Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie powazne dosc

Czy ktorejs z was udalo sie z sukcesem uzywac tanich pieluch ceratkowych?

Polecane posty

Nie, nie jest źle z trójką. :) W zasadzie to jest spokojnie dość, tylko wydatki są trochę szalone ostatnio i się zastanawiam ja tu przyciąć koszta.

Gość smakoszka chlebka
Spróbuj tych Rossmanowskich Babydrem. Dla starszaków będą super, sama mam synka 17 m.

Karolcia, a o jakiej nowej marce piszesz? Bo wiesz, ja często jestem w tym sklepie (mam najbliżej) i widziałam tylko te z jedynką. Nie wiedziałam, że Carrefour sprzedaje pieluchy nie ceratkowe? A jak się te nowe nazywają? Pamiętasz może? Ani razu ich jeszcze nie widziałam ...może trafiałam akurat jak były wyprzedane, nie wiem.

Te Babydream z Rossmanna znam, bo kupuję od długiego czasu, ale chciałabym przerzucić się na jeszcze tańsze.

???

Gość smakoszka chlebka
A wiesz, że są tańsze nie 25 ale 19,99 za paczkę. Rozumiem Ciebie, 3 tyłeczki do przyodziania... Dla starszaków możesz zaryzykować te ceratkowe, bo one to już raczej ku nocnikowi się powinny skłaniać, a jak im będzie mokro w ceracie to może szybciej załapią. A dla 3 m. nie ryzykowałabym, no chyba, że kupisz coś na próbę i okażą się niezłe.

No chyba zaryzykuje ze 2 paczki (jedną dla dużych i jedna dla małego) na próbę i będę obserwowała. Ale nie wiem na co się zdecydować... Carrefour czy bordowe z Rossmanna... :/ Echhh, muszę się zastanowić mocno.

Gość takajedna929292
a ja polecam tescowe ga- ga 27 zł naprawde swietne lepsze niz pampers nie zbija sie tak mocz w taka bolde tylko ladnie rozklada .

Gość ....Maćka....
Zacznij starszaki przyuczać do nocników to za jakieś 3 miechy może odejdą ci dla nich pieluchy;)

To nie takie proste, bo siedzą z nianią (ja pracuję), a do nocnikowania dwójki "na poważnie" potrzeba dużo uwagi i cierpliwości ze strony opiekuna. Musimy doczekać do jakiegoś dłuższego urlopu, żeby zacząć się w to bawić, bo niani nie chcemy dodatkowo obciążać, dlatego że sama jedna nie da rady, tym bardziej że ma jednocześnie 3 miesięcznie dziecko pod opieką. Gaga z Tesco nie są ceratkowe i nie są tak tanie jak ceratkowe.

Gość emmaljunga to jest
ja kupowalam za granica tesco value przez pewien czas (niestety byl dostepny tylko jeden rozmiar) i bardzo dobrze zdaly egzamin. Nic sie nie odparzylo, nie przeciekly. Poza tym uzywamy pampersow,ale "testowalismy" mamia aldiego i toujours z lidla i sa dobre tylko ze pampersy wychodza tak samo a czasem taniej w promocji, przynajmniej tutaj:)

Gość emmaljunga to jest
z tych tesco value uzywalam rozmiaru 7-18 kg - maly mial gdzies 4-5 miesiecy

Hmmm, może więc zależy od tego gdzie dane Tesco Value zostały wyprodukowane? Może te na polski rynek są produkowane w Polsce, a na brytyjski w EU zachodniej i stąd różnica w jakości i waszych doświadczeniach.

Gość 2mama2
Nie mam pojęcia co do tych tańszych pieluch, bo używam nieco drożych, ale nie przeciekają i jestem ich w 100% pewna, więc wole je niż prac i martwic sie co chwile, No ale na temat. W Auchan są chusteczki nawilżane w b. niskiej cenie 2,49 zl za paczkę (72szt) - pięknie pachną i ogólnie są dobre, także Ci polecam. Uważaj na 2-paki, lub promocje bo mogą być nieco droższe;) Polecam też żel do mycia z rossmana (babydream) - taki niebieski z dozownikiem. Można myc nim też włosy. W promocji można kupić chyb za około 7-8zł za 500ml. Pozdrawiam.pa

Gość 2mama2
No nie do konca na temat;)

ja ostatnio kupilam z tesco-takie tanie ceratkowe pieluszki. dziwne jakies byly.odparzen po nich nie mielismy,nie przeciekaly. ale jakos nie podeszly mi do gustu. w DE za ta cene(mniej wiecej)kupuje pieluszki i sa 100 razy lepsze jakosciowo. na serio,zeby w PL miec dziecko to trzeba byc bogatym:( te ceny mnie rozbroily,jak bylam ostatnio u rodzicow. leki,pieluszki,ubranka-szok.te same ceny co w Niemczech-a ile sie w DE a w PL zarabia:(

Gość jkahshdjysgyfgjys
Do tego jeszcze wszystkie produkty znanych marek produkowane na polski rynek sa duzo duzo gorszej jakosci od niemieckich. Wiem, bo rowniez porownywalam! Niby ta sama nazwa producenta.. Unilever, P&G, Sara Lee, Henkel a jakość tych rzeczy wyprodukowana w polsce w niczym nie przypomina tej z bogatszej UE. :(

mamcia z edeki sa tansze pieluchy niz kazde w pl :D co do reszty zgadzam sie :) jakos De lepsza a cena ta sama co w Pl, mimo ze zarobki w pL sa co najmniej 4 razy nizsze :( ja ceratkowych uzywalam sporo rozne i te z tesco i biedronki, z czasem przeszlam na dada, ale jak ciezko bylo z kasa to lecialy ceratki z tesco :) nigdy nic sie dziecku od tego nie dzialo jedynie co wkurzajace bylo to to ze czesto w paczce trafialo sie 5-6 wybrakowanych :/ no i te przylepce byly trudne do zalozenia i sciagania poza tym ok :)