Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dietka_

Dukan - jeszcze 15-20 kg. Kto ze mną ?

Polecane posty

podawajcie jakieś fajne przepisy na przyrządzenie jedzonka to może nie będzie tak monotonnie :D

Czy gumę do żucia lub tik- taki można ??? Czy surowo zabronione Przepraszam że zawracam wam głowę , ale niektórych rzeczy nie jestem pewna np. twarożek farmerski czy serek wiejski - Można ?

Na moje oko zasady, które wypisałaś to wypisz wymaluj nasza dieta ;)))

Mnie też przerażała, gdy się za nią zabrałam. A teraz? Dzień bez białka to dzień stracony! :)

Witam Dietko , łapkę robi sie tak [ cześć ] - tylko bez spacji :) Zarobiony człowiek jestem , poczatek roku szkolnego to koszmar dla wiekszości nauczyucieli :( Póki co dietkuje , ale coraz bardziej się wkurzam . Przy dniach z warzywami przybyło mi ponad 1, kg i do tej pory nie moge ich zgubic na dniach P , a zaraz znów zaczynam P+W wiec znów mi przybędzie :( Postanowiłam wytrwać jeszcze kilka dni , bo jak na razie mimo ostrego rezimu diety i zero grzechów , przez miesiąc schudłam nieco ponad 3 kg . Spróbuję wytrwać jeszcze z tydzien , jak nic nie będzie ruszało , to chyba zmienie diete :( Witam nowe dziewczyny :)

Pannape , ja ich nie lbie , ale wiele osób się nimi zajada . Moja córka robi je sobie w panierce jak schabowe .

Ja też za nimi nie przepadam, kiedyś kupiłam i zjadłam, bo żal było wyrzucić :P

zjadłam dzisiaj rano już chleb pełnoziarnisty i pomidora, ale później zaczęłam jeść tylko białka. Będę liczyć od jutra ale taki przedwstęp sobie zrobię. Co dziwnego - strasznie mnie ssie w żołądku i chce mi się ciągle pić. Czy wy również mieliście takie objawy???

GAGA77 - ja również 5/5. Co do otrębów,to zalecane są otręby owsiane. 1,5 L dziennie,to jest minimum i zalicza się każdy napój. Co do cyklu 5/5 to można się przyzwyczaić. Z czasem jest coraz łatwiej. Nabiał każdy do 4% tłuszczu i najlepiej naturalny. Czyli owocowe jogurty 0% dopuszczalne od czasu do czasu ale lepiej unikać. Tik-taków nie można,gumy słodzone aspartamem( nie znalazłam takich,które by tylko tym były słodzone) Ja miałam kryzys trzydniowy w fali uderzeniowej :) pannape - i tak masz fajnie,że lubi gotować. U mnie w gotowanie dla wszystkich bawię się ja :) Kotletów sojowych nie jem. Wydaje mi się,że nie są dozwolone. agnieszka45 - zastanawiam się dlaczego u Ciebie tak mały spadek wagi. Może za mało jesz i organizm zamiast szybko wyrzucać z siebie to gromadzi ? Eh... miałam długi i męczący dzień. Jutro to samo,także napisze pewnie dopiero po 23 :(

Witam!!! Ja eksperymentuję z Dukanem :) Wczoraj rano jadłam kanapki, a później już białkowo i dzisiaj waga pokazała 0,5 kg. mnie :) Dzisiaj jem co chcę, a jutro znowu białkowo. Zobaczę jakie będą efekty. Nie chcę tylko białkowo, bo staramy się o dziecko, a czytałam że w ciąży ta dieta nie jest wskazana. Dlatego chcobie poekspoerymentować przecież takie przemienne jedzenie nie zaszkodzi chyba :P

Dietko , chyba znalazłam powód tego ,że tak mi wolno spada waga . Potrafiłam w dniach czystych P wypić półtora litra jogurtu z owocami :) a doczytałam ,że powinno sie je pic sporadycznie i w dniach P+W . Wczoraj byłam na czystych P i dzis pół kg mniej , dzis tez P i zobaczymy jutro , jak waga spadnie to znaczy że to był powód . Jutro miałam zacząć P+W ale zaczne je dopiero , gdy waga pokaże 66 kg , inaczej wpadnę w błedne koło zbijania na P tego co przybyło na P+W . Ja wiem ,że na warzywach może przybyc , ale u mnie to było wracanie do punktu wyjścia . A przeciez nie chodzi o to , tylko o to by chudnać na P więcej niż sie przytyje na warzywach . Dziś waga pokazała 67 , 5 , wiec może już w połowie przyszłego tygodnia zacznę dopiero warzywa . Jak myslicie , czy dobrze kombinuję ? , a może źle :(

agnieszka45- z ten jogurt owocowy może być przyczyną tego,że ta waga u Ciebie nie chciała maleć. Nie jestem pewna,ale czy Ty przypadkiem nie pisałaś też kiedyś,że podjadasz pestki czy orzeszki ? Coś takiego mi się przypomina,ale to może nie Ty pisałaś :) Mam nadzieję,że teraz waga już będzie u Ciebie lecieć w dół :) Trzymam kciuki :) GAGA77 - w czasie ciąży żadna dieta nie jest wskazana,dlatego uważaj teraz,a gdy zajdziesz w ciążę nie odchudzaj się. Będziesz miała na to czas po urodzeniu dziecka. Pamiętacie,jak pisałam,że kupiłam sobie spodnie ? Te spodnie są na mnie za duże !! Jak przymierzałam były super dopasowane,ale jak w nich pochodziłam,materiał się rozciągnął i teraz wiszą mi z tyłka :) Myślałam,że pochodzę w nich 2 miesiące,a tu muszę kupić nowe :) Nie wiem czy martwić się dodatkowym wydatkiem czy cieszyć,że potrzebuje mniejszy rozmiar :)

witam To było to :D Dziś waga pokazała 66,7 , czyli tyle co poprzednio , wystarczyły dwa dni ,żeby to osiągnać , a więc dziewczyny przestrzegam przed kefirami i jigurtami owocowymi :) Dietko , ja nie jadłam nic niedozwolonego poza tymi jogurtami i to tez nieświadomie . Także walczę dalej , zrobię sobie jeszcze dwa dni białkowe i od ponie działku wchodzę na 5/5 z warzywami

Gaga , dietka ma rację , może lepiej przejdź na mż :) Dietko , ja tam ci gratuluje spodni nowych :P U mnie też kilka rzeczy spada z tyłka , tymbardziej ,że w ogóle odchudzam sie od czerwca i zgubiłam od tamtego czasu ponad 7 kg :)

Witajcie, dziś zaczynam dietę. Wybrałam dunkana- większość produktów, które są dozwolone bardzo mi odpowiada a za pieczywem i tak nie przepadam Moją największą zgubą i zmorą są słodycze :-( chciałabym się do Was przyłączyć i pomagać sobie Waszym doświadczeniem w dunkanie :-) chciałabym schudnąć jakieś 6-7 kg.... pozdrawiam serdecznie :-)

Malwina Na tej diecie na pewno schudniesz tylko przestrzegaj zasad . Przeczytaj sobie watek to ustrzerzesz się błedów np moich :D No i jak przestrzega sie zasad , to uwierz , w ogóle nie ciągnie do słodyczy . Mówię ci to ja - były tzw słodki leon:D . Od miesiąca ich nie tknęłam :)

Witaj :-) tak, ja muszę się bardzo pilnować i starać bo ja mam generalnie silną wolę.... ale czasem mnie zawodzi :-) poczytałam juz Wasze posty i sporo się dowiedziałam. Ale potrzebna mi taka grupa wsparcia jak właśnie to forum. W chwilach słabości będę czytać i przypominać sobie Wasze sukcesy z dunkanem :-)

Po wielu doswiadczeniach wiem , że na tej diecie naprawdę da się wytrzymać :) mnie brakuje tylko owoców :(

agnieszka45 - Super !! Bardzo się cieszę,że odkryłaś w czym robisz błąd. Teraz będzie już z górki :) Ja od poniedziałku zaczynam same proteiny,także będziemy się wymieniać :) *malwina* - witaj. Z tą dietą na pewno osiągniesz swój cel. Tylko musisz w to uwierzyć. A jedzenie jest dobre i nie chodzisz głodna. Najgorsze są pierwsze dni,potem już leci :) Co do słodyczy,to kiedyś nie wytrzymałam dnia bez batona itd. Teraz bez problemu mogę tego nie jeść. Na to co ja piszę za bardzo nie patrz,bo ja pozwalam sobie od czasu do czasu na grzeszki,więc nie bierz ze mnie przykładu :) Jutro kończą mi się warzywa :(

dobrze, że tu zajrzałam, to co piszecie działa mobilizująco, daje wiary że naprawdę może się udać :-) Dietka_ mimo grzeszków i tak bardzo fajnie Ci idzie utrata kg :-) zobaczymy jak u mnie bedzie z grzeszkami ja zjadłam na śniadanie serek wiejski ale polałam go sobie trzema łyzkami jogurtu owocowego.... wiem, że jogurtów owocowych należy unikać ale raz na jakiś czas kilka łyżek ...??? przynajmniej na początku aż się nie przestawię na nowe jedzenie.

Zwykły olejek do pieczenia jest bardzo tłusty i nie wolno go używać. Są olejki dietetyczne ale ciężko je dostać,z tego co wiem najprościej poszukać gdzieś na necie i zamówić. Ja ich nie używam,więc nie potrafię powiedzieć gdzie dokładnie i jak się nazywają. Ja zamiast olejków,dodaję cynamon i też jest pyszne.