Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakate

Wymiary mojego 13 m-cznego dziecka a komentarze -życzliwych-

Polecane posty

troche zazdroszcze Wam tych wiekszych dzieci moja ma 24 miesiace 84 cm i ledwo 10 kg dzieki czemu miesci sie na...3 centylu :-o mojej sasiadki corka ma 12 miesiecy, wazy 12,5 kg i nie wyglada na gruba, co prawda widac ze niczego jej nie brakuje ale bez przesady

Gość elelemele kuku
tak jak mowie; nie chce oceniac, ale skoro ludzie patrzac na Twoje dziecko stwierdzaja, ze cos z nim nie tak, to cos musi byc na rzeczy proponuje zmienic pediatre, a dodatkowo kupowac eko zywnosc, zadnych kurczakow z marketu, zero slodyczy, mniej owocow - maja mase cukru, za to wiecej warzyw itd

elemele kuku - złotko, ja nie gadam bzdur. Ja staram się, żeby autorka wątku, która przejmuje się głupimi komentarzami, znalazła w tej sprawie jasną stronę. Poza tym napisałam "Jak mu się utrzyma" co jest chyba wyraźnym przypuszczeniem, że może tak się nie stać?

mój ma 13 miesięcy waży 11.240 i ma 80 cm twój syn nie jest gruby ale jest po prostu duży jak na swój wiek, ale ciekawe ile ty i mąż macie wzrostu?

autorko tyle tylko że napisałaś że jak ktoś widzi dziecko to mówi "jaki duży" a nie jaki "gruby" a to poważna różnica! to pierwsze stwierdzenie dotyczy tak wzrostu jak i wagi, ale przede wszystkim wzrostu. a że mówi o jedzeniu, bo skoro wyrósł taki duży to zapewne ładnie je :)

A z tą dietą to może i masz rację. Koleżankę mojej siostry od małego karmili kurczakami z Tesco i takiej dziwnej figury nigdy nie widziałam. Najpierw była wielka, potem gruba, a teraz dostała strasznego biustu i tyłka i tak jej to wystaje na obie strony dziwnie... Aha, jak jej zaczęło rosnąć to nie miała jeszcze 12 lat, była pierwsza w klasie.

u mnie w bloku mieszka chłopiec o 3 miesiące młodszy od mojego synka. ma 80 cm wzrostu i 13,5 kg, to jest grube dziecko, a nie Twoje! ale to dziecko ciągle siedzi w wózku albo w domu, na spacerach ciągle coś je, a mój biega, szaleje i żeby coś zjadł to ostatnio muszę się dużo starać, bo świat jest zbyt ciekawy zeby tracić czas na siedzenie przy stole i jedzenie :P

Gość takakkakakaa
a moja Mala ma 75 cm 13 miesiecy i 10,5 kg :)i tez nie uwazam zeby byla gruba, chuda oczywiscie tez nie jest

nie sluchaj bzdur. Masz wysokiego syna wiec niech sie nikt nie spodziewa ze bedzie wazyl tyle co przecietne dziecko. A wy z tata synka jestescie wysocy jesli moge spytac?jak tak to zawsze mozesz powiedziec np ze to po tatusiu:-P u mnie jest podbnie, corka ma niecale 15 miesiecy, prawie 76cm wzrostu i wazy ok 10kg. Ma tez mnostwo wlosow (do ramion krecone) i dosc dojrzala buzke. No i cigle slysze 'wow duza dziewczyna' 'o rany a na ktorym ona jest centylu??!!!' Dodatkowo wiekszosc amerykanskich dzieci w jej wieku o dziwo jest mniejszych wzrostowo i wagowo (????!!!) . I tez mnie takie gadanie wkurza bop porownujac z dziecmi w PL to moja cora jest raczej standardowa jak nie mniejsza od wiekszosci. W PL natomiast wysluchiwalam 'jaka malutka'. No ludziom nie dogodzisz

Gość xvcfasxz
jagoda kuźwa ty lubiana? tak ci się tylko wydaje!!! wierzyc mi się nie chce w to ze umiesz cos komus odgryzc na żywo skoro tu na forum nawet anonimowo ni umiesz tego zrobić sieroto...

Fakt, duuuzy jest! Ale ja nawet autorko zazdroszcze. Moja ma 19mies, wazy 11,5kg i ma ok 90cm. Jest straszna chudzina, i naprawde wcisnac w nia cos do jedzenia graniczy z cudem.

Gość do mamakate
A jak wyglada krzywa wzrostu wtojego dziecka?? rosnie harmonijenie?? czy od czsu kiedy zaczelo chodzic/ raczkowac zwolnilo mu sie tempo wzrostyu?? podaj dokladny jadlospic malego tzn jakie mleko, jakie przekaski, jaka i ile zupy ( z jakiech skladnikow) Ja nadal bede twierdzic, jak wiekszosc lekarzy, ze dziecko ktore ma wymiary wykraczajace poza wszelkie siatki centylowe, nalezy dokladnie przebadac i obserwowac a takze zadbac o roznorodna diete.

Gość kiciorek-ek
e tam. Nie wiem dlaczego sie przejmujesz skoro lekarz mowi, ze wszystko OK. Ja ciagle slysze od bratowej, ze moja 14miesieczna coreczka jest gruba i zawsze odpowiadam: fajne ma faldeczki, prawda? Po co sie tym przejmujesz? ja nawet nie wiem ile moja corka wazy. Jak miala rok to kolo 10kg wazyla, a niska jest po rodzicach. Wiem co je i nie ma mozliwosci, zebym jej miala cos wykasowywac z diety- nie je slodyczy, zadnych sokow, zadnych zakasek ani chrupkow. No i dopiero zaczyna chodzic wiec pewnie tez jej waga spadnie. Moja rada nie przejmuj sie. Jeszcze nie raz uslyszysz, ze z Twoim dzieckiem jest cos nie tak.

Mój synek ma 5,5 miesiąca waży 9 kg z haczkiem i ma 73 cm. Kiedyś gdy zobaczyła go znajoma babka, powiedziała, że jest byczek. Miałam ochotę jej delikatnie przypier*dolić 😠

kiedyś moja teściowa uparcie komentowała wage.. zaczeło się ze syn miał 58cm i 3900 i wg niej był gruby - jak powiedziała po raz setny ze gruby to stwierdziłam na głos że przygadał kocioł garnkowi :D od 4 lat Teściówka nie komentuje wyglądu mojego dziecka, ktory jest tak gruby ze spodnie bez regulacji z gumkami z niego spadają - kurczak wyścigowy :D

Gość upupupupupupupupuppupu