Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z dylematem

jaki zwierzątko dla rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość mama z dylematem

niedługo córcia kończy rok. chciałam jej kupić jakieś zwierzątko. macie jakieś propozycje? jakie zwierzątko polecilibyście dla takiego maluszka?

Gość kup jej
pytona albo krokodyla

Gość mama z dylematem
nie,nie jestem sadystką. chcę ją nauczyć od maleńkości opiekuńczości,a mam kontakt z rocznymi dziećmi i wiem,że można nauczyć i jak taki maluch ma zwierzę to wcale nie znaczy,że będzie robić krzwdę.

mama z dylematem-najpierw naucz ją sikać na nocnik, wołać jeść i sprzątać zabawki. Przy okazji puknij się w swój nibymóżdżek.

pluszowe tylko i wyłącznie. Daj jej troszke podrosnąć, zeby zroumiała kiedy robi zwierzaczkowi krzywde a kiedy nie. Inaczej może skończyc sie nieszczęsciem zarówno dla dziecka jak i zwierzaka.

Gość Z łośliwa zołza
to nie jest dobry pomysł ...... lepiej nie kupować

kup jej slonia, podobno sa bardzo opiekuncze, bedzie ja kolysal na trabie a w razie czego odkurzy mieszkanie

Zwierzak dla DZIECKA? A co? DZIECKO wyprowadzi i nakarmi? DZIECKO posprząta jak narobi? Ludzie... mam 18 lat a muszę oświecać dorosłe kobiety.. Jeśli chcesz przytulankę dla dzieciaka, to kup misia, a nie ŻYWĄ ISTOTĘ, która czuje, myśli i rozwija się dużo szybciej niż ludzkie dziecko...

O matko co za bzdury!!!! Gdy nasza coreczka skonczyla 8 miesiecy kupilismy psa,,,w tej chwili corcia ma 2,5 roku i nigdy go nie meczyla ani sie nad nim znecala wrecz przeciwnie sa wspanialymi przyjaciolmi.Mysle ze to indywidualna sprawa.

Gość jdjsllojnbhhh
a moze rybki?:)

dzieci kochaja męczyc zwierzaki i juz a ty kupiłaś psa to nawet nie wiesz jaka krzywde mu zrobiłas jestes spokojny bo zyc mu sie nie chce!!!!!!!!!!!

Gość Zgadzam się ;)
Dziecko powinno się uczyć opiekuńczości i ja też swoją córcię uczę, ma już 2 latka i od niecałego roku mamy szynszylke, nie gryzie daje się głaskać ;) polecam (nie mylić z koszatniczkami bo tego żadnemu dziecku nie życze, nie usiedzą w miejscu i gryzą) . No i mamy jeszcze pieska domowego- pekińczyka, i to chyba najlepsza rasa dla dziecka, ja przy pekińczykach dorastałam a teraz moja dzidzia. Dają robić ze sobą wszystko, przytulać się, całować, ciągać za ogon a jak mają dość po prostu idą się schować :))

jdjsllojnbhhh-->tak rybki...żeby mała ciągle pukała w akwarium...fajny komfort by miały. Chyba malo wiesz o rybkach:-O

Spokojny?Zyc mu sie nie chce?? Pfff nie masz zielonego pojecia jak wspaniale sie bawia.Wszystko zalezy na co sie pozwoli dziecku i jak traktuje sie pupila.Jestem zdania ze dziecko powinno sie wychowywac wsrod zwierzat!

Ej mądre mamy---> a bierzecie pod uwagę fakt, że małe dziecko nie rozumie jeszcze za bardzo czym jest ból i może za mocna ścisnąć pupila i ten go ugryzie? Ciekawe czy wtedy też byłybyście takie dumne...i założe się że po takiej sytuacji to pies poszedłby pod młotek zamiast dziecko dostać porządny wpierdol.

Gość jdjsllojnbhhh
jacyś dziwni jestseście wychowywałam się przy rybkach. Mieliśmy duże akwarium, nie pukałam w nie. Do samego akwarium wolno mi było podchodzić z Tatą. Jak rosłam przybywało mi obowiązków. A jak mogłam PIERWSZY raz je nakarmić:) do dzisiaj to pamiętam:D naprawde polecam akwarium, tylko nie jakąś kule:/

Jestem zdania ze dziecko powinno sie wychowywac wsrod zwierzat! zabierz je do zoo jak chcesz mieć tarzana w domu

Gość bzdety piszecie
pierdoły piszecie, u mnie w domu zawsze było jakieś zwierzatko-domownik, papużka falista, która była swietna towarzyszka zabawy, był piesek, a nasz ostatni piesek ma 18,5 roku także widać przeżył bez uszczerbku na zdrowiu. Natomiast moja kuzynka kupiła synowi 8 letniemu chomiczka, w opiece pomaga mu jego roczna siostra. Jest bardzo delikatna, takze bez przesady autorka nie zostawi przeciez rocznej dziewczynka zwierzecia bez jej nadzoru.

A nie lepiej się wstrzymać? Na razie chodzić z dzieciakiem do zoo, albo oceanarium, żeby 'na sucho' zapoznawało się ze zwierzakami? Nie zawsze ,można być przy dziecku kiedy bawi się z futrzakiem. I co? Pociągnie takiego kotka za ogon, kicia podrapie (słusznie z resztą) i kto dostanie karę? Oczywiście kot, bo przecież Maciuś/Kasia/wstaw imię są tacy fajni, a kocur taki blee... A może przytnie się kotu pazury (czyniąc go kaleką), bo przecież tak jest lepiej i bezpieczniej? Lepiej POCZEKAĆ kiedy dziecko będzie rozumiało, że piesek/kotek/chomik czuje tak samo jak i ono. A co do koszatniczek, to NIE zgadzam się w 1000%. Mam takiego stwora i nie dość, że daje się głaskać, to jeszcze sam (Marian) nadstawia łepek do drapania.