Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młode i już nie niewinne

Dlaczego małot studentek to dziewice?

Polecane posty

Gość Alekssiaa
lilala11 - czytajac to co napisalas czułam jakbym czytała swoje slowa...do tego samego zdania doszlam chociaz wczesniej myslalam inaczej...ja mam sobie odmawiac nawet jesli kogos kocham tylko z tego powodu, ze nawet jakby cos miedzy nami nie wyszlo to ten moj przyszly maz bedzie chcial dziewice...

Dominiku - a gdzie tu powód do dumy? Mężczyzna, podobnie jak kobieta, powinien znać swoją wartość. I tyle... Fringe - - zdaję sobie sprawę z tego, że w dzisiejszych czasach jsteśmy bombardowani seksem. Kiedy byłam jeszcze w liceum i raz zebrało się nam z innymi dziewczynami na szczerą rozmowę, w momencie kiedy powiedziałam im, że osobiście uważam, że z seksem najlepiej zaczekać do ślubu, prawie zostałam wyśmiana. Okazało się, że podobny pogląd w mojej klasie ma jeszcze tylko jedna dziewczyna, i z niej z tego powodu, pokątnie się śmiano w towarzystwie (pewnie ze mnie później też). A muszę zaznaczyć, że w mojej klasie było ok. 19 dziewczyn. Oczywiście zaczęły mnie również przekonywać, że nie ma co czekać, że mężczyzna nie będzie czekał do ślubu, że to przecież normalne itp, itp.... Jakby nie potrafiły zrozumieć, że to indywidualna sprawa. Ja potrafiłam odnieść się do nich z szacunkiem, mimo że większość miała już więcej niż jednego partnera seksualnego. One jednak nie potrafiły zdobyć się na to samo wobec mnie. I to mnie chyba najbardziej zasmuca, że niektórym tak trudno przychodzi szanować ludzi innych niż oni sami.

mimoza - no wlasnie, ty sie nie zlamalas a wiele dziwczyn pewnie by posluchalo kolezanek co jest smutne. Szkoda ze ludzie ludziom w majtki zagladaja no ale taka ludzka natura zeby porownywac i przekonywac do swoich racji.

Gość lilala11
Tak jeżeli jest "remis" co do ex partnerów seksualnych, jak to określiłaś to jest ok, bo to tak jakbyście zaczynali od zera ale czasami jeden partner więcej może przelać czarę goryczy, wszystko może nagle zacząć się sypać i nawet miłość nie uleczy żalu jaki mamy w sercu

Gość laura88
Ja jestem dziwicą i idę na IV rok studiów;) ale ze mną nie chciałbyś uprawiać seksu, bo jestem brzydka i zakompleksiona 🖐️

Gość do lilala11
masz racje. o 1 za duzo i bardzo boli

Chyba napiszę podręcznik jak trollować na kafe. Wystarczy jeden głupi temat który normalnie zostałby olany ale że akurat sobota - dzień wolny to licznik takim rośnie. Większość przyszłych par poznaje się na studiach a jak się poznają to i ze sobą sypiają. I tyle. Temat do zamknięcia. No ale dyskusja teraz toczy sie na temat czemu dziewczyny i faceci na studiach się "kurwią" (tak jakby nie mogli sypiać z kim chcą) i mamy tu wiele fajnych teorii na ten temat które dają mi porządny masaż przepony. Są ludzie atrakcyjni i mniej atrakcyjni. Atrakcyjni chodzą na randki, spotykają się, sypiają ze sobą w czasie studiów gdyż właśnie wtedy spotykamy całą masę ludzi i można sobie przebierać. Ci drudzy - nieatrakcyjni przechodzą zwykle samotnie przez studia i muszą szukać partnera przez, czaty, portale randkowe czy różnego rodzaju fora (jeśli już mowa o wyposzczeniu powiązanym z desperacją). Mają one też jakieś dziwne zboczenie pisania o "szanowaniu się", "czekaniu", i innych dyrdymałach o które jeśli by wiercić im dziurę w brzuchu to nie potrafili by wyjasnić o co im chodzi. Może psycholog im pomoże.

Darker - teraz to ja się uśmiałam. Bo ja naprawdę nic nie ma do ludzi, którzy sypiają ze sobą. Jeśli to lubią, sprawia im to przyjemność to droga wolna. Nie chce nikomu zaglądać do łóżka. A co do atrakcyjności - z tym bywa różnie: miałam znajome, które mimo bardzo wątpliwej urody miały wielu partnerów seksualnych (zapewne by podreperować swoją samoocenę) i takie, które mimo fizycznej atrakcyjności nie miały jeszcze wcale mężczyzny lub tylko jednego. Więc nie ma tu reguły :)

Z tym wypisaniem na czole to ciekawa sprawa. Mnie wczoraj panna spytała czy mam dziewczynę. Gdy powiedziałem, ze nie (błąd ale już mi nie zależy) to odpowiedziała, że robiły o to zakłady z koleżankami :D

Loooser - jasne, że nie do debaty publicznej. Tu pozwoliłam sobie na szczerość, bo jestem anonimową osobą. Również, gdy ktoś pyta się mnie o zdanie na temat seksu przedmałżeńskiego, nie kryję się z nim, bo i po co? To żaden powód do wstydu, podobnie, jak uprawianie seksu. Ale nie jest to też rzecz, o której należy zawsze, wszędzie i z każdym rozmawiać.

Akurat nikt jeszcze nie zdefiniował czym dokładnie jest atrakcyjność. Jeśli masz na myśli wygląd modela/modelki to wiekszość go nie posiada. Tu chodzi także o inne, często niewychwytywane na pierwszy rzut oka niuanse.obiad zaczął cofać.

Ostatnie zdanie z mojego postu powyżej pochodzi z innego topicu :D

A niech uprawiają seks za mieszkanie. Na mieszkanie pod mostem nikt nie ma ochoty a jak facet jest w miare atrakcyjny i normalny to czemu nie?

atrakcyjność, tu zasada Pareto, na kuli ziemnskiej atrakcyjnych kobiet jest tylko 20% za ta chętnych na nie facetów jest 80% :) znaczy nie każdemu się trafi i odwrotnie na 20% bogaczy przypada 80% chętnych kobiet, które chcą wyrwać nadzianego :) też nie każdej się taki trafi

Darker - wiem, że z atrakcyjnością bywa różnie. Pisałam o moim odczuciu estetycznym, nie wykluczam, że dla swoich partnerów były one spełnieniem marzeń. Co zaś sypiania z mężczyzną za mieszkanie - osobiście nigdy w życiu bym tego nie zrobiła. Miałam już niestety przyjemność otrzymać kilka ofert "sponsoringu", ale mnie nie zainteresowały. Nie będę jednak potępiać dziewczyn, które się na to decydują, to ich sprawa, skoro jest podaż to jest i popyt, prawda? Jeśli komuś odpowiada wygodne życie na koszt jakiegoś mężczyzny w zamian za spełnianie jego zachcianek - cóż, to nie mój interes. Ja wolę jednak pożyć skromnie i zachować szacunek dla siebie. I proszę by nie odczytywać tego, jako zarzutu wobec tych kobiet, że wg mnie nie mają szacunku dla siebie. Nie interesuje mnie to. Po prostu ja straciłabym szacunek do siebie, gdybym sypiała z kimś tylko dlatego, że zapewnia mi wygodne życie na swój koszt.

Gość biała mamba
zaczynam 3 rok, jestem dziewicą, mimo że od 3 lat mam chlopaka, ale tak łatwo mu nie dam ;]. Niech się namęczy trochę, musze wiedzieć czy będe robić to z osoba która mnie kocha czy z taka ktora jest ze mna tylko dlatego ze nikt go nie chciał;]

Gość miafarrow26
biała mambo- a czy twój chłopak jest prawikiem?bo jak nie to masz przynajmniej od 2,5 roku rogi !

Gość biała mamba
on tez nie uprawial seksu jeszcze, narazie zaspokajamy się nie "dogłebnie":P. Ale na razie taka fomra mu pasuje, mi też:D

"Jeśli komuś odpowiada wygodne życie na koszt jakiegoś mężczyzny w zamian za spełnianie jego zachcianek" Dobra definicja małżeństwa.

Gość Studentkaaaa ;P
Jestem studentką, nie jestem dziewicą Ale: po 1 - zrobilam to w wieku 19 la, po zdaniu matury po 2 - z chłopakiem po 2latach związku po 3 - dalej jestesmy razem po 4 - uwielbiam sie z nim kochac ;) Ale jak tak mysle, to narzekac na "niedziewice" maja prawo tylko prawiczki. Reszta nie ma nic do gadania. Bo by miec dziewczyne dziewice trzeba szukac wczesniej ;)

Gość biała mamba
on jes tmoim pierwszym, a ja jego tez, nie licząc z eon krecil w liceum ,ale to bylo po3, 7 dni bo si eokazalo ze one potem maja chlopakow ;|.

Gość do Studentkaaaa ;P
wlasnie. tylko prawiczki maja prawo narzekac

Prawiczki nie muszą narzekać. Ja nim jestem ale dobrze zdaję sobie sprawę, że żaden ósmy cud świata ze mnie nie jest czy nawet taki... Kaliban. Co nie oznacza, że nie mogę wyrazić swojego zdania jeśli zachowanie kobiet mnie razi.

Gość to te co rozkladaly giry i
polykaly chuja simona z aids dlatego ze byl czarny ktore pozniej sie wyplakiwaly i mialy pretensje do niego ze dziwki sie kurwily to byly studentki?

Gość gruba ryba.
studentki są nowoczwsne i postępowe, dlatego pchają się do przodu

ja jestem prawiczkiem i przyznaję to bez zażenowania żadnego moi przyjaciele o tym wiedzą i nikt z nich mną nie gardzi z tego powodu bo to są prawdziwi przyjaciele a nie jakieś debile tylko żeby do tego się przyznać potrzeba dojrzałości moją dziewczyną może zostać tylko i wyłącznie dziewica natomiast gardzę kolesiami którzy wymagają dziewictwa a sami juz sie seksili nie raz jednak chyba mimo wszystko jest to mniejszość dziewczyny nie wyrażają jasno swojej chęci bycia z prawiczkiem mimo że wiele taką ma i dlatego pozniej jest opinia że tylko faceci mają takie wymagania

Gość do johnsmith1987
brawo?