Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fanka Janusza

odchudzające się studentki!

Polecane posty

Fanka Janusza: nie mam Ci za zle Twojego pytania ;) ciagle ludzie mi mowia ze nie mam z czego sie odchudzac: wszystko dlatego ze jeszcze brzuch mi sie ze spodni nie wylewa i wchodze po schodach bez zadyszki ;p A ja po prostu zle czuje sie z ta waga i nikt mi nie zabroni sie odchudzac Fanko Janusza: chorujesz na bulimie?

Aida esteraa- masz rację, można żałować, ale po pierwsze to nie jest mój wybór, stało się tak a nie inaczej, a ja nie mam obowiązku Ci się tłumaczyć, bo nie o tym jest ten temat. NIE modliłam się jak niektóre inteligentki do świetej any, żeby zesłała mi anoreksje bo chcę być chudziutkim szkielecikiem, a nie zrozumiałyśmy się i dostałam bulimię. NIE jestem żadną pro- aną ani czymś podobnym. NIE narzucam innym swojej diety. NIE propaguję zaburzeń odżywiania jako alternatywy diety. nikomu nie przeszkadzały tu moje wypowiedzi, jesteś pierwsza. nie wiem w czym problem, na prawdę...

zaczynam trzeci rok studiow. od prawie roku mieszkam z narzeczonym i w tym czasie przytylam jakies 7-8 kg. koszmar! w dodatku od poczatku roku mam problemy z zoladkiem, trawieniem. cokolwiek zjem, zaraz wzdecia. jakby tego bylo malo- zdarza sie ze np.5 dni sie nie zalatwiam, a pozniej jak zlapie cos to 3 dni biegunka. w kazdym razie moje postanowienia sa takie: mniejsze a czestsze posilki, zero cukru i slodyczy, zero podjadania, wiecej wody. zobaczymy jak sie sprawdze. 165cm- 65 kg :/ cel- moze najpierw do 60 :) powodzenia!

martwaa - mam nadzieję, ze powstałe spięcie będzie tylko chwilowe;) te objawy, które podajesz idealnie mi pasują do zespołu jelita drażliwego, robiłaś jakieś badania, żeby wykluczyć jakieś poważne choroby? i zapraszamy do nas;)

fanka Janusza- niestety nie zrobilam badan, bo kiedy poszlam do lekarza, rzucil tylko od niechcenia, ze napewno za malo sie ruszam.. i tyle. a akurat wtedy chodzilam 2-3 razy w tyg. na silownie i poza tym cwiczylam w domu. teraz od silowni mam chwilowa przerwe, wiec chcialam jakos wyregulowac moj metabolizm i schudnac:) i zapomnialabym- witam serdecznie! ;)

Gość Gwiazdoreeecka
Witam Chętnie się przyłącze :D Wiek- 22 Waga: 57-58kg :) Cel- 55 Cel wymarzony-52 :) Udalo mi się już schudnąc 10kg :) A tych 5 jakoś nie daje rady :D mam nadzieję, ze do października schudnę chociaż 3 :D

Gość Marquette
czesc dziewczyny, wlasnie stanelam na wage - przez wakacje przybylo mi 5,5 kg koszmar!!! Dzisiaj i jutro robie sobie detox z sokiem grejpfrutowym i winogronowym a od czwartku dieta. Mam nadzieje ze moge sie do was przylaczyc!

ja juz od rana male zalamanie w diecie kilka frytek troche sprita i kanapiki z kurczakiem no i na koniec 1 kabanos... waga rosnie:P trace motywacje chce miec 55 chociaz!!

Witam :) Tez się podlącze :) Ja przez wakacje też zamiast stracić to prybralam na wadze... Ale od dzisiaj Dukan i ostre ćwiczenia w fitness klubie ;) silownia +aerobik codziennie :P Październik jeszcze wolny więc sobie na karnet open pozwoliłam :)

Simple Women nie załamuj się;) każdy z Nas ma gorsze dni, a dzisiaj jest wyjątkowy dzień na podajadanie;) Poćwicz troche wieczorem a jutro już nie łąm zasad diety:)

dzis cos mi sie wydaje ze sie z kryzysu nie wyciagne i bede sie dalej objadac.. ale staram sie powstrzymac a jesli juz wiem ze to nic nie da to wcisnac komus innemu polowe zeby calosci nie zjesc :(

Właśnie jestem po ostatnim posiłku dzisiejszego dnia, jak wam idzie? Planuję również trochę pobiegać-u mnie przestało padać..

witam nowe dziewczyny;) dzień jak na razie całkiem oky, doszła kanapka z żółtym serem i kawałek kurczaka z sosem jogurtowo- czosnkowym:) i znów 3h latania po sklepach, najlepszy sposób na odchudzanie;D

SimpleWoman a jak dzisiaj nastawienie na odchudzanie? Wiesz jak masz ochote na coś "zakazanego" to pomyśl sobie, że jak to zjesz to zaprzepaścisz to co już udało się Ci zrzucić!

na razie bardzo dobrze :P wczoraj jadlam pozniej jeszcze loda i troche czekolady;p dzis na razie nic.. nie wiem czemu ale nie jestem glodna wcale.. nie rozumiem tego raz tak jak wczoraj bym sie opychala (ilosci tego co jadlam byly male i dzis juz 59 wrocilo:) ) a teraz 0 glodu.. wieczorem pewnie bede jadla bo kolezanka przyjedzie i bedziemy pewnie troche %% ogolnie na razie dzien zaliczam do udanych tez tak ciezko wam ograniczac slodkie?

mi tak, ale zamiast czekolady jem różne owoce miksowane z jogurtem/ maślanką, od truskawek, przez ananasa, gruszki, nektarynki po maliny. i jest słoodko;) dziś zjadłam: śniadanie: sałatka warzywna, obiad: makaron z sosem (sama robiłam wiec nie był specjalnie tuczący:P) podwieczorek: jogurt z gruszką i otrębami, mniam:) kolacja, nie wiem czy będzie;)

heh, a jednak była, grzanka czosnkowa i garstka rodzynków w czekoladzie, jakoś mi się to nie zgrało i niedobrze mi... :/

Halo! Studenciary! Jak tam dieta? ;) U mnie git ;) Na razie dzisiaj: *jogurt (500g): 300kcal *tunczyk w sosie wlasnym: 145kcal

oj, chyba dziewczyny się wkruszają:) u mnie: jajecznica z dwóch jajek z pomidorem sałatka+ ogór kiszony i zaraz będzie jogurt ale bardziej martwi mnie weekend, bedę mieć imprezę rodzinnę, 2 dni przy jedzeniu, najpierw przygotowanie w sobotę, a później 'uczta' w niedzielę, co zrobić, żeby nie kusiło?:(

Gość laura88
Też się przyłączam. Wiek - 22 lata Waga - 52 kg Cel - 49 kg Próbowałam się już kiedyś odchudzać, ale kończyło się jedynie utratą wody z organizmu i powrotem do wagi startowej...

dziś wreszcie idę pobiegać :) i koniec z jedzeniem na dzisiaj.. zważę się dopiero wieczorem, więc jak coś to napiszę:) a jak tam u was? jak motywujecie się do ćwiczeń? I jakie ćwiczenia wykonujecie?

no to będę pierwszą odważną. weekend zawaliłam, po całości, w sobotę rano ważyłam cudne 53.0, a wieczorem 55.6, nie wiem jak to zrobiłam, musiałam chyba jeść tego dnia na kilogramy... wiec po dwóch dniach żarcia jest kg więcej (dobrze, że wynik z soboty był tylko chwilowym efektem przejedzenia). śniadanie było, ale nie podeszło mi jakoś, więc można liczyć, że dziś nie zjadłam i nie zjem nic ze złości. dziękuję za uwagę.

milcza bo weekend moze tez zawalily? :P ja polecialam po calosci chyba sie w drzwi w takim tempie tycia nie zmieszcze weekend byl szalony waga 61:( juz od 3 miesiecy nie bylo tak zle:( jutro biegam..

Mi też marzy się waga 50kg!! Umarłabym chyba ze szczęścia!! :P O ile prędzej nie umrę z głodu. Na śniadanko polecam fajne placuszki z otrębów, syte i zdrowe: 3 łyżki otrębów owsianych 1 jajko 1 łyżka serka homogenizowanego- waniliowego Smażę na teflonie i gotowe. :) Można dodać cynamon,orzechy, suszone morele. Placuszki są naprawdę przepyszne i chyba niezbyt tuczące. :P Mi z takich proporcji wychodzą spore 3 placki!! :-) Zjadając je o godzinie ósmej, do godziny 12:00 spokojnie nie odczuwam głodu!! A na obiad : Pól torebki brązowego ryżu, z naturalnym jogurtem i startym jabłkiem. Co Wy na to? ;-)

myslę, że to dobry pomysł:P muszę zapisywać to wszystko co zjadłam, bo to motywowało mnie, żeby się ogarnąć. gotowane jajko, makaron z sosem, dwa banany i mały jogurt zmiksowane. sporo, ale dziś wcześnie wstałam:)