Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak można w tym kraju żyć!!!!!

mam 1000zł alimentów i co ja mam z tym zrobić??

Polecane posty

jak tak te kobiety tracą przez dzieci wszystko, i możliwości zarobku, i czas i pieniądze - to czemu nie dają ich pod opiekę ojcom?

mkl żeby Ci się nie odbiło kiedyś - nie wiesz co to za "miód" i nie waż się mówić że samotne matki "dały sobie zrobić dziecko" nie jesteśmy durnymi ci_pami my tez mamy uczucia i godność wiesz co to art 210 i 190 kk? przed ołtarzem nie przyrzekałam, ze dam się tłuc w ciąży i pozwalać sprowadzić wietnamskie dziwki do domu

Ewa moja ex teściowa wymogła na exie żeby dzieci nie brał bo sobie życia nie ułoży ;) i nie ułożył a ja owszem :D

mklkkl ----- rany, kobito... do zrobienia dziecka potrzeba 2 osób; raczej nigdy się to nie odbywa w taki sposób, że babka sobie je sama robi, a facet stoi obok i się przygląda; dobrze byłoby więc, gdyby potem oboje równo ponosili odpowiedzialność za ten efekt swoich poczynań; "koszty utraconych możliwości" - to takie pojęcie z ekonomii; nie wiem, czy wiesz, ale jak się ma dziecko w wieku przedszkolnym, które wychowuje się samemu, to np. praca na zmiany raczej odpada, bo dziecko trzeba zaprowadzić-odprowadzić z przedszkola, tak całą tę swoją sytuację zawodową planować, żeby miał się kto dzieckiem zająć; w związku z tym różne intratne możliwości odpadają; na tym polegają tu koszty utraconych możliwości; drugi rodzic, który nie ma dziecka stale na głowie - nie ma też takich problemów

Gość mklkkl
mumi-> czytaj uważniej to co piszę. nigdzie nie napisałam, że "dałyście sobie zrobić dziecko" więc niczego mi nie wmawiaj. Swoją drogą dziwne jak ci faceci potrafią się "zmienić" po ślubie. Ciekawe z czego to wynika.... mumi długo byłas z tym facetem zanim sie pobraliście? mieszkaliście wcześniej razem?

idiotka to taka mkl pierdoląca od rzeczy nie znając tematu :) taka rydzykówna :D

mkl po Twoim pierwszym wpisie nie jesteś dla mnie partnerem do dialogu gówno wiesz i w dupie byłaś

Gość mklkkl
Agnie-> może i masz faktycznie rację, jednak mi byłoby głupio brać od faceta pieniądze za te moje "utracone możliwości". niech łoży na dziecko bo jest tez jego a ja?? no przecież sama też tego dziecka chciałam a że jestem rozsądna to brałam pod uwagę to, że mogę z nim zostać sama (w końcu wszystko się może zdarzyć". skoro się zdecydowałam to znaczy że w razie czego też sama dam sobie radę. Może to moja damska duma.

Gość mklkkl
mumi-> a ja widzę po twoich ostatnich wpisach, ze nie jesteś partnerem do dialogu. chamstwo z ciebie wyszło i prymitywizm. słoma z butów wystaje (nie ubliżając tym co na wsi mieszkają). Ty masz dziecko? żal mi go, że ma tak niekulturalną matkę:o

Gość jagodzianki z jagodami
a Ty te ksiazki autorko kupywałas w złotych okładkach czy co ? :o ja do kl maturalnej gdzie mam wademekum itd wydałam 85 zł w antykwariacie a zeszyty o których mowisz olowki gumki wyniosły mnie 50 i nie były to wcale jakies z jedynki tylko normalne po3,90 :o sama nie chcesz dziecku dac od siebie 2 tysiaca i jeszcze nie umiesz mądrze rozporządzić pieniedzmi nie wiem naprawde chyba zakupy w empiku robilas gdzie olowek kosztuje 15 zl :o