Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monia*mama*ali

problem z noworodkiem

Polecane posty

moja 4 tyg corcia ma straszne potowki na twarzy i nie wiem jak sie ich pozbyc?od 2 dn robi zielona kupke i podejrzewam ze to moja wina bo zjadlam 3 surowe jablka,n i strasznie mi placze i wciaz chce byc noszona na ekach i przy cucku spi najlepiej ja dodam od siebie i o sobie ze zrobily mi sie hemoroidy wewnatrz a odchody to raczej sluz lekko rozowy ale bardzo obfity.jestem po cc

Gość maciezynstwo na ban
ci wali:-Opisac skladnie nie umiesz:-O

Gość maciezynstwo na ban
ekach i przy cucku spi najlepiej ja dodam od siebie i o sobie ze zrobily mi sie hemoroidy wewnatrz a odchody to raczej sluz lekko rozowy buahuaaahuaaa:-):-):-) A MOZE POL LITRA Z RANA WYCHLALAS CO?

Gość dzieckiem sie nie martw
te potowki to pewnie hormony jej wywalilo, zniknie po kilku tygodniach, kupa zielona to raczej tez bez paniki. Po jablkach mogla miec jedynie wzdecia. Odchody w formie sluzu ???? znaczy te pologowe ??? chyba normalne.

te krostki to tylko na twarzy bo może też to być skaza białkowa nie zjadłaś czasem dużej ilości nabiału, ryby, jajek ?????????? odstaw nabiał i zobaczysz co sie będzie działo a jeśli to potówki wykąp dziecko w krochmalu

Witaj, po pierwsze, jeśli bardzo martwisz się kupami, to odwiedź lekarza. Przy takim maluszku nie ma co samemu wymyslać. Ale zapisz się na dzieci zdrowe. Ja jadłam jabłka i małej nic nie było, ale każde dziecko troszkę się różni. Co do potówek - to jest raczej normalne, możesz przemywać małej buzię wodą kilka razy w ciągu dnia. Powinno pomóc. Moja tez chciała być wiecznie na rękach, życia nie miałam, nie umiałam jej odmówić, leciałam na każdy płacz. Głupia :-) Pomyśl o chuście - to bardzo ułatwia zycie, a na allegro można kupić porządne, choć niemarkowe, chusty, już za 70zł. Bardzo ci polecam książki: Każde dziecko może nauczyć się spać oraz Zaśnij wreszcie i Język niemowląt. Nie namawiam do stosowania od razu wszystkich zawartych w nich porad (twoja coreczka jeszcze naprawdę potrzebuje bliskości), tym bardziej,że są amerykańskie i czasem nie da się ich traktować poważnie ;-) ale zawsze dowiesz się czegoś nowego. U nas bardzo pomogły, gdy uczyłam małą zasypiać samodzielnie (miała wówczas ok pół roku). Książki te można znaleźć na sieci, ale w razie potrzeby odezwij się do mnie na m.oles@wp.pl - wyślę ci je w wersji elektronicznej. Tylko w tytule maila napisz: książki dla dzieci. Pozdrawiam

Gość maciezynstwo na ban
laska czy Ty nie mozesz przeczytac przed wyslaniem co napisalas??bo faktycznie zielonej sraki mozna dostac od tych dyrdymalow:-O prosisz o pomoc a czlowiek musi sie meczyc zeby zrozumiec analfabetke:-O

potowkami sie nie przejmuj, jak maluch jest czesto przytulony do cieplej piersi to o potowki na buzi nietrudno, zejda same, mozesz tez kapac dziecko w wodzie z dodatkiem maki ziemniaczanej co do kupek to tez tragedii nie ma, zielone kupki, jesli sa bez sluzu i goraczki to sa objawem kolki, placz dziecka czesty rowniez, moze to rzeczywiscie po jablkach, sprobuj na razie gotowane i lekkostrawne potrawy, ewentualnie cos na kolki typu Sab Simplex odchody masz normalne, hemoroidy to tez normalka w ciazy, z czasem powinny sie zmniejszyc tylko unikaj zaparc