Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z dylematem

jaki zwierzątko dla rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość tajjjajaj
do popieram autorke ale to ty sie nim poiekujes nie syn wiec to pies dla ciebie a nie dla niego !!!

Napisze tak:) Wybor jakiegokolwiek zwierzatka nie moze nikomu sie kojarzyc z zabaweczka! To odpowiedzialana decyzja calej rodziny jesli ktrorakolwiek mama mysli ze zwierzatkiem mozna sie pobawic to niech sobie odpusci!To jest czlonek rodziny i trzeba je szanowac ono tez czuje!U nas w domu dzieci maja wpajany szacunek do zwierzat od malego kupilismy psa gdy corka miala 8 miesiecy,gdy zaczela chodzic nie byla to dla niej zadna nowosc ze jest pupil w domu!Muisimy pamietac ze decydujac sie na jakiekolwiek zwierze to my dorosli jestesmy za nie odpowiedzialni a nie dzieci musimy rowniez pamietac ze o to zwierze trzeba dbac i dac mu wiele ciepla i milosci!

Gość aha i achh
Żadne. Durny pomysł. Włączasz myślenie czasami? :P

Gość umierajaca z rozkoszy ;)
ja mam np kota w domu kot jest sam jak dziecko musze uwazac pilnowac zeby w domu nie bylo warunkow do tego aby kotu cos sie stalo aby cos z niszczyl kot nie jest zabawka ze ja podejde i mam ochote to wytarmosz ei przytule to jest odrebna istota ktora czasem potrzebuje calego dnia snu a czasem biega za mna i oczekuje zainteresowania zabawy glaskania zeby nastepnego dnia usiasc w kacie i cieszyc sie samotnoscia nie widze tu teraz jakby dziekco mialo z kotem funkcjonowac kto chce spac a dziecko chce glaskac i co ?? Dziecko takie roczne nie wyczuje potrzeb kota i jego charakteru a ja tez nie bede caly dzien latala i tlumaczyla zostaw kota nie mecz nie mam dziecka jeszcze kota nie oddam jak urodze bo jest to czlonek rodizny ale kiedy zwierzaka w domu nie ma to nie uwazam zeby sprawiac do 8 roku zycia zwierzaka dziecku

Gość ojjjczasem lepiej misisaaa
jak już to kup dla siebie zwierzątko, i dziecko będzie się z nim wychowywało. bo tekst zwierzatko dla rocznego dziecka jest bezsensu:/ bo to nie jest zabawka:/ to jest wielka odpowiedzialność. ja np od urodzenia mam koty, i jestem zdania, ze dzieci powinny wychowywac sie ze zwierzetami, bo zwierzeta uczą pokory, nie wyobrazam sioue zycia bez kotów, ale jeśli chcesz kupowac "zeby si nie nudziło" to sobie odpusc bo to na prawde nie zabwka.....trzeba sie tym zajmowac, i od małego dziecko uczyc, z\e np. kotek czuje, boli go, nie mozna mu robic krzywdy itp....trzeba wziaść pod uwage ze jak sie wyjeżdza to też jest problem ze zwierzakiem.....

Gość ojjjczasem lepiej misisaaa
no ze mna np w łóżeczku koty spały:)

Gość gość
Zwierzęta są wspaniałe - tutaj poczytasz o ich zwyczajach - pomoznampomagac.pl/?p=444. :)