Dietka_ 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Masz jeszcze 15-20 kg do zrzucenia ? Przyłącz się. Razem będzie łatwiej obserwować nasz spadek wagi i wspierać się wzajemnie w razie potrzeby. 10 kg mam już za sobą. Zostało mi jeszcze 15-20 kg aby osiągnąć mój cel. Ile Ty zrzuciłaś,a może dopiero zaczynasz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panakotta 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Hej ja narazie stosuję dietę 10-cio dniową, taki wstęp do Dukana. Po 10 dniach przechodzę na warzywa-proteiny., więc się do Ciebie dołączę:) Dietka co jadasz na dukanie, 10 kg. ładny wynik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
21anulka21 0 Napisano Sierpień 22, 2010 hej tez zaczne dukana ale od poniedzialku bo teaz jestem na ONZ wzrost 170 w ciagu 2 tyg - 8 kg mniej jeszcze 20 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panakotta 0 Napisano Sierpień 22, 2010 21anulka21 co jesz na tej diecie ONZ? Czytałam trochę o niej,ale nigdzie nie widziałam jadłospisów. Bardzo ładny wynik jak na 2 tygodnie, gratuluję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Skserowałam sobie z książki Dukana listę rzeczy dozwolonych i niedozwolonych i powiesiłam ją na lodówce. Głównie jadam tylko to,co na liście i nie kombinuje z Dukanowskimi przepisami,których w necie jest dużo. Staram się posiłki przygotowywać tylko z tych produktów,które są dozwolone na liście. Ostatnio miałam problemy z czystą dietą przez wyjazd na urlop,strasznie ciężko potem powrócić do diety. Ale od jutra startuję już bez grzeszków mam nadzieję :) Moje główne produkty to: Proteiny : -jogurty naturalne firmy Zott ( zawsze na śniadanie jem jeden jogurt z 2 łyżkami otrąb owsianych) -serki białe - chude lub twarożki 0% -serek homo naturalny 3% ( mniej % nie udało mi się nigdzie znaleźć) piersi z kurczaka(ewentualnie indyk) z piekarnika ( stosuję za każdym razem inną przyprawę,żeby mi się nie znudził :) ) -pierś kurczaka(ewentualnie indyk) gotowana( czasem wypijam wodę z tego w formie rosołku do picia,tylko trzeba wtedy doprawić trochu) -makrela wędzona -jajecznica głównie bazuję na nabiale i kurczaku. Jak chcę urozmaicić nabiał,to dodaje cynamon do tego -pychotka :) Proteiny+Warzywa -Pomidory,pomidory i jeszcze raz pomidory :) -Pierś z kurczaka lub indyka krojona w małe kosteczki i duszona w : pomidorach, pieczarkach, z szatkowaną kapustą. ( To są moje 3 podstawowe posiłki jak na razie,bo mi bardzo smakują :) ) -kalafior -fasolka szparagowa -kalarepa -ogórki -kapusta duszona -pieczarki duszone -rolmops ( raz na 10 dni jeden lub dwa) głównie to,ba na razie potrawy z tego mi bardzo smakują,więc jem je w kółko. Czami robię sobie zupę,czyli wrzucam dozwolone warzywa do wody,trochu przyprawiam,dorzucam pierś z kurczaka i gotuję. Jak się ugotuję,rozdrabniam tą pierś na małe kawałeczki,żeby zagęścić tym zupę i tak wcinam :) To co napisałam,na razie mi w zupełności wystarcza. Jak mam ochotę na coś nowego,to staram się wykombinować coś z tego co mogę jeść :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Witam Was dziewczyny. Dieta Dukana jest tyle lepsza od MZ,że nie przynosi efektu jojo,bo uczysz się innego odżywiania,o którym potem w ogóle nie myślisz.To staje się częścią Ciebie po prostu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panakotta 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Dietka mi się właśnie podoba to w diecie Dukana,że człowiek nie chodzi głodny i nie trzeba liczyć kcal. co nie oznacza, że trzeba się bezkarnie obżerać. Będę tutaj pisała i mam nadzieję,ze topik szybko nie padnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Dokładnie. Ja nigdy się nie odchudzałam,bo nie chciało mi się liczyć kalorii,pilnować godzin itd. Tutaj jem ile chce i nie chodzę głodna. Co do ilości zjadanych rzeczy,wierz mi,na prawdę można się obżerać a kolacje też można jadać późno. Ja często jadam kolacje ok 23-24,bo jak mam na popołudniowa zmianę, to zanim wrócę do domu i coś przygotuję to jest właśnie taka pora. Co do ilości ? Na tej diecie im więcej jesz,tym szybciej chudniesz,bo organizm cały czas pracuje,bo musi spalać kalorie. W momencie,gdy jesz np bardzo mało i to 2 razy dziennie np. to chudniesz wolniej,bo organizm stara się nagromadzić i odłożyć jak najwięcej rzeczy, na zasadzie gromadzenia zapasów. Także jedzcie często i nie chodźcie głodne,a porcjami dużymi się nie przejmujcie,z czasem same one zmaleją :) I pijcie dużo wody ( min.półtora litra dziennie) - ja piję zdecydowanie więcej, i jedzcie 2 łyżki otrąb owsianych dziennie - to ważne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 23, 2010 Ale cisza :( Gdzie jesteście ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panakotta 0 Napisano Sierpień 23, 2010 Dietka jak minął Ci dzień na dukanie? Ty jesteś już pewnie na 2 fazie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 23, 2010 Tak,jestem w drugiej fazie i rozkoszuje się właśnie warzywami :) Napiszę więcej z domu,bo teraz w pracy jestem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panakotta 0 Napisano Sierpień 23, 2010 OK. Miłej pracy i do napisania:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 23, 2010 Jestem już :) Panakotta - ile chcesz schudnąć ? Ale ta faza P+W szybko mija :( Nigdy nie przypuszczałam,że będę tak szalała za warzywami :) Nie,żebym ich nie lubiła,bo lubię. Po prostu zawsze były mi obojętne,a teraz jak mam fazę z warzywami to cieszę się jak głupia :) A i odkryłam jeszcze coś. Uwielbiam pomidory :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 24, 2010 Oj ja mam zdecydowanie więcej do zrzucenia. chciałabym ważyć 60-64 kg. Kiedyś tyle ważyłam,ale to było dawno temu. Wiesz, dla mnie każdy zrzucony kilogram to wielkie szczęście, w końcu trochu ich mam do zrzucenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Toyka98 Napisano Sierpień 26, 2010 Czesc. Jutro ide po ksiązkę a potem zaczynam dietę. Teraz waze 87 kg przy wzroscie 167 :( Duza jestem i musze schudnac. Mam nadzieje,ze mi sie uda. Nigdy sie nie odchudzalam,ale gdy uslyszałam o tej diecie i jakie ma efekty postanowilam sprobowac. Pomozecie mi ? Boje sie,ze braknie mi mobilizacji :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maksiomis Napisano Sierpień 26, 2010 o to cos dla mnie...po ciazy schudlam 20 kg.zostalo mi jeszcze 15,jestem w fazie uderzeniowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e2s 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Powiedzcie mi od czego zacząc ? co to za fazy ? Nie slyszałam jeszcze o tej diecie , a tez bardzo bym chciała.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość boberek 1 Napisano Sierpień 26, 2010 Hej czytałam duzo o tej diecie. I chce zaczac, zamowiłam juz ksiazke Dukana czekan na przesyłkje i zaczynam. Od 3 tyg dietuje sie dieta MŻ i tylko 2 kg wiec lipa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e2s 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Czyli należy zaczac od kupienia ksiazki ? Bez tego nie da sie zaczać ? Jest fajna strona , gdzie są opisane fazy... Czy to za mało ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Witam wszystkie nowe osóbki :) Zróbcie sobie stopkę,łatwiej będzie kontrolować nasze osiągnięcia :) e2s - Koniecznie trzeba zacząć od przeczytania książki. Bez tego ciężko zrozumieć dietę i stosować ją tak,żeby nie zaszkodziła organizmowi. Gdy przeczytasz książkę wiesz co masz robić, co jeść i czujesz się zmotywowana. Książka kosztuje 20 zł,więc nie jest to duży wydatek,a czyta się szybko. boberek 1 - dieta MŻ jest o tyle nie dobra,że jak wracasz do normalnego jedzenia to znowu tyjesz,a na Dukanie uczysz się odżywiać inaczej,nie ma efektu jojo. Podstawą diety są produkty proteinowe i warzywa. Do tego 2 łyżki dziennie otrąb owsianych(wskazane),brak ograniczeń jeśli chodzi o spożywanie posiłków,ilość posiłków i porę posiłków ale koniecznie trzeba pić minimum półtorej litra wody dziennie ( można pić colę zero :D ) Jakie produkty jemy i w jakich fazach przeczytać można w książce. Wiem,że o diecie można wyczytać dużo w internecie,ale żeby ją zdrowo stosować,przeczytajcie książkę. A co do mnie ... Jestem dzisiaj ostatni dzień na P+W ( proteiny+ warzywa ) :( Kolejne 5 dni spędzę na samych proteinach. Nigdy nie przypuszczałam,że tak bardzo polubię warzywa :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Toyka98 Napisano Sierpień 27, 2010 Książki jeszcze nie mam,ale rozmawiałam z koleżanką na temat tej diety i ona schudła na niej 18 kg i nadal jest na diecie. Wytłumaczyła mi wszystko więc zaczynam od dzisiaj,a książkę też przeczytam.Dzisiaj już będę ją miała :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ŻARŁOCZKAA Napisano Sierpień 27, 2010 Jestem własnie 5 dzień na diecie ducana. Jem samo chude białko ale przez te 5 dni niewielke schudłam... Może dlatego ze prze miesiączką jestem. Wazyłam 84, teraz kg mniej przy wzroscie 166... Macie jakis fajny krótki przepis? Bo jak patrzę na kurczaka to już nie dobrze mi sie robi.. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ŻARŁOCZKAA Napisano Sierpień 27, 2010 Dietka 1 Czy spożywanie otrąb owsianych w pierwszej fazie (same proteiny) jest dozwolone??? Cxzytałam ksiazke, ale nie pamietam :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ŻARŁOCZKAA Napisano Sierpień 27, 2010 kto się przyłącza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 27, 2010 ŻARŁOCZKAA - dokładnie,w fazie uderzeniowej otręby również możesz jeść.Co do spadku wagi to przed okresem lepiej się nie ważyć,zważ się po okresie a zobaczysz różnice. Ja czasami mam tak,że stoję i stoję w miejscu z wagą,a po ubraniach czuję,że są luźniejsze :) Potem dopiero dołącza do tego waga. Np. fazę z warzywami kończę z wagą wyższą niż zaczynam,ale to nie dlatego,że przytyłam,tylko dlatego,że przy warzywach gromadzi się znowu woda,a potem szybko waga się wyrównuje przy samych proteinach. Co do Twojej wagi,to może być jeszcze jeden powód, za mało pijesz wody. Musisz pić minimum półtorej litra( ja piję nawet do 3 dziennie ),no i jeśli odchudzałaś się często wcześniej,to też waga może spadać wolniej,ale nie przejmuj się tym tylko kontynuuj dietę. A i jeszcze jedno. Ogranicz sól,a najlepiej zamień na dietetyczną. A co do przepisów, to np. tuńczyk mieszasz z przecierem pomidorowym, kurczaka kroisz w kosteczki i dusisz w różnych warzywach ( ja to robię w pomidorach,pieczarkach lub kapuście najczęściej),ale to jak jesteś już na PW. Na czystych proteinach można np.serki homo i jogurty urozmaicić cynamonem (pychotka). A jeśli chodzi o zwykłego kurczaka,to ja po prostu mam kilka różnych przypraw i za każdym razem posypuje go inną przyprawą,żeby smakował inaczej. Raz robię bardziej upieczony,raz mniej,innym razem gotowany i tak do P+W Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e2s 0 Napisano Sierpień 27, 2010 prosze puśc mi link , ktora to książka... szukałam.. jest ich kilka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 27, 2010 To jest pierwsza ksiązka kosztuje 20 zł http://m.avital.pl/wp-content/uploads/2010/05/Nie-potrafie-schudnac_Pierre-Dukanimages_big25978-83-7515-017-9.jpg To jest druga książka już droższa http://i-ksiazka.pl/foto/pelne/15/15390.jpg A to jest 3 ,prawie same przepisy,dla mnie nieużyteczna http://merlin.pl/Nie-potrafie-schudnac-350-nowych-przepisow_Pierre-Dukan,images_big,25,978-83-7515-072-8.JPG Najwięcej dowiedziałam się z pierwszej książki, druga uzupełniła moją wiedzę np.o otręby i tabelki co jeść w której fazie. Osobiście polecam pierwszą, jeśli chodzi o źródło wiedzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Jeszcze raz 3,bo się coś źle wkleiło wcześniej http://www.liber.pl/images/0000002D28_062B.jpeg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 28, 2010 Dzisiaj był dzień warzenia się. Po fazie z warzywami waga nie idzie za bardzo w dół u mnie ale i tak kg mniej :) Zastanawiam się czy jakbym rzuciła colę zero to czy chudłabym szybciej ... Pewnie tak. Ale i tak tego nie zrobię :D Cola jest dozwolona. Pewnie nie w takich ilościach w jakich ja ją pochłaniam (ok.2 l dziennie) ale i tak mam to gdzieś :D Nie będę sobie odmawiać jedynej przyjemności na którą "legalnie" mogę sobie pozwolić :D Najwyżej okras mojego chudnięcia się trochu wydłuży :) Ważę 80.4 kg. A co to oznacza ? Że za parę dni będę miała 7 z przodu !! Nie zdajecie sobie nawet sprawy jak długo na to czekałam. Po tak długim czasie oglądania z przodu 9(zanim zaczęłam dietę),wreszcie zobaczę 7 !! To dopiero będzie motywujące :D A jak Wasze zmagania ? Idę na śniadanie (jogurt naturalny Zott z 2 łyżkami otrąb) Papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietka_ 0 Napisano Sierpień 29, 2010 Ej ! Gdzie jesteście ? Kurcze,chciałam Wam się pochwalić,że wreszcie mam 7-kę z przodu a tu nikogo nie ma ? Dziewczyny,co z Wami ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach