Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

a mojej Pati wysypuje druga strone czola tym co ma z jednej strony:O ehh nie wiem co to i szlag mnie trafia, choc nie drapie sie po tym ani nic ale nie wiem kurde co to moze byc. niby to lojotokowe zapalenie skory, ale nie moge jej kolo oczek smarowac tym co mi dermatolog przepisala:(

doris ja tych plasterkow nie uzywalam i raczej nie bede, bo mala ma 1 wklucie i tylko za pierwszym razem strasznie plakala, pozniej juz bylo lepiej, i szybko sie uspokajala:) ale dobrze ze cos takiego wymyslili zeby maluszki mniej cierpialy

patusiowa ja mam dwa wkłucia no bo jeszcze szczepie na pneumo a przy ostatnim szczepieniu przy pierwszym wkłuciu był ryk a przy drugim mega ryk byłam z mamą i nie mogłyśmy go uspokoic wiec teraz zeby zaoszczedzic jemu i nam stresu chciałbym kupić te plastry jak pediatra ni bedzie miała nic przeciwko

pewnie ze tak skoro tak bardzo placze to lepiej zeby plasterki zlagodzily bol skoro jest taka mozliwosc:) ja nie szczepie na nic dodatkowego.takze zawsze mam 1 wklucie

jagodka to są plastry znieczulające skóre przed róznymi wkłuciami nazywają się emla i nakleja się je 30-60min przed takim zabiegiem

ja szczepie 5 w 1 moze dlatego nastepne szczepienie mamy 29 grudnia to bedzie nasze 4 szczepienie... te plastry są na recepte? masc napewno, ale te plasterki myslalam ze bez recepty...

Cześć a my dzisiaj pierwszy raz na basenie bylismy od kilku miesięcy. Kondycja do ..upy. Ale bicze i sauna w porząsiu. Jak mi pięknie plecki wymasowały. Zobaczymy czy jutro będą efekty. Balbinka gdzie się wyprowaadzasz, może koło mnie, to zapraszam ;) Zielona ja też od paru lat uznaje tylko kombi, no chyba ,że ktos podarowałby mi Insygnię to nawet sedana bym wzięła :) Iza ubranka super. Mnie się bardzo z Endo dla dziewczynek podobają sukieneczki i princeski. Tęczowa buziaczki dla Mani. Mam nadzieję, że już w łóżku leżysz a nie czekasz na Tap Madl ;) My zawsze wszystko oglądamy z opóźnieniem. Zaraz sie biorę za oglądanie wczorajszego Usta, usta. Mamy N TV wszytsko nagrywamy a potem bez głupich reklam oglądamy. Patusiowa biedactwo, skoro to jest tłuste a nie suche, to możesz krochmalem spróbować. Ja jak Lena miała letem potówki to krochmalem nie raz po powiekach przejechałam i nic nie było. A krochmal zawsze trochę wysuszy.

EMLA PLASTER to prosty i łatwy w użyciu, dostępny bez recepty, plaster znieczulający miejscowo skórę. EMLA PLASTER można stosować przed: * zabiegami medycznymi (szczepienia, pobieranie krwi do badań, nakłucie i cewnikowanie żył) * bolesnymi zabiegami medycyny estetycznej (np. zamykanie naczynek, wygładzanie zmarszczek) * zabiegami chirurgiczymi w obrębie skóry (np. zabiegi z użyciem lasera). Jedno opakowanie leku zawiera 2 plastry zabezpieczone z jednej strony folią aluminiową. Jeden plaster leczniczy ma powierzchnię około 10 cm2, zawiera 25 mg lidokainy i 25 mg prylokainy. EMLA PLASTER składa się z jasnobeżowej części naklejanej na skórę i z folii ochronnej. Na środku plastra znajduje się okrągły, biały krążek nasączony emulsją zawierającą substancje czynne i pomocnicze. Pozostała część plastra jest pokryta klejem akrylowym. Substancjami czynnymi preparatu EMLA PLASTER są lidokaina i prylokaina. Należą one do środków miejscowo znieczulających o budowie amidowej. Po wniknięciu do naskórka i skóry właściwej powodują znieczulenie skóry. Stopień znieczulenia zależy od czasu pozostawienia plastra na skórze i zastosowanej dawki. Jeżeli EMLA PLASTER będzie pozostawiony na skórze przez 1 godzinę do 2 godzin, to po jego zdjęciu znieczulenie utrzymuje się przez 2 godziny.

leneczkowa- skusilam sie na sukieneczke jak mała miala 2 miesiace, bajeczne one są. Teraz zamówiłam dla taty koszulke dla małego bluze -wzielam wiekszą na wiosne za 29 zł to warto bo te ciuszki naprawde dobrej jakosci :)

Dziewczyny ogladałyście dziś program na TVN o wzmorzonym napieciu mieśniowym???? np Żeby dziecka nie brac pod paszki , a delikatnie na boczek rekę pod nózke i pupe a druga za karczek .

Iza, Ty to nasza chodząca encyklopedia leków jesteś :) Bardzo dobrze. A co do Redsa to tez mi sie marzy. Ale juz niedługo, Lenka sie wypina na cyca, strasznie się rzuca przy jedzeniu. Nie wiem o co chodzi :( . Muszę się dzisiaj odessać i zobaczyć ile mam mleka.

no wlasnie leneczkowa nie wiem co mam z tym zrobic. posmarowalam jej przez 2 dni tym plynem robionym na recepte ktory mam zmyc po 2 godzinach ale nie pomogl. balam sie bo mial byc na glowke tylko tam gdzie miala te zmiany na wloskach ale pilnowalam ja i nie wtarla do oczek i nic sie nie dzialo. natomiast po kapieli glowke mialam smarowac jej tym plynem z wit B6 on jest ze spirytusem bo czulam ale tym na czole i kolo oczu nie robilam bo sie balam bo w koncu to spirytus:O no i to z glowki pieknie schodzi a na czole ma coraz mocneij. ogolnie te plamy sa takie blade ale po kapieli albo jak placze robia sie czerwone:O ja juz nie wiem jak mam jej pomoc. dermatolog mowila ze to niby LZS ale jak powiedzialam ze ma skaze to mowi" a no to tez moze od tego":O kurwa ale mi pomogla:O juz mam takie nerwy ze mowi wam az mnie rozsadza w srodku jak widze ze ma tego wiecej:O a jak sie ten krochmal robi?:D

aaaq szkoda, że nie widziaął. My mamy wizyte prywatną u dr rehabilitacji w przyszły czwartek. Na NFZ nawet się nie zapisuje. Bo Lenka mogłaby juz 18 skończyć ;)

aaaaq- nie widziałam programu ale rehabilitantka mi mówiła ze dzieci nie powinno sie brac pod paszki a juz napewno nie te dzieciaszki z napieciem....ramionka się wychylają i główka w tył i to niby zle jest nawet dla zdrowych dzieci

iza sek w tym ze malej to wyszlo zanim zaczelam jej wprowadzac sloiczki. miala zmiane na glowce taka dosc spora, a pozniej zaczelo sie robic na czolku i skroni kolo oczka. takze raczej wykluczam ze to przez sloiczki. poza tym mialaby to tylko na gloce? chyba na raczkach i tulowiu tez? choc na raczkach i nozkach ma czasem sucha skorke ale to od skazy i jak posmaruje kremem to znika wiec to nie to samo.

Patusiowa, płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczasz w odrobinie wody. W garnuszku gotujesz 2 szklanki wody i wlewasz mąkę. Musi byc takie lekko gęste. Mieszasz przez chwilę i gotowe.

patusiowa- skoro to niby ŁZS - to logicznie mała powinna miec ciemieniuche. Miała lub ma? gdzie dokładnie jej to powychodziło?

i mam to dac do kapieli czy tym posmarowac te zmienione miejsca i pozniej zmyc przegotowana woda?

Oooooo ale naprodukowałyście, fajnie:-) My idziemy szczepić małą za tydzień, to będzie 3 szczepienie, a następne chyba w styczniu. Patusiowa jak ja Ci zazdroszczę bycia na swoim, mam nadzieję że na się niedługo też to uda. Izka ja też mam pod nosem teściów i powiem szczerze że o pomoc proszę wtedy kiedy naprawdę muszę. Jak jedziemy na zakupy zawsze zabieramy małą ze sobą, no chyba że jest mega marudna, lub coś ją boli. No ale z dwójką to pewnie było by ciężko na te zakupy. Ostatnio byliśmy kupić telewizor w Media Markt, bo ten nasz pamięta czasy dziadka:-) i wzięliśmy Emilkę ze sobą, wszędzie się rozglądała wszystko ją ciekawiło. Zauważyłam, że sporo osób bierze ze sobą małe dzieciaczki w różne miejsca. A jeszcze propo teściów, wkurzają mnie niesamowicie. Za każdym razem jak u nich siedzę z małą, to słyszę docinki, żę nauczyłam Emilkę noszenia na rękach itp. to co miałam do cholery robić, jak Emilcia płakała, z powodu bolącego brzuszka?? zostawić ją w łóżeczku niech ryczy?Chyba serce by mi pękło od takiego widoku. Najbardziej jednak wkurza mnie to że Teściowie jak tylko widzą małą, to od razy hop na rączki i łażenie po całym domu. Kilka razy mówiłam teściowej, że skoro mała nie płacze i się bawi, np na macie to po co ją brać na ręce? Oczywiście oni mają to gdzieś i mimo próśb nadal swoje, co kolwiek bym nie powiedziała, to jest wysłuchane z ironią i pobłażaniem Musiałam się wygadać, bo mówie Wam już czasami nie wyrabiam A co do tej wyprowadzki, to jeszcze nie tak na 100%. Mój mąż jest kierowcem, w tej chwili pracuję raczej w naszych okolicach i codziennie jest w domu. Szef mu zaproponował wyjazdy zagraniczne, lepszą kasę, ale też to że go nie będzie cały tydzień, zjazdy na weekend. Nie uśmiecha mi się tu zostać tylko z Emisią , no i z szanownymi teściami. Myślleliśmy nad tym, żeby się przenieść z małą do moich rodziców, miejsca mają full a są sami, no i oni też uważają, że to bardzo dobry pomysł

iza miala ciemieniuche ale juz jej zeszla jakis czas temu. ma to dokladnie na czubku glowki ale juz ledwo co. ma tez zaraz kolo oczka takie kolko o srednicy ok 1-2 cm. troszke nad brwiami, i tu kolo noska w brwiach troche jej sie zrobilo. no i nad skronia, takie dosc rozlegle ale chyba najlagodniej zmienione. i teraz jej wyskoczylo takie malutkie z drugiej strony kolo uszka na policzku i pod skronia

do patusia a co sie dzieje bo chyba czegoś nie doczytałam???? do izka wlkp a mi sie zdarzało tak brac .Po obejrzeniu na pewno nie bede .A my mamy rehabilitacje teraz we wtorek przez 10 dni .Mamay mieć tez jakies oklady z parafiny . Wiesz iza ja z Kamilem chodizlam na rehabilitacje prywatnie ale wiadomo kasa idzie jak woda a na panstwowa wizyte nie moglismy sie doczekać bomielismy chyba za 6 tygodni , dziecko rosnie i niema co czekać. Ale w koncu sie doczekalam , wczoraj dr widzila i skierowala go na te zabiegi .Coś wiecej bede migla powiedziec we wtorek bo pierwsza wizyte mamay

bo ciemieniucha jest jednym z objawów ŁZS skoro mała ją miała to duze prawdopodobienstwo ze to jest to....z tego co pamietam to zwykle u niemowląt okolica skroni, czoła, brwi, i fałdów nosowych czyli tam gdzie piszesz....jesli miala problemy z pieluszkowym zapaleniem skóry to na bank jest to....

aaaq- my tak samo chodzilismy prywatnie zanim doczekałam sie na NFZ mały bedzie miał parafinke? heh rozgrzewac go bedą przyjemne to jest takie cieplutkie:)

iza wlasnie nie miala zadnego pieluszkowego zapalenie skory. zawsze pupcia piekna, chyba ze jak miala zastrzyki to caly czas plamila pieluche i wtedy miala odparzenie ale tak to nic. iza wiesz moze co zrobic z tym LZS, jak to wyleczyc, i zeby sie nie rozprzestrzenilo? samo zejdzie? bedzie sie nawracac?

balbinka- u mnie dokładnie tak samo, jak mam do nich isc to chora jestem nie wiem czemu ale nie tak wkur....ze szok. Nie prosze jej o pomoc bo mam to gdzies wole padac na pysk niz prosic i moze pozniej słuchac wypominania..... oby udało nam sie kiedys byc na swoim bo jak znam zycie beda sie wtrącac w wychowanie na maxa

iza mabyć taki zabieg ale na czym polega to nie wiem .Bo ja prywatnie chodzilam to kobieta masowala go przez godzine .Bo Kamilek nie chcial sie podnosic na raczkach .LEzał jak kłoda nawet nie drgnał a teraz??? szok taka poprawa .:)Ale z szyjka dalej sa problemy bo przechyla ja delikatnie na lewa strone zobaczymy czy to pomoże . do patusiowa a jak to wyglada??? bo tak sie zastanawiam czy mojej siostry dzieci tego nie mialy hmmmm :>