylko z koelzanką :-) Czyz nie mam racji:-)

Gość wakacyjna milosc?
Tak, mnie tez wydaje sie, ze Autorce chodzi o relacje jej faceta z jego rodzicami. Ale akurat zgadzam sie z nia w tej ocenie. Poniewaz wg mnie zachowanie jej faceta nie jest normalne.

Gość alinkasatinka
A w ogole w czym problem:-) Facet nie chce sie zenic,nie chce na razie bobo,jest taki neidobry,to po co autorka z nim jest :-) Tego kwiatu pół swiatu jak mowią :-) Kopa w tyłek i bedzie miała innego który bedzie z nia jezdził na wakacje i do tego fundował zagraniczne wojaze,a nie Mazury ;-)