Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biegajaca w miejscu

a ja mam pytanie do kobiet, ktore pracuja na pelen etat,

Polecane posty

Gość Zapracowana_mamusia_lat27
My kobiety nie jesteśmy robotami, idealnymi kucharkami, sprzątaczkami, mamusiami, żonami i kochankami. Nie zamierzam być dla nikogo bezpłatną kucharką czy sprzątaczką, nawet moje 2,5 letnie dziecko potrafi sprzątać i pomaga mi robić obiad, zawsze pyta czy może mi pomóc. Mąż też doskonale potrafi sprzątać czy ugotować, chociaż z jest bałaganiarzem i lubi gdy mu się poda pod nosek tak jak u mamusi( ma rodzeństwo, więc nie jest wypieszczonym jedynakiem). Moi przyjaciele zawsze zapowiadają wizyty, bo nas zwykle nie ma w domu, więc przed ich przyjściem sprzątam dokładniej dom, może nawet perfekcyjnie. Nie warto udawać idealnej, bo z tego co wiem to takiego perfekcjonizmu nikt nie zauważa i nie docenia. Gdy patrzę na zaniedbane mamuśki, które mimo 25 lat, wyglądają na 50, to trochę ich nie rozumiem, że tyle od siebie dają, a dla siebie samych nic nie zostawiają. Może się trochę mądrzę, ale ważniejsza od wypucowanego kranu jest szczęśliwa mama, która zamiast sprzątania wybierze zabawę z dzieckiem czy przytulanie do męża i wspólne oglądanie z nim filmu w TV.

Gość golumowebuty
Zapracowana_mamusia_lat27 masz rację.

Gość a ja mysle ze te 25-latki
wygladaja na 50 nie dlatego, ze perfekcyjnie czyszcza kibel i nie kupuja sobie nowej bluzki. Maja po prostu pelno zmartwien,moze brak pracy, moze jakas choroba, male dzieci nie daja spac etc. Mam kolezanke, w trakcie rozwodu, piekna dziewczyna, ma jedno dziecko, nikomu nie jest sluzaca, pracuje, dba o siebie, rodzice siedza z dzieckiem.... mimo to wyglada na bardzo zniszczona, bo maz sukinkot tak jej w zyciu mąci, tak utrudnia sprawy majatkowe, rozwodowe, ze jest ona klebkiem nerwow....

Gość bo niektóre kobiety są
Ja wracam o 15 do domu, mąż o 16.00. Wszystkie prace domowe wykonujemy razem. Przede wszystkim systematyczność! Odkładamy rzeczy na swoje miejsce, w ten sposób nie ma bałaganu. Ubrania brudne wkładamy od razu do kosza na pranie a nie rzucamy na łóżko, czyste zdjęte z suszarki od razu składamy do szafy, prasujemy na zmianę, raz mąż raz ja :) Brudne garnki wkładamy od razu do zmywarki a nie zostawiamy na stole. Wystarczy najprostsze rzeczy robić od razu a nie odkładać na później i już Wam to wejdzie w nawyk a bałaganu nie będzie :) Ogólnie to nasz dzień wygląda tak: Wracam z pracy, córka bawi się w kuchni a ja gotuję obiad, w międzyczasie włączam zmywarkę, Później wraca mąż, jemy obiad, ja usypiam małą a mąż odkurza, wyciera kurze itd (odkurzamy raz na 2 dni). Pranie robię 2-3 razy w tygodniu no ale to pralka sama pierze. Podłogi myjemy raz lub 2 razy w tygodniu. Okna to rzadko ale zazwyczaj mąż myje w weekend lub jakiś wolny dzień. Mamy dużo czasu dla siebie tylko dlatego, że sprzątamy na bieżąco

Gość pspspspspspspspspsps
pspspspspspspspsps

Gość lexum
może ktoś jeszcze się wypowie???

Gość takajednapracująca matka
a ja jakoś sobie radzę, nie jest perfekt- ważne aby na 1 miejscu zawsze było ugotowane, dziecko najedzone i czyste, uprasowane i wyprane ciuchy a w domu wszystko na swoim miejscu, pyłki na meblach nie wprawiją mnie w nerwy :P wolę być zadbana niż wszysstko na cacy