Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyyytająca mamuśkaaa

jakie nawilżane chusteczki polecacie?

Polecane posty

Gość pyyyytająca mamuśkaaa

Jak w temacie- które są najlepsze na pierwsze wycieranie pupy noworodka? Jakie zabrać ze sobą do szpitala? Kupiłam ostatnio chusteczki papmers i muszę przyznać,że strasznie śmierdzą :O które warto kupić?

Gość kokojambo
Ja używałam Nivea bezzapachowe, ale są mało nawilżone:o Zmieniłam na Dzidziusia z Cleanic (chyba tak się pisze) o zapachu wyciągu z bawełny i są rewelacyjne. Dobrze nawilżone i ładnie pachną;)

ja polecam PAMPERS SENSITIW maja zapach ale sa dobrze nawilżane i delikatne dla dupci noworodka:]

ja uzywam sensitive z lidla sa mokre bezzapachowe bez konserwantow ocenione w oekotest na 5 a pamersy dostaly 3 .mialam juz duzo roznych i te sa najlepsze nie mial pupy odparzonej i ja jak nie mam czym zmyc makijaz to tez ich uzywam i nigdy nie podraznily mi oczu sa bardzo delikatne

mialam : penaten suche jak nie wiem co hipp rozowe fajne ale zapach dosc intzensywny dzidzus jak bylismy w pl kupilam i odrazu wyladowaly w koszu bo zapach tak intensywny i tak sztuczny jak plyn do podlogi no i pelno konserwantow w skladzie (parabenow ktore sa rakotworcze) pampers sensitive uzywamy na wyjscia bo kupuje je w malych opakowaniach zapach mi nie odpowiada i nie sa takie mokre jak te z lidla babydream sa ok ale malo nawilzone babydream natural moga byc chodz zapachowe i tez nie dosc mokre

po wielu testach,przy pierwszym,a teraz drugim dziecku uważam,że najlepsze są Nivea.Idealnie nawilżone,ładnie pachnące i nie podrażniające.Obszczypany nosek po katarku można spokojnie nimi wycierać i nic nie szczypie,w przeciwieństwie do innych.A pupcia niemowlaczka jest jak aksamit:):):)

ja polecam te dada z biedronki ale te rumiankowe (niebieskie opak) i z pampersa sa bardzo fajne ale z dada najtansze i tez bradzo dobre,nie polecam z babydream ani z bambino te z rossmana tez nie odpowiadaly ale to zalezy od skory dziecka i z dzidziusia tez fajne

i penaten sa swietne ja kupowalam w niemczech jak corka byla malenka i do tej pory uzywam (jak tylko wyszlam ze szpitala to zaczelam je uzywac bylam zadowolona i nadal jestem

Gość Anais Nin
Kupiłam Babydreams Natural z Rossmanna (te eko, zielone) ale nie wiem jakie są, bo nie próbowałam jeszcze. Są niedrogie i sprzedawane w dwupaku.

Gość jhkhjikjlj
Najpierw kupiam Huggies Pure, a teraz Tesco My Baby's i są bardzo fajne.

Dla mnie najlepsze Clinic Dzidziuś Sensitive, Pampers Clean&Play oraz dada dla tesco. Tylko te są świetnie nawilżone, zbierają dokładnie, co mają zbierać, no i mają znośny zapach

parabeny i niektore substancje ktore tez mozna znalezc w niektorych chusteczkach dla dzieci sa rakotworcze http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3525156&start=0 tu ogolnie o komstekyach http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,28293,wideo,,141359,toksyczne_kosmetyki,aktualnosci_detal.html i duzo wiecej znajdziesz na necie ale latwiej jest kogos obrazac niz poczytac . ja kupuje dla mojej rodziny tylko naturalne komsteyki bez konserwantow ,farb i oleju mineralnego

Gość pampers bleeee
kupilam ostatnio pampers sensitive 6 paczek za 25 zl w tesco, pomyslalam- ale fajna promocja, wychodza taniej niz te z biedronki...i co? moze sa mokre ale smierdzi na kilometr... niby nie sa perfumowane ale brzydko pachna..hm.. alkoholem?

Gość pampers bleeee
a czy te pampers clean&play nadają się dla noworodka?? czy dla 'starszego' niemowlaka ?;)

najwazniejsze zeby w skladzie nie bylo tych rzeczy: i najlepiej tez oleju mineralnego (parafiny,gliceryny ) http://www.pro-test.pl/article_suplement/60853,60858/17%20substancji.html teraz coraz wiecej producentow pisze ze kosmetyk nie zawiera konserwantow i oleju mineralnego i takie powinno sie kupowac dla siebie a tymbardziej dla dziecka

Gość DOBRA SPACERÓWKA
najlepsze zielone z tesco, najgorsze haggisy

te z Biedronki niby ok,ale kiedy moja starsza córka miąła obszczypany nosek po katarze i wytarłam go nimi,płakała,że ją szczypie i boli,a kiedy przecierałam Niveą było ok. Niestety tańsze znaczy gorsze:(A na skład nigdy nie zwracalam uwagi,teraz będę to robić:)

Gość .llknjib
NIVEA albo papers sensitive

Gość ćma ćme goooni
Ja mam przetestowane wszystkie i Polecam z Tesco Gaga fioletowe ,nie są drogie, maja delikatny zapach , są dobrze nawilżone.. Naprawde polecam,tym bardziej że syn ma wrazliwą skóre ,użwyam ich już dlugo i są naprafwe dobre