Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssaraaa

małe piersi..

Polecane posty

Gość sssaraaa

Cześć. Mam taki problem, otóż mam 15 lat i mam dosyć małe piersi. Zauważyłam, że od pewnego czasu przestały mi rosnąć, tak jakby zatrzymały się w miejscu... Chciałabym mieć przynajmniej miseczkę B gdy bd już starsza. Jak myślicie, czy one mi urosną jeszcze? Czy może juz pozostaną takie jakie są?

Gość tralalabumcykucykucyk
Zostaną takie jakie są.

Mogą zrobić się jeszcze mniejsze jak będziesz nosiła za luźne push upy, które rozsmarują Ci biust na klatce. Znasz swój rozmiar już teraz? Miseczka B to wcale nie są duże piersi. Miseczka C i D też nie. Nawet jak już nie urosną, to możesz wyeksponować je dobrze dobranym stanikiem zamiast niszczyć push upem. Podaj wymiary ciasno pod biustem i luźno w biuście, to powiem Ci czego powinnaś szukać :)

Ktoś musi oświecać kafeterianki...kafeteriuszki? Jak się mówi? :P Ale miło mi że jestem znana jako ta co się zna na stanikach :D

Gość sssaraaa
noszę różnej rozmiarówki staniki, często właśnie noszę z puszapem(nie wiem jak się pisze dokładnie). Mam kilka staników 70B i są na mnie dobre. Czy właśnie taki mam rozmiar? Bo niektóre 70B też mam z puszapem. Doradź mi proszę jeśli możesz jakie nosić. Dziękuje z góry :)

Nie znam Twoich wymiarów, więc niedużo doradzę. Podaj je, to będę mogła powiedzieć w jakie okolice rozmiarowe masz celować. Zmierz się ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście. Mogę jedynie powiedzieć, żebyś nie nosiła push upów, bo one Ci biust deformują. Wyobraź sobie jak Twoje piersi są tam zgniecione, jaki przybierają kształt. Jak leży Twój stanik? Miseczki są wypełnione, fiszbina okala pierś, nigdzie się nie wbija? Obwód trzyma dobrze, leży poziomo na plecach, nie podjeżdża? Jak podskoczysz, zrobisz kilka wymachów, skłonów, pomachasz rękami, to biust wyskakuje Ci ze stanika czy zostaje dokładnie na tym samym miejscu co był?

Gość sssaraaa
nie wyskakuje ze stanika pozostaje na tym samym miejscu i nie podjeżdza mi do góry. Zmierzę się jak mówiłas i Ci podam

Gość ohydna sałatka
jeśli w wieku 15 lat już nie rosną to chyba idę się zabić

Jeżeli nic się z nimi nie dzieje, to rozmiar powinien być w porządku. Jeszcze spróbuj wygarnąć wszystko spod pachy do miski w pozycji lekko pochylonej. Jeżeli nie pojawią się "bułki" nad krawędzią miski to jest ok. I sprawdź jak odbija się fiszbina (drut) po zdjęciu stanika, czy ślad nie jest na piersi. Fiszbina ma się odbijać zaraz za piersią, a jej koniec teoretycznie powinien celować w środek pachy. Przy mniejszych biustach niekoniecznie. A biust rośnie do 20 któregoś roku życia + ciąża. A zmienia się przez całe życie :)

Gość sssaraaa
dziękuje Ci bardzo mi pomogłaś :)

Glaszczka ma racje, ja przez ponad 10 lat nosilam tylko pushupy bo maly biust i tak dalej, w rezultacie za jej namowa zmierzylam sie porzadnie i wybralam do sklepu i co dzis mam na sobie 70 F i czuje sie w nim cudownie, nie ma zadnej gabki tylko jest lekko usztywniony a pod bluzka moj biust wyglada okazalej niz wczesniej, mimo, ze nosilam podwojny push up za bagatela 120 zl. Glaszczka - wielkie dzieki 🌼

Gość głaszczka a moglabys mi pomóc
ja nie wiem jaki rozmiar musiałabym mieć dla Ciebie ... w biuście mam 89 cm a pod z 76 cm też noszę grube push upy bo mam mały biust :(

Iskierko bardzo się cieszę :) Chciałam napisać 'nie ma za co' ale jednak jest za co, za uratowanie biustu :) 76/89 to idealne tabelkowe 70(32)D.

Gość gdzie jest kszysz?
Będziesz się musiała dziecko z tego wszystkiego wyspowiadać!

Gość Kornelllliaaaa
A ja mam pod 70 a w jakieś 85.... i co mam zrobić ? bez pushupa można pomylić przód z tyłem a ja chcę mieć jakiś biust...:(

Gość Kornelllliaaaa
Dziewczyna na zdjęciu m biust, ja mam taki jak mają 11-letnie dziewczynki, którym dopiero zaczyna rosnąć biust...mi nie urósł już dalej, naprawdę się z niego nie da nic wykrzesać bez gąbkowego przyjaciela :/. Ale dziękuję za poradę, może bardziej będę zwracać uwagę jakie staniki kupuję i może ograniczę gąbki :) A wogóle to mi pomoże tylko operejszyn ;/

Gość Kornelllliaaaa
Spojrzałam jeszcze raz na te zdjęcia i zaczynam się przekonywać. Ale powiedz mi kochana koleżanko na co mam zwrócić uwagę i gdzie mam się udać po taki dobry stanik ?? (w stanikach, które kupuję jest oznaczenie 70A zawsze, albo 75-80A czy B, nie spotkałam małego stanika z oznaczeniem D albo F...

70 pod biustem zmierzyłaś ciasno czy luźno? Jeżeli luźno, to masz mniej więcej takie wymiary jak ja i to nie jest mały biust, ja swój bardzo lubię. Problem leży w Tobie a nie w Twoich piersiach. Dziewczyna ma biust, na zdjęciu po prawej to widać. Ale po lewej? Wygląda na mały i może Ty swój też jako taki maleńki widzisz. A wiesz, że push upy z za luźnymi obwodami spychają biust pod pachy i rozpłaszczają go i deformują? Nie lepiej kupić dobry stanik, który zbierze Ci piersi? Jeżeli długo nosisz te push upy, to można pewnie szukać Twojego biustu pod pachami. Jeżeli zbierzesz go dobrym stanikiem i doświadczysz tzw. migracji, Twój biust może "urosnąć" parę cm. Poprawi się też jego kształt.

To zalezy skad jestes, w Poznaniu sa dobre sklepy z bielizna, ja niestety mieszkam w malym miasteczku i zanim kupilam moj 70 F to zmierzylam blisko 30 stanikow. W koncu w malym sklepiku kupilam stanik firmy Kinga model Phenomenal. Poczatkowo mialam wrazenie, ze wcale mi nie pasuje, ze piersi mi dziwnie stercza, przyzwyczajona bylam do okraglych piersi, bo tak wygladalo to w pushupie a teraz piersi mi sie jakos poukladaly i wyglada to ladnie.

W bieliźniakach jest tylko kawałek rozmiarówki. Miseczka D przy obwodzie 65 będzie mniej więcej wielkości miseczki 75B. tyle tylko, że stanik będzie miał ciaśniejszy obwód i szersze fiszbiny. Spróbuj zawiązać swój stanik na kokardkę i ręką wygarnij wszystko spod pach do miseczki. Pojawią się wybrzuszenia nad krawędzią? To znaczy, że obwód jest za luźny, a miska za mała. 70A i 80A to dwa zupełnie inne rozmiary. Obwody 70, 75, 80 są na Ciebie zdecydowanie za luźne. http://stanikowamapa.prv.pl/ Tutaj masz mapę ze sklepami, do których warto siew ybrać.

Gość Kornelllliaaaa
Mierzyłam pod ciasno a w luźniej, tak jak napisałaś wyżej. To naprowadź mnie gdzie mogę kupić taki dobrany stanik ? z tego co widzę nie mam o tym pojęcia żadnego (pushupy noszę b. długo więc pewnie piersi mam nie tylko pod pachami ale i na plecach- bo właśnie od jakiegoś czasu wydają mi się obtłuszczone...może to mój biust tam się przemiescił). Proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem nic o stanikach, właśnie sobie to uświadamiam i przyznaję się bez bicia.

Z polskich mozesz szukać w sklepikach firmy Konrad, Dalia, Kostar. Nie są to staniki wyjątkowo dobrej jakości, obwody mogą się rozciągnąć, konstrukcja jest gorsza niż w brytyjskich stanikach, ale możesz rozmiar chociaż przymierzyć. Oczywiście o ile taki będzie.

Tak, biust może być też na plecach. Jeżeli kupisz pierwszy porządny stanik, będzie czekało Cię porządne wygarnianie biustu, żeby wrócił na swoje miejsce. I nie popadaj w szał zakupów, bo tak jak napisałam, biust zaraz może Ci się "naprawić" i staniki zrobią się za małe. Jeżeli tak się stanie, a stanik będziesz miała jakiś pożądany na balkonetce, to możesz go odsprzedać na balkonetkowym BraSwapie.

Gość Kornelllliaaaa
Czyli mam patrzeć na ciaśniejszy obwód niż 70 ? jestem w stanie zrobić zakupy w poznaniu bo nie mam bardzo daleko, i jak będę to zacznę się rozglądać za tymi markami. A warto pytać babki, które tam sprzedają ?

Obwód 65 powinien być dobry, 60 już raczej za ciasny. W sklepach z mapy możesz jak najbardziej oddać się paniom w sklepie. W innych lepiej uważaj, żeby Ci byle czego nie wcisnęły w kosmicznej cenie. Ja osobiście polecę brytyjską markę Panache, miękki stanik (ten po prawej z linku, tylko ja mam w rozmiarze 65D) robi cuda z moim małym biustem. Warte uwagi są jeszcze marki Freya, Pour Moi, Audelle, Discover Mademoiselle. Z polskimi nie mam żadnego doświadczenia. Ale rozmiary ma jeszcze Avocado, Samanta... więcej polskich nie pamiętam :P