Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaSobieMaama

Zapraszam Mlode Mamy na wieczorne ploteczki :)

Polecane posty

Gość TakaSobieMaama

Witam wieczorową porą :) 22 letnia mama 14 miesięcznego łobuza. Dołączy ktoś do mnie?

Gość ehhhehhhhhhhh
dolaczylabym ale mam mega dola i nie bede tutaj smecic :-) a i tak zaraz zleca sie jadowite pomaranczki zeby zepsuc topic.. uroki kafeterii :/

Witaj 🖐️ wprawdzie mamą dopiero będę ale pomyślałam że się przywitam :-) jak ma urwis na imię? :-)

Gość TakaSobieMaama
To zapraszam na gg 25753121

Gość bvbvvbbvcccb
22 lata i dziecko.. przejebane Pzdr :)

Gość TakaSobieMaama
Michał :) A Ty już masz wybrane imiona dla malucha? Na jaki masz termin?

na 13 września, ma być córeczka Matylda ale ja już nie przeszkadzam w ploteczkach mam :-)

Gość TakaSobieMaama
Przejebane jak dla kogo. Mój synek był planowany i całe 4 miesiące staraliśmy się o niego :)

Gość TakaSobieMaama
Nie przeszkadzasz. Przecież Ty też JUŻ jesteś mamą :) To już niebawem będziesz tulila swoją kruszynke. Pewnie siedzisz już jak na szpilkach? Ja urodziłam 2tyg. przed terminem :)

Gość kskfkmjk
Jak chcecie rozmowy bez pomarańczek to zapraszam na forum zamknięte http://www.mamazjajem.fora.pl/ Forum nowo powstałe więc większość mam dopiero się poznaje :)

he he to ja jutro mam równe dwa tygodnie do terminu :-D ale by było gdyby to jutro się stało :-D a komentarzami typu że przejebane masz to się nie przejmuj :-)

Hej mam 26 lat a córka 2 lata i 8 miesięcy :) o czym będą ploteczki?

Gość TakaSobieMaama
Catie jak coś zapraszam na gg. Chętnie porozmawiam bez zbędnych pomrańczowych komentarzy :) A ile Ty masz lat? Boisz się porodu?

Gość TakaSobieMaama
Ploteczki o wszystkim. Co Nam ślina na język przyniesie :D

ja gg nie używam, nie mam nawet tam konta :-O mam 27 lat, porodu jakoś specjalnie się nie boję, jak mnie skurcze łapią w ciągu dnia to nawet za bardzo nie zwracam uwagi. muszę przez to przejść czy chcę czy nie :-)

No zaczerniłam się w koncu bo wkurzało mnie to ciągłe wpisywanie kodu. Ja też jakoś specjalnie nie balam się porodu, nawet o tym nie myślałam. Skurcze przepowiadające mialam bardzo szybko. W 34 tyg. lezałam na podtrzymaniu tydzień. A urodziłam w 1 dniu 38 tc :) Na szczęscie poród miala dość szybki i nie taki bolesny. Bardzo dobrze go wspominam :) <stopka></stopka>

Ja urodziłam dokładnie w dzień który sobie sama obliczyłam. A skurczy przepowiadających nie miałam w ogóle. U mnie zaczęło się od odejścia wód (a miałam ich mnóstwo odchodziły przez całe 12 godzin porodu) w ogóle bez skurczy. Dopiero po kilku godzinach w szpitalu jak chodzenie nic nie dało dostałam kroplówkę na przypieczenie rozwarcia i skurczy bo tak to miałam takie lekkie co 20 minut. Ja rodziłam ze znieczuleniem tak że też wspominam dobrze poród zwłaszcza że mąż był przy mnie i bardzo pomagał przy porodzie :)

te skurcze mam już od trzech tygodni a teraz się nasilają a czemu leżałaś na podtrzymanie? przez skurcze czy jeszcze jakieś inne problemy miałaś? no i jak to jest po 14 miesiącach z brzdącem w domu? jak wspominasz pierwsze dni, tygodnie? :-)

U mnie również poród rozpoczął się odejściem wód płodowych. Dopiero po 4 godzinach zaczęły się skurcze, ale długi czas były znośne. Uciążliwe staly się na koniec i trwały dobrą godzinę. Ale dało się przeżyć. Rownież rodzilam z mężem i wiele mu zawdzieczam :) <stopka></stopka>

dzień porodu += data ostatniej miesiączki - 3 miesiące + 7 dni ale w necie są też kalkulatory którymi można to obliczyć Ja dodałam sobie oprócz 7 dni jeszcze 3 bo stwierdziłam że skoro ostatnią miesiączkę miałam w lutym który ma tylko 28 dni to dodam te 3 dni żeby był luty też jakby normalny m-c I faktycznie moje obliczenia był słuszne :)

Lezałam na podtrzymaniu z powodu skurczy które mialam bardzo często. Szyjka była skrócona i rozwarta na 1cm. Lezałam tydzień a wypuścili mnie tylko pod nakazem leżenia plackiem w domu. Ale oczywiscie lezeć cały czas nie lezałam, bo miałam manie ciągłego sprzątania. Do ukończenia 37tygodnia bralam leki magnez, nospe i coś tam jeszze juz nie pamiętam, zeby skurcze sie nie nasilały. Ale cały czas je miałam tylko słabe i nieregularne. W piątek odstawilam leki a w niedziele urodzilam :) Pierwsze tygodnie dobrze wspominam. Porod miałam fajny wiec po porodzie tez nie czulam się bardzo źle. Szybko doszłam do siebie. Synek byl w miare spokojnm dzieckiem. Ładnie w nocy spał. Budzil sie co 4,5 h na mleczko takze mialam czas żeby troche wypocząć i nabrać sił. Gorszy okres zaczął się kiedy syn zaczął raczkowac i wstawać i wszedzie się wspinać. Teraz jest go wszedzie i oczy trzeba mieć dookola głowy. OStatnio wchodząc do pokoju zobaczyłam go tańczącego na stole... myślalam ze zawału dostane :) <stopka></stopka>

to według tego mam urodzić 13 września tak jak mi lekarz wyznaczył :-D też będę z mężem razem rodzić i znieczulenie chyba wezmę TakaSobieMaamaa ---> a u ciebie te wody też się sączyły jak u ankuli czy ,,chlusnęły''? ;-)

ja jestem bardzo leniwą, spokojną osobą i trochę mnie to przeraża mieć takie żywe srebro w domu :-)

u mnie to najpierw chlusnęło w domu 4 razy się przebierałam zanim do szpitala pojechałam bo podpaski te wielkie nie pomagały potem było słabiej i w szpitalu jak mnie położyli żeby zbadać jak przyjechałam to znów tak chlusnęło że całe łóżko mokre moje ubrania i pół gabinetu a potem znów leciało powolutku. Miąłam tylko 2 takie fontanny tych wód ;)

Też się sączyly, przez caly czas. Na początku rano myślałam ze sie posikałam w łozku :D Nie wiedzialam czy to wody a nie chcialam od razu jechać do szpitala i siać paniki :D Ale po chwili znowu kilka kropelek i znowu.. wiec zanim sie zebrałam minęła godzina. W szpitalu zaczęło juz chlustać takimi szklankami gdzieś. Dziwne uczucie ;D <stopka></stopka>