Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly_mama

starania na maj 2011 :)

Polecane posty

Gość 1q2w3e4r
Tu chyba nie chodzi o to ,żeby się wykłócac . Uważam po prostu ,że DZIEŃ CYKLU trochę przesadza i wyolbrzymia . Oczywiście , zawsze gdzieś w sercu jest jakaś szkoda ,że dziecko się straciło ,ale nie wmawiaj mi ,że już byłaś przez te kilka godzin tak strasznie do zarodka przywiązana. Czujesz żal i smutek - to naprawdę zrozumiałe ,ale nie rób z tego tragedi , bo tak jak powiedziała moja poprzedniczka trafisz kiedyś na oddział . Ciąża to nie zawody . To dar . To szczęście .

Gość nowa nowa nowa
dajcie dziewczynie spokoj, co? o co wam chodzi? nikt inny tylko wy wyklocacie sie o to, czy dzirn cyklu powinna oplakiwac soja ciaze czy tez nie. dziewczyna stara sie od marca, tak jak ja, kazda z nas ma inne problemy i ja wiem, ze przezywalabym TA STRATE jeszcze gorzej niz ona, bo mam taka nature, jestem bardzo wrazliwa osoba i wlasnie takie osoby dostaja odzycia naj bardziej! nie rozumiem po co te licytacje, ktora ma gorzej, ta, ktora straci dziecka o 9 mcu, czy ta ktora straci je w 5 tygodniu :/ dla mnie wazny jest fakt, ze DOSZLO do polaczenia sie dwoch komorek w czasie milosci dwojga ludzi i to wlasnie polaczenie mialo dac NOWE ZYCIE. Bog chcial je zabrac dzien cyklu, mial ku temu powod, z reszta jak zawsze, gdy zabiera jeszcze nienarodzone dzieci... ostatnio los sobie zadrwil z NAVI :( wynik wskazywal nawet na blizniacza ciaze, pokochala od razu...bo jak moze nie pokochac, skoro tak tego Cudu wyczekuje. I co? i dowiedziala si, ze doszlo do pomylki w lab., ze to nie ona jest w ciazy... A ta ktora wlasnie plakala, ze znowu sie nie udalo, po paru dniach dowiaduje sie, ze moze plakac, aby tylko ze szczescia.... Jak z filmow... Ja bardzo wspolczuje dziewczynom :( trzymajcie sie!! i mysle, ze ZLEWAJCIE na posty tych dwoch osob. Ja bede zglaszac je do usuniecia!! nie ma co strzepic klawiatury na nie.

Gość aga_pelaga
dzien cyklu bardzo mi przykro :-( sluchaj, moze ta twoja zaczela jednak dzialac? w sensie podniosla progestron, ale nie na tyle, zeby utrzymac ciaze, a to raczej dobry znak. Jezeli mialas normalnie miesiaczke, to prawdopodobnie nie doszlo do zagniezdzenia... ale doszlo do zaplodnienia a to juz dobry znak na przyszlosc. glowa do gory! bedzie dobrze!!!

Gość do nowa nowa
to otwarte forum to co chcesz zglaszać do usunięcia heh tu każdy pisze to co myśli bez względu na to czy sie to tobie podoba czy nie. Obrończyni pokrzywdzących się znalazła heh

Gość do nowa nowa
to otwarte forum to co chcesz zglaszać do usunięcia heh tu każdy pisze to co myśli bez względu na to czy sie to tobie podoba czy nie. Obrończyni pokrzywdzących się znalazła heh

Blekitna i dzień cyklu-Dziewczyny, przykro mi..., zobaczycie, niedługo i Wy będziecie cieszyły się Dwoma kreseczkami i zdrowymi maluszkami.:) Doprawdy nie rozumiem po co te kłutnie i ZAŚMIECANIE topiku . Przecież każdy ma prawo przeżywać ból inaczej, psychika każdej z nas jest inna. Ten topik ma pomagać również i w takich sytuacjach!!! Jeśli Wam się coś nie podoba to nie czytajcie!...Nie róbcie innym przykrości. Ja nie uważam żeby dzień cyklu przesadzała. Ten dzidziuś czy jak ty to nazwałaś "jajeczko"było nie tylko w brzuszku ale i w psychice, która długo wyczekiwała na jego pojawienie się. Nie wątpię że ból jest ogromny :( A jak inaczej poradzić sobie z bólem jak nie pisząc o nim albo rozmawiając...? Więc z łaski swojej nie wcinajcie się, bo to nie na miejscu. Załóżcie własny topik pod hasłem "...co nas wkurza ..." i tam wypisujcie te wszystkie rzeczy...:)

Gość daysi
wtam wszystkie staraczki, możliwe że dołącze do majówek, okres spóźnia mi się ju z2 dzień, boli całt czas brzuch jak na okres, ale znacznie słobaszy ból, i ppiersi bolą szczególnie jak skacze i się ruszam, a przed okresem zawsze bolały tylko sutki. No i po kawie szczególnie strasznie mnie mdli. Jak narazie lece po test zobaczymy co pokaze.

mam pytanie do dziewczyn mających doświadczenie z testami owulacjnymi wczoraj zrobiłam pierwszy test w 12 dniu cyklu i już jest ta druga kreska tylko trochę bledsza od tej testowej to znaczy że owu się zbliża? czy po prostu zawsze jest jej ślad bez względu na to kiedy jest zrobiony test - a jak jest owu to wtedy jest taka sama jak ta testowa. ?

z tego co wiem to druga kreska musi byc ciemniejsza od testowej lub przynajmniej w tym samych kolorze, jak bledsza to wynik jest pozytywny przynajmniej tak na moich testach w instrukcji jest napisane :)

dziękuję "dzień cyklu - za odpowiedź ale, mnie intryguje czy gdyby nie miała nastąpić owulacja to czy ta druga kreska w ogóle by się zaczerwieniła tak bym chociaż bez lekarza wiedziała że miewam owulacje

Witajcie dziewczynki :) Mam nadzieje , że atmosfera na forum nam się poprawi i jeszcze ten nasz topik na maj zaowocuje w dobre wieści o ciążach :) Może zrobimy nową tabelkę bo już się trudno w starej odnaleźć bo ja już nie wiem czy mamy jakieś zafasolkowane czy nie i która kiedy testuje :) --------------------------------------------------------- -------------------------------- nick ....................ostatnia @................testowanie......cykl starań --------------------------------------------------------- ------------------------------- -paulla-................1.08........................0k 05.09..............3..........

no i może już te które wiedzą o ciąży wpiszą się do nowej tabeleczki --------------------------------------------------------- -------------------------------- nick ................przewidywana data .......................miasto....... --------------------------------------------------------- ------------------------------- przewidywana data to oczywiście porodu ,a miast jak któraś chce to moze wpisać zawsze to jakąś orientację będziemy miały skąd jesteśmy :):) potem można dodać jeszcze płeć :):) A u mnie dzisiaj 33 dzień cyklu , już myślałam , że @ nadejdzie i założyłam tampona żeby mnie nie zaskoczyła , a tu nic :) Staram się nie nakręcać żeby sie nie rozczarować ale już w tej niepewności trudno wytrzymać :):)

Czesc dziewczyny. dawno mnie nie bylo. Postanowilam zajrzec i opowiedziec wam moja historie. Otoz ostatnia @ mialam 23 lipca, potem w siepniu myslalam ze @ przyszla bylo to jednak 2 dniowe czarno brunatne plamienie.Krew sie nie pojwila. Mialam duzo stresow i pare malzenskich problemo w sierpniu, kochalismy sie moze ze 2 razy wtedy.Mialam bardzo silne bole wpodbrzuszu i caly czas czulam ze zaraz @ sie pojawi , jednak nie pojawila sie.Zrobilam test ioazowy wasciwie robilam go codzienni przez jakies 10 dni i co.. wszystkie negatywne. Poszlam do lekarza ona powiedziala ze podejrzewa jakies zapalenie moze itd ale na szelki wypadek daami skierowanie na bete i badane moczu. Ktore zrobilam we wtorek.Wczoraj jeszcze raz zrobilam sobie test ciazowy wyszedl negatywny wiec 100% wykluczylam ciaze tym bardziej ze ostatnie przytulanko bylo 3 tygodnie wczesniej, test juz by ciaze wykazal. Bylam wkurzona mowilam kurde niech juz ta @ przyjdzie bo chce rozpoczac nowy cykl staran. Dzisiaj bylam u lekarki wrocil;y wyniki badan, beta wskazala ze jestem w 6 tygodniu ciazy i termin mam na 28 kwietnia 2011, ja nadal w to nie moge uwierzyc, dlaczego testy tego nie wykazaly to juz 6 tydzien???? lekarka powiedziala ze ciaza jest na 100% widocznie w moczu jest male stezenie lub moze zle test robilam powiedziala ze najlepiej zebym dla siebie go powtorzyla za 5 dni jesli mam watpliwosci. ak wiec kupilam w aptece dropzszy test " first response" i pokazalo 2 kreseczke jednak jest dosyc blada ale jest. Nadal nie moge w to uwierzyc jakos to do mnie nie dociera. Moj maz jest wniebowziety. mysle ze dopiero za 6 tygodni po 1 usg to dopiero dotrze do mnie.

elcia1984- GRATULUJĘ :*:* i życzę dużo szczęścia :) Jednak testy się mogą mylić :)

elciu, jak super! gratuluje!!!!! jestes kolejnym dowodem na to ze nawet jak @ przyjdzie to trzeba sie testowac do skutku ;) szkoda ze moja ciaza sie nie utrzymala, bo bysmy razem rodzily!

Przykro mi:( nie poddawajcie sie. Do mnie to jeszcze nie dotarlo. Maz powiedzial od dzisiaj zmiana diety na warzywa i owoce wiec musze isc na zakupy pozniej. Dopiero w Boze Narodzeni wszystkich poinformujemy o tym. Troche sie boje ze bede miala duzo pracy za rok 3 dzieci itd ale staram sie o tym nie myslec. Dzisiaj moj synek wraca z wakcjii od babci nie moge sie doczekac 6 tygodni to dla mnie wiecznosc. Szkujemy mu "welcome back party" na jutro a w niedzile jedzemy do luna parku, pewnie nie bede mogla jezdzic na karuzelach itd :( coz popatrze sobie. Coz testy moge jednak sie mylic. Jak znam zycie urodze w maju , chlopaki byli po terminie 5 i 9 dni.Moze tym razem bedzie dziewcznka chociaz w sumie mi to obojetne.

Elcia wszystko bedzie dobrze :) dasz sobie rade zmaluchami, ale bedziesz miec wesolo! a ja mysle ze to dziewczynka :)

witam :) Kurcze co tu tylko parę osób zostało ?? gdzie reszta dziewczyn z początkowej tabelki ?? :( Elcia1984- mąż ma rację ze zmianą diety he he fajny pomysł o poinformowaniu rodziny w Boże Narodzenie, ja to bym pewnie nie wytrzymała i powiedziała już jakiś miesiąc po tym jak ja bym się dowiedziała :):) a u mnie dzisiaj 35 dzień , a okresu brak , czuje się jak na @ bo bardzo coś dzisiaj mam sucho więc może wredota przyjdzie :(:) mam n dzieje , że nie :)

Witam dziewczynki. Zaczęła się praca i mnóstwo dokumentów, pisanie, pisanie i jeszcze raz pisanie. Jednak codziennie Was czytam. Faktycznie trochę nas z Tąd wywiało. :D Tak czy inaczej Ja wpisuję się jako pierwsza do Twojej tabeleczki paulla, mam nadzieję, że reszta dziewczyn też się wpisze :D, może ty paulla też wpiszesz się niedługo do drugiej listy. Trzymam kciukasy :D Daysi jak dla mnie to jesteś w ciąży, ale jeszcze nie gratuluję...poczekajmy do teściku;) aganiok powodzenia w tym cyklu, trzymam kciuki aby sie udało :) elcia, niesamowita historia, gratuluję. A trójeczka to suuuper liczba. Ile to radości :) nick ................przewidywana data .......................miasto....... kaka80....................09.05.2011..........................Kraków

mam nadzieje , że będę mogła dołączyć ale coś mi się nie chce wierzyć , że będę miała takie szczęście :)Kaka80- jak mogę wiedzieć to ile się staraliście i w którym dniu cyklu zrobiłaś test , że wyszedł wiarygodny ??:):)

My staraliśmy się tylko 3 cykle, ale dopiero w tym cyklu przyłożyliśmy się do tego pod tym względem że zaczęłam zwracać uwagę na dni płodne itp...:D A teścik zrobiłam w 27 dniu cyklu, bo w 28 miała przyjść@ więc stwierdziłam że wolę się rozczarować wcześniej aniżeli czekać i latać co chwila do ubikacji sprawdzać czy przyszła. No i pojawiła się kreseczka , bardzo blada ale była. Potem prawdziwe objawy spadły jak grom z jasnego nieba.Piersi napęczniały i lekkie mdłości zaczęły doskwierać każdego ranka.Więc już nawet nie sprawdzam kolejnym testem, bo czuję że to ciąża.:D Teraz wchodzę powoli w szósty tydzień licząc od dnia ostatniej@, a w czwarty licząc od zapłodnienia....;D Trzeba być optymistką paulla, na pewno i Tobie się uda .Jedna z częstszych przyczyn problemów z zajściem w ciążę wynika z psychiki. Uwierz w to że się uda i będzie dobrze :D Wyczytałam z tabelki że dziś się testujesz. Daj znać kochana jak wypadło. Trzymam mocno kciuki :D

kaka80-tak , testowałam dzisiaj . Po minucie wyszła jedna gruba kreska kontrolna i jedna blada , po około 3 minutach tą blada było już lepiej widać ,a po 5 minutach już lepiej ale i tak była słabsza niż ta kontrolna. Dodam , że test nie jest robiony z porannego moczu. Już nie wiem czy myśleć , że to ciąża

Gość alutka13
Paulla gratuluje jestes w ciąży!!!!!!!

Gość 1q2w3e4r
PAULLA , gratulacje ! Miałam tam samo ,że ta druga kreseczka taka ledwo widoczna ,że wieczorem nieco zwątpiłam ,ale następnego dnia była wyraźniejsza , a potem już coraz ciemniejsza :-) Możesz się już cieszyc :-) Gratuluję !

Hej dziewczyny, nie było mnie kilka dni, ale w sumie żadnych zmian u mnie. Brzuch mnie od czasu do czasu pobolewa, ale już coraz mniej. Za to ciągnie tak jakoś dziwnie czasem od jajników, jak napinam mięśnie brzucha (np. przy kichnięciu). Do tabelki zaciążonych wpiszę się, ale dopiero po wizycie u gina, kiedy będę mieć przewidywaną datę porodu, ale do tego jeszcze niestety ponad tydzień:( Zrobiłam 1.09. betę tylko nie wiem do końca jak te wyniki zinterpretować, znaczy mam tam normy podane i wynika z nich że mieszczę się w 3,4 lub 5 tc. Tylko powiedzcie mi, czy to powinnam liczyć od daty ostatniej miesiączki, czy to jest raczej taka prawdziwa data od zapłodnienia? Bo wg ostatniej miesiączki to właśnie stuknął mi 6 tydzień. Tam na wynikach mam napisane, że to wg metody ECLIA, próbowałam poczukać czegoś w internecie o tym, ale niewiele znalazłam. P.S. -paulla- gratulacje!!! :) jak ja robiłam 3 test (bardziej z nadgorliwoście niż z realnej potrzeby:P) to druga krecha wyszła najpierw sporo bledsza i była taka dziwna w ogóle, przerywana :| ale po chwili zrobiła się nawet ciemniejsza niż ta kontrolna:) a jeśli Tobie wyszła blada, ale wyraźna i to nie nie z porannego to sądzę, że starania się udały! 🌻

nick ................przewidywana data .......................miasto....... kaka80....................09.05.2011..................... .....Kraków elcia1984.................30.04.2011...........................Londyn

:) Witam. Dzisiaj powiedzialam sarszemu synowi o tym ze bedzie mial jescze 1 braciszka albo siostrzyczke biedak bardzo sie zmartwil caly czas pyta sie czy ich zostawe i pojde do szpitala, czy karetka po mnie przyjedzie, czy to dziewczynka czy chlopczyk itd. mam nadzieje ze do jutra o tym zapomni teraz siedz i mysli. Ja caly czas pije wode i chodze siku, jedyny objaw to lekkie zawroty glowy jak wstaje z lozka albo kanapy nic poza tym.

ad888888 tydzien cazy liczy sie od 1 dnia ostatniej miesiaczki, jesli bylo to 6 tyg temu to jestes w 6 tygodniu (czyli 4 tyg od zaplodnienia). Mi termin wyszedl na 30 kwietnia ale moze sie to jeszcze zmienic po 1 usg w 12 tygdoniu wtedy na podstawie dokladnych pomiarow podaja termin porodu, przewaznie sie przesuwa do przodu kilka dni,zobaczymy pewnie pod koniec pazdziernika sie dowiem.

hej dziewczyny :):) Zrobiłam dzisiaj rano pre-test i wyszedł negatywny tzn - jedna normalna kontrolna a tamta ciążowa bardzo ale to bardzo słaba , że chyba tylko ja ją widzę i to pod światło już nie wiem co myśleć :(:( tamten test to był bobo test

Gość daysi
mi już 3 testy wyszły negatywne, z tym ze na tym s soboty rano to ja potrafie dostrzec 2 kreseczke, ale mam wrazenie ze to tylko moja glowa chce ja widziec, okresu nadal zero, za to mam małe brązowe plamienia. @ już 6 dni się spóżnia. Ide dzisiaj zrobic bete to przynajmiej będe wiedzieć co i jak ze mna. Gratuluje wszystkim którym się udało