Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_mama_

Drogie mamy.... podajcie mi proszę plusy macierzyństwa..... bo ja....

Polecane posty

Czy mnie się wydaje, ale chyba zeszłyście z tematu? Autorka założyła temat by się wyżalić, a wy tu sobie jakieś pyskówki urządzacie na temat rodziny... To mają być te plusy?

no dziewczyny, ale dyskusja..:) chyba dla każdego inaczej jest pojmowane słowo rodzina, zastanawiam się nad wypowiedziami mattier, skoro jesteś taka szczęśliwa, spełniona w małżeństwie, to czemu tak się tu na forum tak unosisz?? chyba jednak nie do końca tak Ci z rodziną dobrze.. ale wracając do tematu, to gdzie autorka?

Gość mattier
No właśnie o te emocjonalne aspekty nikt nie pyta!!!!!!!! Przecież wiadomo,że Mąż jest mi tak bliski,jest moją rodzinka najdroższą,mimo iż tylko jesteśmy we dwóch :D Co do dzieci-mamsuialaleczka,mi daleko do 30tki:D Nie zauważyłam,by komuś po 30stce odbijalo?? Zależy z jakiego środowiska się wywodzisz!

No jak to gdzie, uciekła, nie dziwię się zresztą. Chciała pocieszenia, a zrobił się jarmark. Jeszcze ją dobiłyście, że to wszystko jej wina, ech wy...

Gość mattier
Karin a skąd wniosek,że ja szczęśliwa... Napisałam tylko,że mam najcudowniejszego Męża na świecie,z którym się dobralam.jeszcze nie osiągnęłam pełni szczescia(szukam od miesięcy wymarzonej roboty :p)!

Gość poodlicious
mloda "laseczko" (haha) mamusiu - a mi się robi słabo jak widzę te dwudziestolatki, które zamiast inwestować w siebie, rozwój, karierę, i planować rodzinę z głową, tachają te wpadkowe dzieci, same w rozciągniętych dresach, umalowane jak bazarowe lalki, zmęczone, postarzałe, sfrustrowane, zastanawiając się, czy 20-letni męzuś przyniesie tym razem wypłatę na kaszki i pieluchy, czy znow wszystko przepije na budowie i trzeba będzie iść do MOPS-u:P no, ale patologia patologię rodzi 🖐️ i mówię to jako 25-latka, która wkrótce planuje dziecko:)

Gość poodlicious
a meaa chyba studiuje słownik angielsko-polski;) spadam, bo to nie ten poziom dyskusji, a i rozmówcy żadni mattier 🖐️

Gość GHASSOUL
MAROKANSKIE GLINKI UJEDRNIAJACE !!!! Glinka Ghassoul to naturalny minerał zbudowany głównie ze stewensytu, którego głównym składnikiem jest krzemian magnezu. Po wymieszaniu z wodą przybiera postać błota posiadającego właściwości myjące i odtłuszczające, absorbuje zanieczyszczenia. Glinka ghassoul w krajach arabskich stosowana jest jako mydlo, szampon, maseczka oraz uzywana podczas licznych zabiegow kosmetyczno-leczniczych. Jej lecznicze dzialanie wykorzystuje rowniez dermatologia w walce z tradzikiem. Hipoalergczna i delikatna nawet dla najbardziej wrazliwej skory. Tajemnica mlodosci i piekna prosto z Maroka. Opakowanie 0,5 kg. Ponownie dostepna !!!! http://www.marokostyle.com/index.php?p251,marokanska-glinka-ghassoul

Gość mattier
No właśnie,czy nie można po prostu planować dziecka dziewczyny??? Przecież ja wolę najpierw znaleźć odpowiednia ambitną pracę,troszkę podszkolićjakiś drugi obcy jężyk i wtedy bach-dziecko!!! Z mlekiem matki będzie ssało wiedzę,zdolności,talenty.Np-potrafię grać na instrumencie,to moje dziecko w momencie mojego szkolenia będzie ssalo i tę zdloność,nieprawdaż??Ile na dzień dobry ofiarowuję dziecku :) RZeczywiście temat zboczył z torów,nie dla mnie,więc się już nie udzielam,poruszyla mnie tylko kwestia,że Mąz to nie rodzina-trudno dla jednej to obcy facet,dla innej,ojciec dzieci,partner,dla mnie najbliższy czlowiek na świecie:D

Marokańskie glinki mnie rozwaliły, niezłe podsumowanie tematu :D

http://www.szkolnictwo.pl/index.php?id=PU7247 poczytajcie sobie najprostszy konspekt szkolny i dajcie spokoj tej awantuzre bo to nei ma sensu, pojec rodziny jest duzo roznych ale i tak w kazdej definicji pojawia sie element prokreacji!!! pzredluzania gatunku, wychowania dzieci, wiezow krwi itd... co tylko dowodzi tego ze maz i zona to jeszcze nie rodzina :/ a co do wywiadu medycznego to tylko potwierdza ze maz to neir odzina w sensie mojego zdrowia ale juz przy porodzie wypytuja tez o zdrowie meza :D:D jak widac wtedy staje sie rodzina :P:P:P szkoda tylko ze na kafeterii bez wzgl o czym by temat nie byl to zawsze sprowadza sie do jednego posiadania pieneidzy, wieku, kariery i tej modnej bezdzietnosci do granic mozliwosci fizycznych kobiety :/ normlani ludzie to na kafe patologia :)

Gość mattier
Poodlicious również pozdrawiam :D:D nie potrafię robić łapki :D:D

Gość mattier
hahhaha rzeczywiście Marokańskie glinki-Falea strzał w 10!

falea marokanskie glinki the best ale super tez jest nauka gry na instrumencie pzrez cycka :D to moze byc przyszlosciowy biznes :D:D:D:D

No może jeszcze autorka zajrzy do nas.. Mattier, w takim razie życzę powodzenia w znalezieniu wymarzonej pracy:) a co do wyglądu mam, no to różnie to jest, patrząc na chociażby koleżanki z pracy, to jednak większość zadbana itd, w sumie to chyba najbardziej w kość dają nieprzespane noce, u mnie przynajmniej tak jest. I czasem wyglądam tak, że w lustro patrzeć nie mogę, ale generalnie nie jest źle:) zastanawiam się, jak to będzie przy drugim dziecku, ale to jeszcze trochę. No i siedzenie w domu non stop tez nie sprzyja dbaniu o siebie, dlatego ważne jest te kilka godzin tylko dla siebie, wyjść gdzieś, odetchnąć.

O rany, ale się obśmiałam, a nie jest proste przy zapaleniu oskrzeli :) A co do rodziny, to jaką się jest rodziną, to najszybciej się okazuje przy okazji dziedziczenia na skutek zejścia danej osoby. Wtedy się dowiadujemy, czy jesteśmy rodziną, czy nie i kto jest najważniejszy.

Gość poodlicious
myszza, jakich granic mozliwosci fizycznych? uwazasz, ze jak mam 25 lat, i do 28 roku zycia chce urodzic dziecko, ale jako osoba wyksztalcona, z zapleczem finansowym, doswiadczeniem zawodowym - to juz to beda granice moich mozliwosci fizycznych? młoda matka to nastolatka, tak? a potem zaraz starosc, niedołęstwo, babcia:D jestes zenująca, prezentujesz mentalnosc typowej wieśniary, która wpadła przedwczesnie

Gość suususs
myszysza ale brzydka jestes,twoj syn jak to syn,i ty jeszcze sie wypowiadasz ilina tu zamieszczasz..zal.pl

no jestem max wiesniara dewota co ma 2 dzieci i 28 lat :P a ty super pieknosc z pelnym portfelem co pewno po 5 latach moze dorobisz sie kolejnego szczebla swojej kariery - dzieciaka :P powodzenia bo dla takich jak ty to ostatnio nie takie proste splodzic dziecko czasami trwa to latami zebys o 40stke nie zahaczyla :D

suusus dodaj jeszcze ze jestem glupia i patologia :) lubie te argumenty :)

Gość spełniona mama dwójki
ja mam 2 dzieci w wieku 3 i 5 lat, wygładam wspaniale,lepiej niz przed obiema ciążami, mam świetną pracę, dzielę z mężem obowiązki, a i o pomoc 2 babcie czasem proszę i szczęsliwą mamą jestem....kocham dzieci nad życie, uwielbiam z nimi spędzać czas....ale oprócz tego, ze jestem ich mamą, jestem jeszcze kobietą, żoną, koleżanką i dobrą pracowniczką....dziś mam urlop i moje skarby grzecznie się bawią, a ja mam czas na kafe...

no ale się gorąco zrobiło:) poodlicious, ja urodziłam pierwsze mając 28 lat, drugie będę przed 30ką i jest ok, chociaż czasem myślę, że jakbym urodziła wczesniej, to już by dzieci odchowane były:) z medycznego punktu widzenia, to po 35kobiety roku życia są w większej grupie ryzyka, robi się testy genetyczne itd, ale nie znaczy, że kobieta nie może urodzić i wtedy, każda z nas ma dziecko kiedy chce i tyle. Mysza, fajne zdjęcia, najlepsze to z brzuchem na dole, całkiem pokaźny:)

czesc kasiu kucharowska :D czemu juz nie piszesz pod nickiem katie_kuc?? i masz racje dobrze ze ty tu swojego zdjecia nie wklejasz bo dopiero jestes brzydka :D az dziwi mnie ze ty z piekar a nie ze swietego miasta za brynica :/

Zajrzyj na moj temat ze stopki i wybierz cos dla siebie ;) Glowa do gory :) Powodzenia! :D 🌻 🌻 🌻