Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stolatmalolat

Oklepane imiona

Polecane posty

Gość stolatmalolat

Dlaczego rodzice krzywdza swoje dzieci dajac im imiona typu Nikola, Samanta albo Kewin ? Jestesmy w Polsce do kurwy nedzy :o

One raczej nie są oklepane,przynajmniej narazie. Chociaż to pewnie zależy od regionu Polski. U mnie najbardziej oklepane są:Oliwia, Nikola, Wiktoria, Julia, Lena i Natalia. Ale każde czasy mają swój wysyp imion. Jak ja chodziłam do szkoły to w klasie miałach 3 Katarzyny - a w całej szkole było ich nie do zlicznia. W tych imionach co napisaliście najśmieszniejsza jest ich pisownia. Gdyby jeszcze były one pisane tak jak powinny to myślę,że lepiej by to wyglądało a te spolszczenia... aż żal tych dzieci.

Przyjęło się, ze w ten sposób nazywają dzieci rodzice z mało zamożnych domów, żeby wyróżnić swoje dziecko imieniem, bo to takie "dobrze brzmiące". Rodziny zamożne wybierają imiona zwykłe lub rzadziej używane, typu Franciszek czy Hanna. To chyba zalezy od mody, a moda obecnie podąża w tym własnie kierunku.

Gość a dla mnie brzydkie imię to
Anna

Gość magdalenaaaaaaaaaa1122334455
Ostatnio coraz popularniejsze robi sie imie Jennifer. Znam jedna dziewczynke, ktora nazywa sie-Jennifer Plaszczymaka!!!! Albo wszedobylski Kacper!!!!! Okropienstwo.

Gość stolatmalolat
Teraz co druga dziewczynka to Nikola albo Magda... Nic dziwnego. Masy od zawsze mialy lipny gust :o

Gość magdalenaaaaaaaaaa1122334455
Magda? Nie znam nikogo, kto dal by tak na imie corce? Twoje dziecko pewnie ma jedno z wymienionych wyzej imion.

Gość Magda jest takie imie ale
czesciej uzywa sie Magdalena, ktore na pewno nie jest imieniem pokroju Dżesiki czy Nikoli, ale np mnie się w ogole nie podoba, ani magda ani Magdalena, a najgorsze że mam tak na imię :O

Gość stolatmalolat
Magdalena jest popularne, ale nie tak oklepane jak Aleksandra. Szkoda, ze tak malo osob wybiera fajne imiona dla swoich dzieci. W zyciu spotkalem tylko 1 Karola i 1 Kinge :o

Karol jak Karol, znam kilku więc dobrze mi się kojarzy. ale Kinga to jest jakaś masakra :O obrzydliwe imię :O

Gość stolatmalolat
Po tym jak dziecko ma na imie mozna latwo okreslic jacy sa jego rodzice.

Gość jhj;
Na szczęście mój ma na imię Bruno co jest rzadko spotykane i się bardzo cieszę;)

Gość a jesli?
a nie pomysleliscie ze jak wy bylyscie male i nadawano wam imiona typu angelika, natalia, violetta to też wszyscy lapali sie za glowe i mowili: jak oni krzywdza te dzieci?

ale Ewa jest imieniem znanym od wielu, wielu lat, można by je zaliczyć do klasycznych w jakimś sensie. mi się podobają takie imiona jak Jagoda, Nina... wiele innych, nie chce mi sie wymyslac teraz. a imiona "nowociesne" jak Jessika, Brajan, Nikola itp uważam za szczyt wieśniactwa ze strony rodziców w najgorszym znaczeniu tego słowa (nie obrażając ludzi pochodzących ze wsi bo nie o to chodzi). tak samo Andźelika. co innego jak mieszka się gdzieś "zagramanicą", ale tu w Polsce to beznadziejnie brzmi. zresztą gdzie rodzimej Dżesice do Jessiki z Hameryki :D :O

Gość stolatmalolat
a jesli? Zauwaz, ze Ci co daja dziecku na imie Nikola sa zawsze idiotami/patolami :o

to znaczy chodzi mi o pisownię ;) nie jest przez takie imię dziecko bardziej obywatelem świata, wręcz przeciwnie :D:O

Gość szpola za
paskudne imiona - Nikola :-O,Lena -ohyda,Oliwier -jesu....,Zuzie,Julka - w podsawówce połowa dziewczynek to julie - do kurvy nędzy :-O ładne imiona - Zosia :), Hania - śliczniusie :),Ola,Marcysia :) Wiktorek :),Franiu :),Piotruś :)

Marysia też bardzo ładne imię :)

Marcelina mi się z kolei bardzo źle kojarzy, znałam jedną i to była fałszywa, tępa pizda :O

Zastanawia mnie, jakie imiona wg was są normalne/nie oklepane itp? bo z tego co widzę to wam się nic nie podoba, jedynie wszystko krytykujecie 🖐️ :O

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
np za naszą granicą NIKOLA to imię męskie jak ja się zdziwiłam gdy usłyszałam, że w Polsce tak mają na imię dziewczynki. Dla mnie to też jest chore jacyś kewini jessiki i angeliki. Zuzie zosie wiktorie julie i aleksandry polskie imiona moda wraca wiadomo kiedyś były genowefy marianny itd. Ja mam na imię michalina nie podoba mi się, ale cóż mój syn franek, i wcale nie jestem zamożną osobą jak ktoś tu pisał

Gość mika_akim
Mi się podobają imiona Marta i Cyprian

co wy chcecie od imienia Zosia :O nie jest to imię pokroju Dżesiki. a Michalina to ładne imię w sumie jest.

Apolonia, czyli Pola, też jest bardzo ładne :P