Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

przyznam ci się doris że jak jem różne zupy to po prostu daje łukaszowi tak 1 łyzeczke "wody z zupy" żeby poznawał nowe smaki i nogdy mu nic nie było próbował już pomidorowej i rosołu, następna bedzie krupnik i ogórkowa bo je bede gotować w przyszłym tygodniu

Hej hej :D Widze, że w końcu normlanie działa kafe. BO mi od rana znowu szwankowało. Nam się udało dzisiaj wyjść na spacerek a teraz pojechałyśmy po Tate do pracy i znowu Hania zasnęła to pokręciliśmy się autem po okolicy ;P Meisje oczywiście masz mój głos ;D

zielona ja tez mam tak zamiar robic ale najpierw go troche przyzwyczje do tych nowosci i bedzie pałaszował zupki:)moja tesciowa mówiła ze jak mój m był mały miał ok10 miesiecy to pił ostro wode z kranu surowa innej nie chciał i ze go karmiła tylko 2 tyg piersia i dawała mu krowie mleko masakra!ale to były inne czasy moja tesciowa toi wogule nie oszczedzała mojego m nawet jak był w brzuchu bo jak była w ciazy sama sie przynała ze kopciła faje jak lokomotywa bo wjatkowo jej wtedy smakowały:)pózniej bardzo jej chorował i nie wierze ze to nie miało na to wpływu

Cześć dziewczyny. Niestety nie mam czasu Was doczytać :( Jestem dalej w Zakopanem, wszyscy są w górach a my z Lenką zostałyśmy. Ogólnie super ale mam problem, Podczytałam Was wczoraj wieczorem przez chwilkę i widziałam, ze pisałyście o fałdkach na nóżkach. Dzisiaj Lende sprawdzałam i co ? Ma różnicę ok. 1,5 cm pomiędzy fałdakami i chyba w długości nóżek :( Przed chwilą sprawdzałam jeszcze z przodu i wrgi sromowe też ma nirówne :( Kurcze ale mam pecha :( Dobrze, że chociąz o tym teraz napisałyście ! Dzięki! Byłam na Krupówkach ze łazami w oczach o mało się nia popłakałam , bo wmówiłam sobie, ze jej nóżka jedna nie rośnie. Ale po przemyśleniu stwierdziłam, że skoro pośladki i wargi ma nierówne to chyba chodzi o bioderka ? Zgadzacie się ze mną? Mam wyrzuty sumienia, że wczoraj nosiłam ją w nosidełku, może to od tego. Siedziała w nim ok. 1,5-2 godz. Ale nosidełka ma specjalną wkłądkę dla niemowląt, żeby siedziały na żabkę. Nie wiem już. Była na 2 usg wcześniej i było ok. Może to zwichnięcie? \Przepraszam , że ja tak tylko o sobie , ale mam takiego doła, ze chcę wracać do domu:( Muszę kończyć , bo wszyscy wracają . Jak możecie to napiszcie co uważacie a ja wieczorem przeczytam. Ale ma zepsuty humor i wyjazd :( Jak z nią jest coś nie tak , to ja normolnie szaleje. Relanium by się przydało :( Pozdrawiam Was i całuje Was i dzieciaczki

leneczkowa spokojnie nie martw się na zapas jezeli na usg było wszystko ok to te fałdki może sie tak zrobiły od ubranek? albo pieluszek? naprawde sądze że nie masz się czym zamartwiać tak w ogóle to mi się to sprawdzanie fałdek wydaje podejrzane, a jak bobas jest strasznie pulchniutki i cały w fałdkach to co? nie ma bata - ciało ludzkie nie jest całkowicie symetryczne, a juz na pewno nie takich maluchów, które się ciągle rozwijają i rozsną. tak wiec uszy do góry i kożystaj z pięknych widoków oraz wypij na Gubałówce grzane wino za nasze zdrowie :)

nojestem wreszcie...:) leneczkowa- no co ty....przestan sie zamartwiac, ja uwazam ze nie powinnas sie martwic- to usg jest najwazniejsze a przez taki czas ciezko mi uwierzyc ze nagle z bioderkami cos nie tak.....zwlaszcza w tym wieku dziecka,pamietam ze jak maluchy mialy 3 tyg to lekarz mi mowil zeby na boku nie klasc bo wtedy dzieci wrazliwsze, z bardziej miekkimi koscmi moga miec deformacje-ale po 3 miesiacu to juz są kostki duzo bardziej twarde i mniejsze jest prawdopodobienstwo ze nagle cos sie dzieje- i dlatego badania usg są głównie w pierwszych tygodniach życia. a neurolog mi powiedzia,ł jak zapytałam o to dlaczego mój Igor ma nierówne komory mózgu, ze człowiek nie jest symetryczny a małe dziecko juz napewno nie...wiec zamiast sie martwic ciesz się z wyjazdu:)

i zapomnialam napisac ze od 2 dni jemy dynie i ziemniaki i troszke jest spokojniej....marchewke odstawiliśmy narazie.... dziewczyny wracając do tego banana nieszczesnego jak zobaczyłam na skład słoiczków to mam przynajmniej kilka z roznych firm w których jest banan....wiec chyba mozna ale ja narazie sie ograniczam do jablka i ziemniaków z dynią.

leneczkowa jestem takiego samego zdania jak zielona i izka mój michas ma np pod cycuszkami pod jednym i pod drugim symetrycznie takie dwie malutkie dziureczki pediatra powiedziała ze to peawdopodobnie dodatkowe brodawki sutkowe ze moze mu zniknął z czasem a moze mu juz dostana i nie wiadomo własnie bo u takich maluzków czesto rozne anomalie sie zdarzaja

dziewzyny zauwazyłam co do słoiczków ze maja rozny skład np jabuszka z bobowity jest ich w takmi sloiczku 99%a no z bobofruta te same jabuszka a taki skład:jabłka 65%reszta skrobia kukurydziana czyli tzw wypełniacz objetosciowy zeby danego produktu było wiecej masakra!

czesc dziewczyny mamy w koncu kompa, meza siostra pozyczyla:) zaraz was troszke poczytam i poodpisuje choc z ostatniej strony bo nie mam zbytnio czasu zeby czytac wsyztsko;)

zielona oczywiscie gratuluje zabka:) pierwszy zabek na forum jupii:) doris Pati nie miala zadnych rewolucji brzuszkowych nawet po tym nieszczesnym bananie o ktorym tak roznie pisza. leneczkowa nie martw sie na zapas, jesli na usg bylo wsyztsko ok to na pewno tak jest. ja tez sprawdzalam te faldki i chyba sa takie jak powinny byc. zreszta zielona ma racje. iza ja juz malej tez daje dynie i ziemniaczki i poki co nic jej nie jest, po marchewce tez nic. przepraszam ze wiecej nie doczytam ale troche by mi to zajelo a niedlugo bede musiala mala kapac. a jeszcze maz wychodzi w pilke pograc to sama bede musiala sie pomeczyc;)

Hej! Leneczkowa słońce! Ty chyba ocipiałaś normalnie! No mnie zaraz wyrzuty sumienia zjedza bo ten temat zapodałam. Zapewniam cie ze nie masz sie czym martwić jeśli USG biodrek było OK. Nikt z nas nie jest symetryczny tak jak pisały dziewczyny. Kiedyś się to badało i jak było nie tak to się wysyłało do ortopedy dziecięcego. Teraz kolejność jest inna bo USG bioderek w standardzie. Mania ma na lewej nodze 4 fłady na prawej 2 :)A idziemy 24 na USG bioderek i pewnie się dowiem że jest OK tym bardziej ze ta asymetria pojawiła się dopiero teraz jak zaczęła lepiej przybierać i sadełko się nierównomiernie rozkłada. Także nie pierdziel!!! :D i ciesz się z pobytu! Jak widziałam dziś w DDTVN Zakpiec to Was szukałam :) A jak Lenka w nosidełku? Bo chcę kupić i nie wiem czy nie szkoda kasy. Podoba jej się?? Doris - racja z tymi słoiczkami! Trzeba czytać uważnie skład. Dziewczynki wklejam tabelkę! Co tak mało tych aktualizacji?? co Wy na szczepienia nie chodzicie???? :)

mamanatalki - Natalka - 5.05 - 2620/49 - SN - 7100/65 - Munchen - B meisje8 - Emilka - 15.05 - 3250/50 - SN - 6200/63 - Preston - B Anna19810 - Lena - 25.05 - 3570/55 - SN - 7600/65 -Dolnośląskie -B aaaaaq - Kamil - 02.06 - 3960/62 - CC - ??????/?? - ????????? - ? Elunda - Michał - 11.06 - 3060/51 - CC - 7200/61 - Kraków - M beti beti541 - Blanka - 13.06 - 2440/51 - SN - 6500/60 - Olsztyn - P KatkaZiom - Hania - 21.06 - 3700/57 - SN -7550/71 - Złocieniec - P Kołysanka75 - Kacper - 24.06 - 3550/53 - SN - 5630/61 - Kielce - P Balbinnkaa - Emilia - 29.06 - 2950/54 - SN - 5900/62 - Lubuskie - B izka wlkp - Igor - 29.06 - 2600/49 - CC - WLKP - B izka wlkp - Klaudia -29.06 - 2660/52 - CC - WLKP - B niebowa mamuśka - Miłosz - 01.07 - 4390/57 - CC - 6600/66 - Włocławek - P Porzeczkowa0107 - Kacper 01.07 - 3650/56 - SN - 5940/62 Dolny Śląsk - B Patusiowa- Patrycja 1.07 -3050/54 - SN - 5900/58 Opolskie - B zielona - Łukasz - 05.07 - 2980/53 - SN - 5980/60 - GW/lubuskie - B miszka - Gabrysia- 7.07 - 3390/53 - SN - ok. 5000/57,5 - Łódź - P Jagodka85 - Filip - 09.07 - 2640/50 - SN - 6400/60 - Poznań - B Bąblowa A. - Emilka - 12.07 - 3970/59 - CC - 6660/65 - kuj-pom P tęczowa1718 - Marysia - 17.07 - 3370/55 - SN - 5500/62 - wlkp - M QalutQqaQ - Oliwier - 18.07 - 3640/58 - SN - 6100/62 - Kalisz\wlkp - P doris19 - Michał - 20.07 - 2780/53 - SN - 6000/62 - Radomsko/Łódzkie - B Leneczkowa - Lena - 28.07 - 3300/56 - SN - 6000/61,5 - Śląskie - M aaaaaq podaj aktualne wymiary Kamilka, wojewodztwo Twoje lub miasto i sposób karmienia. Elunda, Qalut, Miszka czytacie nas jeszcze?? Dajcie znać?? Miszka co z wagą Gabrysi??

aaa no i musze sie pochwalic ze maz byl dzis znowu na spacerku z mala 3 godzinki;) byl u rodzicow wiec karminie, przewijanie znow zaliczyl:) radzi sobie swietnie, chyba nawet lepiej jak jest z nia sam niz jak ze mna i z nia:D od tygodnia mnie meczyl czy moze isc znowu na spacer z Pati, wiec chyba mu sie to spodobalo i bedzie to takim rytuałem ze bedzie ja zabieral na dluzej w weekend:)

Zielona oczytalam ten topik i wiekszosc niestety mnie przeraza - co smiesznego jest w tym ze dzieci klną?? Bo wiekszosc z tych kawałków to na tym sie opiera. Ja bym sie ze wstydu zapadła a nie chwialila na forach gdybym miala takie dziecko! Ale zauwazylam ze to jest skutek tzw bezstresowego wychowania i dzieci sie robią gowniarzami!

Patusiowa- trzymaj tak dalej! Widzisz? Trzeba bylo zaufac tylko! a pamietaj ze musisz mezusia duuuuuzo chwalic :)

tęczowa nie oburzaj sie na mnie za tamten topik, oczywiście że jak dzieciaki klną to nic śmiesznego ale całkiem ich od tego nie uchronimy bo takie słowa moga usłyszeć wszedzie, w sklepie czy autobusie a wiadomo że dzieciaki chłoną wszystko jak gabki ale co do innych odpowiedzi to są super my na szczepienie i ważenie idziemy 17 to bedą dokładne dane

tęczowa my mamy szczepienie 24.11 wiec wtedy będę mieć aktualne dane.

tęczowa my mamy szczepienie 24.11 wiec wtedy będę mieć aktualne dane.

teczowa ja ide na szczepienie we wtorek wiec beda aktualne dane:) moja Pati juz zasypia, wlasciwie dopiero bo o 18.30 musialam ja rozbudzic na kapiel bo ani myslala wstac sama. ostatnie pare dni spi cale noce bez pobudek, ewentualnie smeci troche jak jej smoczka brakuje wiec jej podaje i spi dalej do 6-7:) ciekawe czy to przejsciowe czy tak zostanie?;)

Hania juz śpi :) A My Mam talent oglądamy ;D Leneczkowa nie wiem, czy dzieci muszą mieć wszystko symetryczne. U nas po wizycie u ortopedy wszystko jest ok a mała też nie ma po równo fałdek i koło cipuni też nie ma z jednej strony. Także się nie przejmuj:) Wszystkie nasze dzieciaczki tak mają ;D Tęczowa my we wtorek idziemy na szczepienie, także bede miała aktualne dane. Mam nadzieje, że waga wytrzyma hehe ;P Mi dalej kafe szfankuje:(

a woj podlaskie .Karmienie sztucznym :] do leneczkowa mama nie denerwuj sie .Kiedys nie bylo internetu i ledzie tak bardzo tego nie przezywali .Ja tam nie patrze na fałdki bo jak zaczne sie wczuwać to mase problemow mozna znalezc

Hej dziewczyny Dzis dzien zalatany i dpoiero was poczytałam Teczowa u nas sie nie klnie w domu, te scie mieszkajacy obok tez nie a raz Adi usłyszał jak męża brat zaklął w garażu bo coś mu na palec spadło i przez dłuższy czas chodził i ,,kulwa" ,,kulwa".... i wcale dużo nie trzeba było. I wierz mi ze wcale u nas nie wychowuje sie bez stresowo:-) Dzieci naprawde chłoną jak gąbki i to wcale nie świadczy o nich źle tylko o rodzicach i o otoczeniu :-) Meisje zaraz uruchamiam facebook, chociaż nie pamiętam kiedy ostatnio tam zagląałam ale powód jest szczególny więc zaraz nadrobię ;-) Doris odpukać narazie moja mała nie miała żadnych sensacji po słoiczkach. Dziś jej dałam brokuł i już wiecej nie dam....dziewczyny jak to śmierdzi, nie mogłam tego wąchać...dałam jej dwie łyżeczki i powiedziałam że nie bedę dawać dziecku czegoś co tak jumi Leneczkowa ja twierdzę to samo co dziewczyny, nie wkręcaj sobie już nie wiadomo czego tylko ciesz się z córeczką z wycieczki:-)

Aaaaq ale z Twojego Kamilka wielki chłop :-) jest dużo większy od Lenki ale i dłuższy. Fajnie, jak tak dalej pójdzie to będzie patrzył na wszystkich z góry ;-)