Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamacoreczki

DIETA W CIĄŻY - ILE PRZYTYŁYŚCIE?

Polecane posty

Gość mamacoreczki

Planuję drugą ciążę - poważnie myślę o odżywianiu, ponieważ niestety pierwsza ciąża pod tym względem była porażką... Przytyłam ponad 30 kilo nabawiłam się nadciśnienia, przez co źle się czułam i długo borykałam się z kilogramami po ciąży Ile wy przytyłyście? czy dajecie sobie radę z zachciankami? czy macie jakies dobre rady jak zdrowo jeśc i powstrzymac ochotę na niezdrowe jedzenie w ogromnych ilościach?

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kilo teraz jestem w drugiej i raczej tyle samo przytyłam choć patrzałam co jem i ile i wydaje mi się że po prostu mam tendencje do tycia i i tak będe musiała znowu z tymi kilogramami się męczyć ale jakoś damy rade trzeba mieć tylko motywacje :)

Gość coraz bliżej
jestem w 33 tc i mam już na "+" 16 kg - mam nadzieję, ze 20 nie przebiję, starczy już tego!!!

Ja jestem w 18 tygodniu i prztyłam tylko 1 kg. Brzuszek już widać mały, ale kilogramów na szczęście jeszcze nie :)

Gość klkjjkjjk
ja jestem w 27 tyg, i przytylam 14 kg..masakra jakas..jak bylam w 18 to mialam 2 kg na plusie i 0 brzucha:D takze wszystko przed toba:D

Gość a ja.....
jestem w 25tc i mam +5g, ale jeszcze niedawno w 20tc miałam +2kg. Od tego czasu waga zdecydowanie rośnie, jak dziewczyny mówiły. Diety nie zmieniłam, jem ciągle to samo, zaczęłam się więcej ruszać, a i tak prawie +1kg/tygodniowo. Obym w 20kg na koniec się zamknęła :)

Gość mamacoreczki
ja w pierwszych 5 miesiacach przytyłam tylko 1kg.... w kolejnych 4 -30.... mam nadzieje ze przestrzeganie zdrowej diety i nie przekraczanie dziennej dawki kalorii pomoze mi nie przytyc wiecej niz jakies 18 w 2giej ciazy.. nie oszukujmy sie w 1szej jadlam WSZYSTKO łąznie z 1 pizzą dziennie :( a "mądry" lekarz prowadzący mówił, że mój przyrost wagi to nic złego...

Gość taka tam..........
Ja jestem w 32 tyg i mam plus 9 kg. Non stop jestem głodna i non stop jem...a waga spoko. Brzyszek mam mały, nawet sie niektórzy dziwią gdzie ja mam te 9 kg bo mam tylko mały brzuch. Mam nadzieję ze jeszcze z 4-5 kg mi dojdzie i coś mi po porodzie zostanie...bo ja znów mam taki problem:))))

Gość coraz bliżej
mnie najbardziej pociągnęło na początku, bo zaczęłam się normalnie odżywiać. Przed ciążą byłam non stop na diecie...po ciąży chcę zrzucić kg z głową, a nie głodując tak jak przedtem...być może w kolejnej ciąży będzie lepiej.

Ja jestem w 29tc, prawie 30 i póki co + 7kg, więc wydaje mi się, że to nie jest najgorszy wynik, mam nadzieję, że 15 nie przeskoczę. Ja staram się, chociaż ostatanio coraz trudniej mi to przychodzi, ograniczać slodycze i nie jeść na noc.

ja jestem 3 dni po porodzie i przez cala ciaze przytylam ok 8-9 kg. Na dzien dzisiejszy wygladam tak jak wygladalam przed ciaza tylko zamiast brzucha mam 'galaretke';) Ogolnie jak to na oddziale polozniczym zetknelam sie z wieloma kobietami po ciazy i coz... niestety jak widac dieta nie ma wplywu na przyrost wagi, tu glowna role odgrywaja hormony.. ja nie szczedzilam sobie, nie wyliczalam, jadlam jak bylam glodna (nie bylo tego bardzo duzo, ale wiem, ze wiele osob jadlo znacznie mniej), a kobiety ktorte odzywialy sie zdrowo i zgodnie z zaleceniami lekarza mialy niejednokrotnie problemy z waga i co najgorsze wiele kobiet mimo doskonalej diety, zazywania suplementow mialo problem z malenstwem :( Duzo kobiet na oddziale wygladalo tez na te 3 dni po porodzie jakby w ogole nie rodzily i dalej byly w ciazy bo macica w ogole im sie nie obkurczyla.. Mi sie wydaje ze to wszytsko predyspozycje genetycznie (glownie, bo wiadomo ze jak ktos je za troje to nie ma rady, przytyje) i to jak pracuje gospodarka hormonalna ciezarnej,... Niestety, mozna wiele opowiadac i dawac rad, ale po zetknieciu z tymi wszytskimi kobietami wiem, ze niewielki jest wplyw na to ile ciezarna w ciazy przytyje...