Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On chce dziecko..a ja boję się

Po 40 i ciąża?!

Polecane posty

Gość kot13
zdrowie mężczyzny ma wpływ oczywiście miało byc:-)

Gość TJAAAAAAAAAAAA
ale noooo jest mloda dziwewczyna i dala ci kredyt zaufania, proszac o wypowiedz, skoro wziela cie za osobe kompetentna, a ty ja zbylas 🖐️ tymczasem sama teraz przyznajesz, ze i wiek, zdrowie mezczyzny tez jest istotne. ok, to tyle 🖐️

Gość kot13
To może ja_ widzi Pani więcej dzieci niepełnosprawnych być może ze względu na to że spotkało to Pani bratową? myślę, że jest też tak że ludzie przestali chować się ze swą niepełnosprawnością i wychodzą do ludzi może dlatego więcej ich widać niż kiedyś, gdy byli traktowani jak trędowaci.

Gość kot13
tja- nie zbyłam noo tylko uważam , ze nie da się kontrolować wszystkiego i młoda zdrowa dziewczyna nie powinna się zamartwiać niewiadomoczym. Ok, ZDROWIE MĘŻCZYZNY JEST WAŻNE DO MOMENTU PRZEKAZANIA PLEMNIKÓW. Teraz dobrze jest tia?:-)

Gość do Autorki tego topiku
Oddałabym wszystko by być na Twoim miejscu :( I nie myślałabym pięciu minut....

Gość kot13
przy czym nadal nie uważam , by zdrowa sperma zrównoważyła zagrożenia ciąży u dojrzałej kobiety żeby była jasność:-)

Gość On chce dziecko..a ja boję s
Jo lie-dziekuję....i gratuluję Ci,podziwiam Cię...Jak bardzo,bardzo bym chciała aby i u nas tak wszystko dobrze sie ułożyło.....:( do Autorki tego topiku Oddałabym wszystko by być na Twoim miejscu I nie myślałabym pięciu minut.... A CO SIE STAŁO?MOŻE MOŻEMY CI JAKOŚ POMÓC??? ODEZWIJ SIĘ

ODEZWIJ SIĘ...WYRZUĆ TO Z SIEBIE...MOŻE MOŻEMY CI POMÓC.... do Autorki tego topiku Oddałabym wszystko by być na Twoim miejscu I nie myślałabym pięciu minut ....

Gość ja chodze nago.
Ja mam taką sąsiadke - pierwsze dziecko w wieku 39 lat i drugie w wieku 46 - i co ? mają się świetnie :)

Gość do kot
czytalam jakis tam temat gdzie sie wypowiadalas w sprawie uczuciowej, zdaje sie. twoje irytujace zwracanie sie: pani to, pani tamto jest wyjatowo denerwujaca :-0 :-0 :-0 skoro jestes taka POprawna, to wiedz, ze w kodeksie internetowym wszyscy sa na ty :-p :-p ps:chyba stara rura jestes z lekka, co?? :-p

niedowiary.........:) Czy ktos zna dobrego,doświadczonego lekarza z okolic Katowic?....Prosze o namiary,taki lekarz poprowadził by bezpiecznie ciążę....

Gość kot13
no, jestem babcią z jednym tylko ocalałym zębem:-) co do osoby powyżej- nie rozumiem po co podszywać się pod autorkę by wyciągnąć informację od kobiety która oddałaby wszystko by mieć dziecko? autorka dodała maila do swego nicku więc nie dość że to głupie to jeszcze przykre

Gość kot13
a jednak autorko to Ty? czemu zmieniłaś nicka:-?;-)

No ja to ja :) Jak zmieniłam nicka?Nie,nie zmieniałam...hm?

pisze tu,ale trzeba co jakis czas wrócić do realnego życia;) więc odchodze od kompa i póżniej wracam... Mam jeszcze wakacje;) Więc muszę je dobrze wykorzystać z córką;)A tutaj wylałam mój problem Wam prosząc o pomoc,i dziękuję że tyle pozytywnej energii dajecie mi.....dziekuję...

Gość kot13
:-) przy niektórych wypowiedziach jest mail a przy innych nie ma stąd wydawało mi sie, że piszą dwie różne osoby:-) ech- forum:-)lepsza byłaby wspólna kawa może wtedy niektórzy przekonaliby się że nie jestem diabłem w kociej skórze:-)

Gość kot13
będzie dobrze! miłych wakacji.

Gość oj kobietoooo
wpisz sobie w google: dobry ginekolog katowice, albo: ranking ginekologow katowice i sie zwyczajnie dowiedz. nie ponawiaj pytania, bo na fafe pisza dziewczyny z calej PL..! ;-)

Gość oj kobietoooo
kaFe* ;-)

Gość Nic się nie bój moja mama
urodziła w wieku 43 lat i jest z siostrą wszystko w porządeczku. Mama nie miała ,zadnych powikłań jak i siostrzyczka.Jest obecnie mężatką.

Gość DolnoŚlązaczka.....
A ja mam 40 lat i bałabym się rodzić.... Moja kuzynka - rówieśniczka urodziła w zeszłym roku córeczkę, ale ciążę przeszła bardzo źle i stwierdziła, że to nie wiek na ciążę. Ale każda kobieta jest inna. Jedna czuje się super, druga źle.

Moja ciotka urodziła swoje 3 dziecko w wieku 49 lat-zdrową dziewczynką,która obecnie ma juz 3 latka i jest oczkiem w głowie całej jej rodziny,zwłaszcza starszego rodzenstwa.

Biała Perła- to są rzeczy cudowne,wręcz w mojej małej główce niewyobrażalne...:) Jaka bym była szczęśliwa że byłoby wszystko ok....dałabym też szczęście mojemu partnerowi-gdyż byłoby to jego pierwsze dziecko....to szansa dla niego doświadczyć innego rodzaju miłości,miłości do dziecka...poświęcenie,radość z drobnych rzeczy,świadomośc że ma się istotkę za która odpowiada się juz całe życie...to chyba dla faceta taki przeskok w dorosłe,odpowiedzialne życie.... Gratuluje wszystkim mamą po 40!:) Jestem pełna podziwu dla WAs:)

Gość aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
Moja ciocia urodziła w wieku 43 lat zdrową córeczkę, a jej koleżanki w wieku 41 i 42, o dziwo także córki. Chodzą już do szkoły, są wzorowymi uczennicami. Powodzenia!

Zakładam że piszecie prawdę-a nie coś w rodzaju pocieszenia dla mnie:) Więc powiem kolejny raz-niedowiary!!:))) Byłam przekonana że jestem chyba dinozaurem,jedną z nielicznych kobiet,które w tym wieku decydują się jeszcze na dziecko....:( Nie macie pojęcia ile wiary i radości Wasze posty wlewają w moje serce...a byłam taka załamana..:(((( Jak dobrze że jesteście...:))))

Gość kot13
:-) autorko a czemu tak myślałaś? w dzisiejszych czasach to wręcz moda by mieć późne dziecko:-)

moja mama w październiku skończy 43 lata, mam 2 miesięcznego braciszka :) zdrowy i śliczny :):):)

rysu-nie ściemniasz?Tak aby mnie pocieszyć?;) No niesamowite...gratuluję!:))) kot13- bo nie wyobrażam sobie szoku moich znajomych,rodziny....przypuszczam,że wręcz spotkam sie z krytyką i potępieniem-że podejmuje takie ryzyko w moim wieku....:( Ale...jak widze cuda się zdarzją,rodza sie w tym wieku dzieci i to zdrowe..daja tyle szczęscia....niesamowite..:))

Gość ta niezdecydowana
ciąża po 40 jest ryzykiem i wiesz o tym dobrze właśnie z tegoja powodu nie urodzę dziecka, boję się że sobie nie poradzę i że może być chore

Przeczytałaś wcześniejsze posty? takie ryzyko jest zawsze,bez względu na wiek....Ale dlatego kobieta w ciąży musi o siebie dbac przed zajściem oraz podczas ciąży być pod stałą opieką lekarza ginekologa-nie zaniedbując systematycznie badań....