Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly_mama

starania na maj 2011 :)

Polecane posty

Gość isi
Beti2905, jak się lepiej o tym pomyśli, to raczej każdy normalny człowiek by mi przyznał rację, że to trochę żałosne. Ale no cóż, Wasza sprawa- a weszłam tu żeby Wam napisać że to żałosne, i tyle. Wypowiedzieć się nie mogę?

isi możesz się wypowiedzieć,pewnie,ale obrażać nikogo nie musisz "każdy normalny człowiek by mi przyznał rację" dla Ciebie jesteśmy żałosne i nienormalne... A "Po co tak się obnosić w internecie ze staraniami o dziecko ?" dla mnie to nie obnoszenie się, tylko często uzyskiwanie odpowiedzi na pytania, na które mój partner nie zna odpowiedzi... A forum chyba od tego,że skupia ludzi zainteresowanych tym samym...

Gość sweatmeats
Isi, możesz, ale teraz już sio, bo nam topik zaśmiecasz

Gość nelly_mama
Dziewczyny, Nie ma co zwracac uwagi na takie komentarze, wiadomo, ze zawsze cos sie jednym podoba a innym nie. Nie podoba sie, to prosze nie wchodzic i nie zasmiecac, przeciez nie ma przymusu :). Jakie macie plany weekendowe? Ja standardowo bede leniuchowac :)

Gość ad88888
Witam :) dziewczyny, zrobiłam dziś drugi test i nie musiałam czekać nawet tych 5 minut, wyraźna, druga krecha pojawiła się dosłownie po kilkunastu sekundach :) Znów mama, gratuluję dwóch kresek, oby było ich w tym temacie jak najwięcej! U mnie objawy się póki co nie "uwiadczniają" za bardzo, jedyne co zauważyłam to zmiany w pobolewaniu brzucha, bolał mnie jak podczas okresu (mnie boli tylko i wyłącznie podczas i tylko pierwszego dnia) i bolał, czy raczej pobolewał mnie tak przez 3 dni, ale okresu nie widać i sądzę że już się nie pojawi :D poza tym czasem tak dziwnie mi się zakręci w głowie, nawet jeśli po prostu leżę w łóżku albo spokojnie stoję od kilku chwil już. Odpycha mnie strasznie od dymu z papierosów, ja nie palę, ale do tej pory ten dym mi jakoś tragicznie nie przeszkadzał, teraz nawet jeśli ktoś pali na świeżym powietrzu i to ładne parę metrów ode mnie, muszę uciekać bo nie mogę wytrzymać. Zawsze też lubiłam drinki z whisky, a teraz kompletnie nie mam ochoty, już od paru tygodni. Za to strasznie mi się ostatnio zachciało ogórków konserwowych, których normalnie nie cierpię. Myślę że póki co z objawów, bardziej czy mniej możliwych to wszystko. Mam też pytanie do doswiadczonych już mam, na wizyte u gina jeszcze czekam, ale już teraz chciałabym się dowiedzieć co powinnam zabrać (znaczy jakie informacje;) ) na wizytę. Od urodzenia cieżko chorowałam, przez całe zycie przeszłam kilkanaście operacji i zabiegów pod narkozą, to na pewno jest ważne prawda? Tylko myślicie, że powinnam spisać sobie wszystkie te zabiegi i operacje, czy wystarczy tak ogólnie poopowiadać co i jak? I czy są ważne jakies choroby które przechodziłam w okresie niemowlęctwa i wczesnego dzieciństwa (nie takie typowe typu świnka, ospa itp) ale np. zapalenie płuc, różne terapie antybiotykowe, muszę to wszystko pozbierać i mu przedstawić? Pozdrawiam Was wszystkie i czekam na pozytywne testy :) Aha, jeszcze co do osób, które wchodzą żeby krytykować!!! Jeśli nie rozumiecie, że takie tematy dają dużo wsparcia dla starających się, że łatwiej jest z myślą, że mogę tu wejść i oczekiwać pomocy, porad, ciepłego słowa, pogadać z kimś, kto ma podobne problemy, troski i nadzieje, to lepiej tu w ogóle nie wchodźcie! Partner nie zawsze może mieć czas żeby pogadać, nie zawsze może rozumieć te wszystkie radości i smutki, mimo nawet najszczerszych chęci. A nawet jeśli rozumie wszystko i jest cierpliwy jak anioł, moze kobieta nie zawsze chce rozmawiać tylko z nim? Dlatego takie tematy są bardzo popularne, co zdaje się być dla was niezrozumiałe. Nikt was nie zmusza, żebyście śledzili je i obrażali tych, którzy biorą udział w dyskusjach. Pozdrawiam i więcej wyrozumiałości życzę.

Oj, jedną ósemkę mi wcięło i nick mi się pomarańczowy zrobił, a w ogóle to się rozpisałam...

Znów mama i ad888888 bardzo serdecznie wam gratuluję) Pozostałe dziewczyny trzymam kciuki...na pewno nam sie uda.Troszkę nie mam czasu na pisanie bo zaczęłam już pracę, ale uważnie śledzę wasze wypowiedzi. co do objawów to mnie dziś wreszcie zaczęły boleć piersi ale to może byc objaw okresu który ma przyjść za 4 dni. Jajniczek mnie pokłuwa od czasu do czasu a przedwczoraj czułam rwanie w brzuchu jak na okres. Temperaturka stała, podwyższona, 37.0. a dziś zauważyłam odrobinę kleistego żółtego śluzu. Mam cały czas nadzieję że to w końcu to) Pozdrawiam was wszystkie...;)

cześc dziewczyny :) co u tak cichutko ???? Ktoś testował???? Ja byłam wczoraj na badniach , dzis jade po wyniki : Ciekawe co te moje hormonki wykaża . wrzucę później wyniki :) piszcie to tam u was??

Gość isi ma racje
i to nie ona zaśmieca ten temat,tylko wy swoim tematem zaśmiecacie ten dział. A później płacz,bo ta zaszła a ta nie. Jesteście naprawdę żałosne :O. To czy starasz się o ciążę i jak się starasz to w twoim interesie i po co o tym pisać na forum? Ciekawe co wasi mężowie na to,bo na pewno większa połowa nie wie że uczęszczacie w takim idiotycznym temacie.

witajcie:) dzis miałam test robic...ale nie zdarzyłam,@ przyszła w nocy..... ale regularnie,po 28 dniach ;/ i dfzis mija 2 miesiace od zabiegu....

Wiesz co, nie będę Ci tłumaczyć po co jesteśmy na tym temacie bo i tak nie zrozumiesz.Najwidoczniej masz wokół siebie wiele doświadczonych koleżanek lub kolegów z którymi możesz wymienić tego typu doświadczenia, albo należysz do takich osób które tego nie muszą robić...Tylko dziwne...skąd Ty się tu wzięłaś???? Tylko nie mów że po to aby nas skrytykować buahahaha. Potrzebujesz się dowartościować poniżając kogoś innego....? Idź do psychiatry zakompleksiona koleżanko i nie psuj nam tematu z łaski swojej ;) Dziewczyny nie warto się przejmować...:)żałośni są ludzie którzy nie umieją się zachować....Niech koleżanka zajrzy do słownika i przeczyta co to znaczy "wsparcie" i nauczy się tego słowa...może kiedyś jej się przyda...;) Pozdrawiam Was wszystkie...;)))

nick ....................ostatnia @................testowanie......cykl starań --------------------------------------------------------- ------------------------------- dzien cyklu .............23.08.10 ................ 23 wrzesien..................5 nelly_mama .............04.08.10 ................ 1 wrzesien..........12...... kaka80...................03.08.2010...............30sierp ień....................3 monia_aa................29.08.2010.................?..................4............. wpisałam 4 cykl starań,bo chociaż juz raz byłam w ciaży to niestety ciąża obumarła..... wtedy udało sie nam za 2 cyklem,zobaczymy jak bedzie teraz....

Monia_aa nie martw się, bardzo Ci współczuję, ale nie wolno się poddawać. Zostań z Nami, spróbuj jeszcze raz, będziemy z Tobą, na pewno się uda. Nie uciekaj nam z wątku...;) Skorzystaj z okazji, zaszalej, wyluzuj się i spróbuj jeszcze raz;) Pozdrawiam Cię, trzymam kciuki...;))) Czekamy na Ciebie, może i ja będę z Tobą w następnym miesiącu, kto wie, ja testuję za dwa dni;)

eh wstawiłam stara tabele,poprawiam sie :) nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... .............3 kaka80............... 03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08...................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09. ...............4 nelly_mama .......... 04.08.10 ............. 1wrzesien.................12 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10.......................3 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien..................12 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10..................12 Sweetmeats............. 01.08.2010 ......... 31.08.2010 ...............1 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ...............1 dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien.................5 Taka sobie ja____......22.08.2010..........koniec września..........2 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.......................4 monia_aa..............29.08.2010............?..............................4

Kaka80-> dzieki :* nie poddam sie,bede próbowac do upadłego :P trzymam kciuki za Ciebie :)

Gość kaka nie musisz
mnie pouczać,kompleksów też nie mam. A na ten temat weszłam nie dlatego,że mam taki problem jak ty,bo akurat mam 2dzieci, tylko po to,żeby dać tobie i twoim koleżankom do zrozumienia,że macie tupet,aby zakładać temat w dziale.który jest poświęcony CIĄŻY,PORODOM I WYCHOWYWANIU DZIECI. Ja starając się o dziecko nie zakładalabym tematu wśród tematów typu: mój synek..., właśnie urodziłam... Itp czuje nie smak jak patrze na takie tematy jak ten. Taki temat powinien być na DZIALE ANTYKONCEPCJA/PŁODNOŚĆ/bo tam o takich rzeczach się pisze. Wy zakładając temat w dziale,w którym przesiadują już mamusie,nie macie za grosz taktu i przez takie osoby jak wy ten dział jest zaśmiecony. Jak zajdziesz w ciąże to dopiepo tu wejdż i sie wyżal,a tak to sio. Macie tupet hehehe

Gość kaka nie musisz
ad888... GRATULUJĘ! I WITAMY W DZIALE MAMUSIEK! :

do osoby powyżej,nie chcesz nie czytaj,nie zaglądaj tu i koniec. My nie zasmiecamy tego forum,popatrz dobrze znajdziesz 10 innych tematów które tu nie powinny byc a są. Daruj sobie pouczanie i znikaj!

Witajcie, chciałabym do was dołączyć. U nas teraz jest 1 cykl starań, tzn. mam już jednego synka, druga ciąża niedonoszona, i teraz starania o kolejnego maluszka. Mam nadzieję, że @ nie nadejdzie. Dopisuję się również do tabelki :)

nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... .............3 kaka80............... 03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08...................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09. ...............4 nelly_mama .......... 04.08.10 ............. 1wrzesien.................12 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10.......................3 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien..................12 susi1978.................12.08.2010.........8 wrzesień..................1 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10..................12 Sweetmeats............. 01.08.2010 ......... 31.08.2010 ...............1 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ...............1 dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien.................5 Taka sobie ja____......22.08.2010..........koniec września..........2 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.......................4 monia_aa..............29.08.2010............?............ ..................4

Susi witaj :) ja miałam dzis testowac ale przyszła @... juz raz byłam w ciązy,ale w 9 tygodniu ciąża obumarła.... miałam zabieg,dzi jest 2miesiące od tego dnia.... ale będzie dobrze,i bedziemy miec maluszki :) jesli moge zapytac co było przyczyna ze niedonosiłas ciązy? jesli nie chcesz nie musisz pisac.

Gość kaka nie musisz
a właśnie że będę tu wchodzić hehe jestem na swoim dziale więc mam prawo udzielać się na każdym temacie. Będę wpadać tu od czasu do czasu i zdawać relację z wychowywania dziec itp może któreś rady wam sie przydadzą NA PRZYSZŁOŚĆ. Bo po to jest ten dział :D A teraz lecę do moich kochanych dzieciaczkw trzymajcie się sraczki sory staraczki :D

Jesteś baaardzo nieprzyjemna....Idż wychowuj dzieci, ale nie ucz ich takiego zachowania. Witamy cię Suzi1987 w naszym gronie...)

monia_aa tak do końca to nie wiadomo co było przyczyną. Na początku 6 miesiąca na usg dowiedziałam się, że małemu nie bije serduszko :( Miałam krwiaka i być może odkleił w jakimś miejscu łożysko. Dziecko nie miało pożywienia i zmarło. Miałam 2 razy USG prenatalne i wszystko było ok.Żadnych widocznych wad genetycznych. Teraz już możemy się starać o rodzeństwo dla naszego synka. Trochę się boję ale bardzo pragniemy kolejnego dziecka i mam nadzieję, że się uda :) A co do wpisów tej osoby, która nam tu zaśmieca wątek- nie reagujmy na nią. Widocznie ma jakieś problemy ze sobą, z mężem itp. i tu się próbuje wyżywać. Współczuję CI!!!

monia_aa napewno będzie dobrze. Pewnie już niedługo wszystkie będziemy tulić swoje skarby :) Życzę wszystkim powodzenia w tym cyklu :)) monia_aa a co u Ciebie było przyczyną obumarcia maluszka???

Susi nie wyobrażam sobie co musiałas czuc :( u mnie nie wiadomo,lekarz mowi ze dziecko mialo jakies wady.... jak bylam na pierwszej wizycie (wogole to mialam plamienia) zrobil usg i powiedzial ze jest wolna czynnosc serca,bradykardia czy jakos tak,zapisal duphaston i musialam lezec przez tydzien,potem znow kontrola i juz bylo dobrze. Za 2tyg znow do kontroli i serduszko juz nie bilo :( bylam w 10tyg i 3dniu,a rozwoj zatrzymal sie na 9tygodniu. To bolie,ale lepiej ze tak sie stalo wtedy niz np teraz,gdzie moze czulabym juz ruchy.... Ale wierzcie lub nie,gdy obudziłam sie po łyżeczkowaniu to czułam w sobie pustke.... dziecko nie było przeciez duze ale czyłam pustke....

Witajcie dziewczynki :) Gratuluję tym którym się udało i życzę spokojnej ciąży :) U mnie na razie bez zmian. Dziś 29 dzień cyklu. Staram się jakoś bardzo nie nakręcać ale czasem zaczynam dopatrywać się symptomów ciąży :) A jak tam wy , macie jakieś objawy ?:)

hej :) No i mam wyniki. Proszę pomóźcie czy są one prawidłow :( Wizyte mam dopiero w przyszły poniedziałek i nie wytrzymam z tą niepewnościę. Badanie było robione w 3 dc na czczo do godz 9 FSH 4,86 mlU/ml Prolaktyna 28,00 ng/ml Progesteron 0,41 ng/ml Testosteron 0,32 ng/ml Estradiol 39,90 pg/ml Lh 2,79 mlU/ml Proszę was o pomoc :(