Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dietka_

Dukan - jeszcze 15-20 kg. Kto ze mną ?

Polecane posty

Gość dorota0280
Witajcie dziewczyny:) Przygarniecie mnie do swego grona? Mam 30 lat, w lutym urodziłam synka.W ciąży przytyłam ponad 30 kg:(:(:( Na dzień dzisiejszy waze hm...no prawie 90 kg przy wzroscie 163 cm:( Nie obżeram sie, a i tak nie umie schudnąć.Jestem popeostu załamana. Zainteresowała mnie ta dieta Dukana, ale nie wiem od czego zacząc. Pomóżcie!!! Każda wskazówka bardzo sie przyda. Z góry dziekuje. Pozdrawiam cieplutko.

Gość dorota0280
Moim marzeniem jest warzyc tyle, ile przed ciążą czyli 63 kg, tak więc mam bardzo duzo do zrzucenia. Myślałam juz o jakichs tabletkach no Zelixa ale to już ostateczność.

Gość dorota0280
hallo dziewczyny, gdzie się podziałyscie??? No nic, ide pod prysznic, zajrzę tu potem-może ktoś się odezwie.

Hej! Ja od 6 lipca na Dukanie, więc wkrótce dwa miesiące będzie. Za mną ponad 12 kilogramów i dwa razy tyle przede mną! Dzielnie do celu!

Dorota Najlepiej gdybys przeczytała książeczkę Dukana - Nie potrafie schudnąć - jesli jej nie masz , to pytaj , bo nie wiemy czego nie wiesz , a co wiesz :D

Wiem, że NIC nie wiem. Tak jak piszesz Aga, najpierw muszę przeczytać książkę. A tak ogólnie to co to za dieta, na czym polega? Mozna wszystko jesc i chudnąć? Mało mnie to przekonuje, ale widzę Wasze wyniki i zaczynam wierzyc w cudowne działanie tej diety.

----> dorota0280 Przede wszystkim zacząć od dobrego nastawienia. Dieta zaczyna się w głowie. Dieta proteinowa, z własnego doświadczenia wiem, pomaga i to bardzo. U mnie minus 12 kilogramów od 6 lipca. Nie chodzę głodna, posiłki mi smakują, narzeczonego też zaraziłam i dukanujemy razem. Zacznij od zdobycia odpowiedniej wiedzy. Na czym polega dieta, poczytaj o fazach, przestudiuj tabele z dozwolonymi i zakazanymi produktami. Baw się produktami, a powstaną ciekawe i smaczne potrawy. Przy 100% mobilizacji można osiągnąć naprawdę fajne efekty. Czy to nie super, że za dwa miesiące może być 15 kilogramów Ciebie mniej? Ja mam jeszcze przed sobą ponad 20 kilogramów. Dołączysz się?

----> agnieszka45 Startowałam ze 115 kg, a dziś było równe 102 kg. Kilka dni i będzie dwucyfrówka ;-) Mam 1.80 cm wzrostu.

Są 4 fazy diety . I - uderzeniowa , w której je się tylko proteiny - chude mięso - najlepiej drobiowe , ale może być cielęcina i wołowina , jajka , nabiał - chudy . Ta faza trwa do 7 dni . Potem zaczynasz faze II - Proteiny + warzywa , którą stosujesz do osiągniecia upragnionej wagi . Robi sie ją naprzemiennie kilka dni protein , kilka dni proteiny + warzywa : np 5/5 lub 1/1 . Warzywa nie wszystkie . Z tego co pamietam nie wolno fasoli , kukurydzy , groszku

pannape Przedewszystkim gratuluję tak znakomitego wyniku. Dołanczam się!:) Jak bym schudła nawet z 10 kg to bym była szczęśliwa, a im więcej tym szczęsliwsza.

Pannape - super :) III faza , to stabilizacja i IV trwa do końca życia :D Jak bedziesz w fazie II , to pogadamy o następnych :P:D Wbrew pozorom dieta nie jest monotonna , bo z tych produkytów mozna przygotowac dużo fajnych posiłków . Mnie brakuje tylko owoców . Trzeba pić dużo wody , można colę light , uzywa sie słodziku do słodzenia serków , nie wolno uzywać tłuszczu Nie wiem co jeszcze tak na szybko , a nie chce mi się iść na góre po ksiażkę ;)

pannape - mi też zostało jeszcze 20 kg :) Dieta jest fajna przede wszystkim dlatego,że uczy Cię odżywiać się inaczej i w pewnym momencie przestaje być dietą a zaczyna być czymś normalnym,przynajmniej dla mnie czymś takim się staje :) Obowiązkowo trzeba przeczytać książkę.

Pan Dukan mi "mówi", że na wiosnę będzie u mnie już 75 kg i będzie cudownie! ;-)

Oooo to fajnie :) Ja kiedyś też robiłam ten test ale potem miałam przerwę w diecie,więc jest już nieaktualny,a nowego nie chce mi się już robić :) Muszę zmykać. Może mnie dzisiaj nie być cały dzień,bo jadę zabrać dzieciaki po rozpoczęciu roku i idziemy do kina,potem na jakieś zakupy. Także trzymajcie się dzielnie,ja zajrzę tu,jak wrócę :) PS. Od dzisiaj mam warzywka :D Nakupiłam już wczoraj puszki z krojonymi pomidorami i będę kusić w tym kawałki kurczaka. Potem gotowany kalafiorek do tego. Mniam mniam. Od 3 tygodni chyba,na P+W zajadam się tym i jeszcze mi się nie przejadło :) A Wy co najbardziej lubicie jeść?

Ja dziś serwowałam rybkę w panierce z otrębów i puree z kalafiora :) Pychotka jak na super dietetyczne dani :) Mój faworyt póki co to danie zrobione przez mojego narzeczonego. Bakłażany i cukinie nadział przyprawionym mięskiem mielonym z indyka z cebulką i papryką. To zapiekał w piekarniku i podał z sosem tzaziki na bazie jogurtu. Rewelacja! Powtórka z rozrywki już w piątek! :) Poza tym uwielbiam białe mięso, więc kurczak grillowany, duszony, pieczony w piekarniku to niebo w gębie dla mnie. Zawsze robię sobie do niego jakiś sos na bazie jogurtu. Jako dodatek do mięs polecam Wam nadziewane pieczarki serkiem wiejskim. Serek przyprawcie do smaku i wpakujcie do kapeluszy. To do piekarnika na kilka minut i cudeńko! :)

malutka20_20 - Jasne. Witamy wśród nas :) pannape - Czyżby Twój narzeczony był kucharzem,że takie dania wymyśla ? :) Jeśli tak, to pozazdrościć :) agnieszka45 - też dzisiaj miałam mało czasu. Dopiero do domu wróciłam,a jeszcze mam masę roboty :( Jak wkleiłaś tą łapkę? Dzisiaj grzeszyłam na maxa. Zjadłam 5l popcornu,parę ciastek w czekoladzie oraz jedną drożdżówkę z serem... A teraz gotuję już sobie Dukanowski potrawy,także na razie nie grzeszę:) (Na wagę też nie staję :) )

Witam!!! Już chyba udzieliłam się na 1/2 topiców, ale one wszystkie padają :( Czytam wasz i zaczynam się nakręcać na dietkę Dukana :) Ile dni ciągnięcie naprzemiennie w II fazie 5/5 czy 1/1

Witam wszystkie;) Tez jestem na kilku topikach o diecie DUKANA ale jakoś tam dziewczyny sa mało aktywne i tematy szybko padają;( Ja jestem na diecie od 28 i mój sopadek wagi widac w stopce:) Boje się tylko, że teraz jak jestem na 2 fazie 1/1 to waga bedzie stałą w miejscu:( A tego bardzooo bym nie chciała;)

właśnie wróciłam z zakupów, nabiał kupiony, otręby też żytnie i pszenne no i piersi z kurczaka, teraz tylko poczytam przepisy i jutro startuję, ale ta cola to mnie zastanawia , bo oczywiście też kupiłam :)

Żadnych tam kucharzem. Lubi gotować po prostu i w weekendy on pichci. A z racji tego, że zaraziłam go Dukanem to gotuje teraz proteinowe dania :)

---> GAGA77 Ja 5/5 i idzie świetnie (odpukać). Ale przez te 5 dni czystych protein to można czasem oszaleć i marzy się o warzywkach :) Ale 5/5 to zdecydowane optimum!

Znalazłam kilka wskazówek na necie dziewczyny potwierdźcie czy to jest zgodne z książką. Zwykle zaleca się żeby faza uderzeniowa trwała 1, 3, 5, 7 albo 10 dni. W tej fazie eliminujemy wszystko co nie jest białkiem- precz z węglowodanami i tłuszczem. Ale chodzi o to żeby jeść możliwie jak najczystsze białko, z jak najmniejszą zawartością tłuszczu i węglowodanów Można jeść: - chude mięso: wołowinę, cielęcinę,drób, ryby,owoce morza, jaja,chude wędliny, chudy nabiał inne: można używać ziół i przypraw, słodziku, octu, cytryny jako przprawy, soli i musztardy; można jeść korniszony i marynowane cebyliki, ale w ograniczonych ilościach; nie można używać keczupu (chyba że takiego bez cukru) i gum do żucia zawierających węglowodany; nie można jeść: wieprzowiny i jagnięciny które są za tłuste; forma przygotowania- dobra jest każda forma gdzie nie używamy oleju: grillowanie, pieczenie w piekarniku, w folii, w rękawie kuchennym, duszenie; można jeść mięso w formie mielonej, jednak bez dodatku bułki i nie smażone tylko pieczone; Ilości (porcje) produktów jest teoretycznie nieograniczona, przy zachowaniu zdrowego rozsądku. trzeba dużo pić- nie tyko w fazie uderzeniowej ale także w następnych fazach i już zawsze (1,5 l) czy je to dobrze odebrałam ??? takie są zasady??? Te 1,5 l. dziennie to zlicza się wszystkie napoje kawę i herbatę też???

pannape - w II fazie jedziesz 5/5 o rany ja myślałam 3/3 lub 2/2 - więcej nie dam rady, a nie chciałabym zawalić. Przeraża mnie ta dieta, ale moja znajoma schudła na niej ponad 20 kg. i jak ją zobaczyłam to oniemiałam, dltego chcę spróbować.