Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

michas74

Dobre i uczciwe serce... Gdzie znaleźć??

Polecane posty

znam kilka osób ,które od jednego do drugiego razu nadal te same błędy popełniają... nadmiar szkodzi..dobrze jest tak jak jest,po co sięgać nieba skoro ma się gwiazdę?:)

To prawda, że jak ma się gwiazdę, nie trzeba już sięgać nieba. Niebo ma się razem z gwiazda;) Tylko co zrobić, jeśli tej gwiazdy brak?? i to prawda, że nadmiar też jest niewskazany. Ale zawsze trzeba wyznaczać sobie jakieś cele. I osiągać je. A potem wyznaczać sobie nowe. Niekoniecznie muszą to być jakieś wielkie rzeczy. Największa radośc jest z tych małych, ale ważnych:)

małe cele pobudzają do działania ,duże powodują tak wielkie uniesienie ,że stopują:) nie wiem gdzie znaleźć..ja swojej jeszcze nie znalazłam ,ale może za słabo szukam:)

I osiągniętych samemu;) A co do ludzi... Cóż? Są tylko ludźmi... Widać niczego sie nie uczą. Albo nie chcą sie nauczyć. Też znam kilka takich osób.

może i nie chcą..łatwiej jest powielać znany schemat niż się uczyć

Ja też szukam. kilka razy wydawało mi się, że już ją mam, i... Gasła szybciej niż się pojawiła. Ale wierzę cały czas, że ją znajdę. Najśmieszniejsze dla mnie jest, to, że prawdopodbnie już ją gdzieś kiedyś spotkałem. Tylko, ze przeszlismy obok siebie nawet na siebie nie patrząc... A może i nie jeszcze?? Kto wie?? Ale kiedyś ją spotkam. Tego jestem pewien:) Ty nie??

wierzyć to może i wierzę ,ale nie jestem już pewna,widać zapisane jest mi jej nie znaleźć

Pewnie, że łatwiej jest powielać znany schemat, niż dostrzec błędy we własnym postępowaniu. Tylko, że trzeba być ślepym, żeby nie zauważyc, że jak nie wyszło coś raz i drugi to chyba ten schemat jest coś nie taki. I poszukać jakiegoś nowego rozwiązania.

życzę Tobie jej znalezienia ,bo bez swojej gwiazdy człowiek staje się pusty

ta ślepota ma wiele wspólnego z podstawowym poziomem inteligencji:)ale nie nam osądzać i pilnować grzechów innych ,lepiej skupić się na swoich :)

jeśli wierzysz to znajdziesz.;) wczoraj napisałas, że masz serce otwarte. A jak masz otwarte szczerze, to znajdziesz ją na pewno!;)

otwarte,otwarte :) w innym przypadku nie miałoby to szukanie sensu,przez zamknięte drzwi nikt nie wejdzie;)

To o poziomie inteligencji starałem sie ukryć!!:):) Czytasz mi w myślach, czy jesteś jedna z niewielu kobiet (które znam), które słuchają co się do nich mówi??:):) Normalnie jestem pod wrażeniem... A ja właśnie nie chce być pusty!! I mimo wszystkich rzeczy, które przeżyłem staram sie wierzyć. A jeśli wierzę w cel, to on musi się udać!! Optymizmu trochę więcej!!:):)

eeee nie przesadzajmy....słuchać i umiem i owszem ale i gadać też potrafię:):):) optymizmu to mam taki nadmiar ,że aż w moim wieku nie przystoi tyle go mieć:)

większość facetów ma tak analityczny i logiczny zmysł postrzegania rzeczywistości ,że tylko wystarczy czasem posłuchać i już jest się mądrzejszą..aż żal nie wykorzystać:)

No widzę, że umiesz gadać:) W końcu gadamy już całe dwa wieczory:D:D:D Nadmiar optymizmu?? Oby tylko obiektywizmu w nim nie zabrakło;) W żadnym wieku nie można przestać być optymistą!! Jeśli się zauważy u siebie objawy pesymizmu, to są tylko dwie opcje: albo trzeba iść do specjalisty, albo do kamieniarza;)

obiektywizm to podstawa po tych kopniakach co sińce zostawiły na duszy...a im człowiek starszy tym więcej obiektywizmu nabiera z każdym dniem :)

nie,dla mnie nie istnieje przewidywalność ,nawet pogoda jest nieprzewidywalna...nawet 10 lat narzeczeństwa od podstawówki jest nieprzewidywalna ...i może cały w tym urok chwili

rzadko która kobieta ma umysł matematyczny,analityczny w przeciwieństwie do mężczyzn..dlatego warto słuchać takich osób,bo widzą więcej niż przeciętni obywatele:)

to powiedz mi jak można wykorzystać ten analityczny i logiczny zmysł postrzegania rzezywistości przez facetów??;) czas... hmmm... może masz rację, ale czas jest czyms tak naprawę nieokreślonym, więc jak może być przewidywalny?? :D:D:D wiem, wiem analityczno-logiczne podejście:D:D:D

tak naprawdę nigdy nie byłem umysłem matematycznym... zawsze wolałem humanizm. ale może to życie zmieniło moje podejście?? nie wiem... przyznam sie, że nigdy o tym nie myślałem, chociaż zauważyłem zmiany w podejściu do niektórych spraw. chociaż w dalszym ciągu jestem niepoprawnym spontanem;) lubię niespodzianki dostawać, ale umiem też sprawiać. i robie tak, żeby były to miłe niespodzianki;)

spontaniczność jest głównym elementem związku,tym dzięki któremu jest on ciągle świeży,fascynujący i nigdy nie wkradnie się do niego nuda czy rutyna,ale o to muszą się starać obie strony niespodzianki uwielbiają wszyscy dostawać,choć wydaje mi się,że samo zrobienie niespodzianki jest bardziej zadowalające..ta radość drugiej osoby,ten błysk w oku...

Tak... Związek jest po to żeby dawać. Tylko najważniejsze jest, żeby druga strona też umiała dawać i cieszyć się z tego co otrzymuje, nie tak?? I właśnie po to robi się niespodzianki!! Tylko one muszą być dawane z głebi serca, z chęci zrobienia komuś przyjemności... i wcale nie muszą być to wielkie prezenty;)

o tak..umiała dawać i umiała się cieszyć z dawania!nie wyobrażam sobie związku opartego tylko na dawaniu jednej stronie i przez tą stronę tylko braniu,to ma być zespół i to tylko jeden:)