Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska ze Edi

Wysadzanie na nocnik 7 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość mamuska ze Edi

czy slyszalyscie moze o bezpieluchowym wychowaniu dziecka? ja niestety zaluje ze dopiero niedawno o tym przeczytalam ale od razu zaczelam sadzac moja na nocnik. Pewnie powiecie mi ze tak male dziecko nie moze kontrolowac swoich potrzeb ale jak wytlumaczyc fakt ze jak ja sadzam na nocnik to jak jej sie chce siusiu to je robi. To samo z kupka - bardzo rzadko zrobi w pieluche - najczesciej jak sie bawi i zapomni. poczytalam troszke na ten temat i wydaje mi sie to calkiem do rzeczy.

Gość pieronowa
Jak funkcjonuje, to wysadzaj dalej, będziesz miała szybciej spokój z pieluchami. Ja pamietam, jak swojego psa uczyłam niesikania w mieszkaniu. Złosciło mnie to jego sikanie, wymyslałam jakieś metody. I widziałam, że on sie wstydzi, jak sie zsika, widziałam, ze umie powiazac moją złosć z kałużą - czyli widac nie był jeszcze w stanie rozpoznac tego momentu, kiedy mu sie chce siku, przecież nie chciał mnie celowo złoscić :) Myślę, że jest jakas granica, przed która dziecko nie umie tego kontrolować. Ale może ona jest rżna u różnych dzieci

Gość mamuska ze Edi
czy sa jeszcze jakies zwolenniczki wczesnego wysadzania na nocnik? chcialam podzielic sie opiniami i moze dostac jakies porady

Ja zaczelam wysadzac dziecko w wieku 9 m-cy i dalej to robie (22 m-ce). Kuma ale czasem zapomni.

ha sa podobno i tacy co niemowlaki ucza od urodzenia, i naprzyklad ida do restauracji a takie male dziecko nie ma szans nawet usiasc podparte to robia tak aby dziecko sikalo do...zlewu;-/ no ale to juz sa wersje ekstremalne ja zaczelam sadzac mloda w wieku 7 miesiecy przez poltorej miesiaca robila siuku po drzemkach i z rana. W wieku 8 ,5 miesiaca zaczela chodzic i nie mogla wysiedziec w miejscu awet sekundy. Teraz ma 15 miesiecy i juz w dzien nie uzywamy pieluch od kilku dni:-)

ja sadzalam swojego synka bardzo wczesnie, ale on bardzo wczesnie sam siadal i sam poszedl. Dzisiaj ma rowno 2,5 roku, a ja od daaaaawna nie wiem co to zmienianie pieluch w dzien i w nocy :) Moja rada, jesli dziecko nie siedzi pewnie, to nie sadzaj na nocnik. Daj swojemu dziecku przechodzic wszystkie etapy w normalnej kolejnosci :)

Gość mamus29
Ja też jestem jak najbardziej za. Moja córka miała koło 8-9 m-cy jak zaczęłam ją sadzać na nocnik, czasem zrobiła, czasem nie, gdy już miała koło roczku i udało się jej załatwić na nocnik to zawsze jej biliśmy brawo, była dumna jak paw.Jak miała jakieś półtora roku to pieluchy odeszły w zapomnienie. Gdy teraz widzę niektóre trzyletnie dzieci z pampersem to gorąco współczuję.

Gość Jaśka 32
Wszystko super, ale każdy pediatra powie że wczesne sadzanie na nocnik może obciążać bioderka dziecka i doprowadzić do problemów ortopedycznych...

Gość nie każdy pediatra
nie generalizuj. mój mąż jest pediatrą, nasze dzieci były wyssadzane od około 7-8 m-ca, chodziły samodzielnie mając 8 i 8, 5 m-ca. wszystko z nimi w porządku

Ja swoje dziecko zaczęłam wysadzać jak miało pół roczku.Do roku czasu nie zrobił mi kupy do pampersa.Ale po roku nie chciało mu się siedzieć,więc go nie zmuszałam.Wróciłam do nicnika jak miał póltorej roku.20 września skończy 2 lata..Od 2 miesięcy nie zakładam mu pampersa w nocy.

Gość sdjhnl
Przepraszam w jakim języku wy piszecie?? WYSADZAM DZIECKO NA NOCNIK?? co podkładacie bombę i je wysadzacie??

Ja też jestem za! zaczełam sadzać swoje dziecko na nocnik ok.6-7 mc, gdy już stabilnie siedział. Czasem coś zrobił czasem nie. Dziś ma 14 miesięcy i już wie że jak go posadzę to robi się tam siku albo kupkę. Nawet gdy mu się nie chce to chociaż kropelkę wyciśnie abym mu biła brawo :) Zdarza mu się już czasem zawołać że chce na nocnik, więc myślę że nie zaszkodzi sadzać dziecka tak wcześnie, oczywiście nic na siłę.

Gość black devil girl
8-8,5 mca i samodzielne chodzenie?? A to dobre

Gość bleble3456
TO CHYBA MACIE Z KOSMITAMI TE DZIECI SKORO MAJĄC 8 MIESIECY JUZ CHODZĄ SAMODZIELNIE -HUHU

Gość jenani
agula na jakims tam temacie piszesz, ze twoje dziecko jak mialo 9 mcy to musialas byc caly czas z nim i minelo mu to jak zaczal sam chodzic. To sie zdecyduj zaczal chodzic jak mial 9 mcy czy mial lek separacyjny:o

Gość Oj, nie wspólczujcie tym mamom
bo czysta matematyka się kłania :) Średnio nauczenie dziecka samodzielnego korzystania z nocnika zajęło wam 8 miesięcy. Ja poczekałam aż dziecko zacznie samo kontrolować swoje potrzeby fizjologiczne i taka nauka zajęła jej 1 dzień :)

Mojej koleżanki syn zaczął chodzić sam jak miał 9 miesięcy. Wszystko jest możliwe. Co do nocnika zaczęłam sadzać małą jak miała 8 miesięcy. Teraz ma 2,5 roku i dawno dawno już nawet nie pamiętam kiedy używaliśmy pieluch. Jeśli jednak dziecko się buntuje nic na siłę, przeczekać i próbować w późniejszym czasie. Ja takich problemów nie miałam. Koleżanki córka miała 1,5 roku to siusiała już dawno na nocnik i nawet na noc pieluch nie używali. Tylko szlag mnie trafia jak widzę 3 bądź 4 letnie dzieci z pieluchą w tyłku, masakra i czyste lenistwo matki:P

bleble3456, moj syn poszedl samodzielnie jak mial 7 miesiecy i moge cie zapewnic, ze ojcem dziecka nie jest kosmita :D Mysle, ze jest tu mowa o sadzaniu na nocnik dzieci, ktore same siadaja, a nie takich, co to jeszcze sie przez rece przelewaja....

moja chodzila sama jak miala 8 miesiecy i 3 tygodnie, raczkowala jak 6 miesiecy, stawala i chodzila przy meblach w wieku 7 miesiecy. Tata tez nie kosmita ale za to pochodzi z Indii (taaak zdradzilam narod) wiec cholera wie co za 'rasa'...:-P

Gość alliska
ja nie wiem co sie tak dziwicie ze dzieci tak szybko zaczynaja chodzic, moja mała ma 8 miesiecy i stoi już od 6 miesiaca, od 3 tyg. chodzi koło mebli więc myślę ze lada dzień sama pójdzie, dlatego wierzę że to możliwe co pisza inne mamy

Moja córeczka ma prawie 10 m-cy i od ponad 3 m-cy robi kupkę na nocnik - siku również zawsze po spaniu jednak pampersa nadal nosi, bo wiadomo, że jeszcze tego tak nie kontroluje :) Po za tym co do chodzenia to moja usiadła równo jak miała pół roczku i zaraz potem zaczeła wstawać na nogi. Teraz ma prawie 10 m-cy i chodzi za 1 rączkę - sama niestety się boi :/ ale stać umie sama bez pomocy :) Ojcem nie jest kosmita tylko najnormalniejszy facet :)

Gość a ja poczekałam aż dziecko
wiedziało po co jest nocnik, nie sadzałam takiego malucha, który siedzi, no bo nie wstanie, skoro chodzić nie potrafi !! osobiście uważam, że sadzanie wcześniej, niż ok. 15 miesięcy to za wcześnie. ja zaczełam syna sadzać jak miał równe 2 lata, nauk poszła dość szybko i sprawnie, nie miałam osikanych dywanów ani mebli. a nocnik szybko poszedł w odstawkę i syn zaczął używać ubikacji.

Gość o kurka wodna
a ja jestem na NIE Owszem zaoszczędzisz kilka pieluch , ale stracisz dużo swojego czasu . Dziecko "wysadzane" , to nie dziecko zgłaszające potrzeby . Mój syn miał 19 albo 20 miesięcy jak zrezygnował z pieluch , a 25 jak przestaliśmy zakładać mu na noc

Gość a ja jestem za
obejrzyjcie sobie na youtube filmy pod elimination communication - to metoda jeszcze malo znana w polsce i dlatego tak sie wiele osob dziwi ze takie male dzieci siadaja juz na nocnik. A takie, ktore jeszcze nie siedze mozna trzymac nad sedesem. generalnie dzieci do 4 miesiaca sygnalizuja ze beda sisialy albo robily kupke a potem jesli uzywa sie pampersow przestaja to komunikowac bo rodzice i tak na to nie zwazaja a poza tym nie czuja ze sikaja bo maja za sucho. moja ma 7 miesiecy ale siedzi stabilnie od miesiaca wiec juz ja wysadzam na nocniczek albo nad ubikacja jak jestem poza domem. wiem kiedy najczesciej bedzie siusiala - to tak samo jak z jedzeniem - tez macie jakis grafik jakiego sie trzymacie wiec z siusianiem jest podobnie

Gość moja zanjoma zasadzała
6 miesięczniaka na sedesie :-0 Bardzo czesto to widziałam jak była w odwiedzinach Niestety jak na mój gust chodziło o kase i zeby zaoszczedzić na pieluchach

*moja znajoma sadzała - miało być , a poza tym uwazam ,ze na wszytsko powinna przyjsc pora , kazde dziecko uczy sie w swoim tempie , ale sadzanie 6 -7 miesięczniaka na nocnik czy sedes ??? Przeciez ono nie jest jeszcze tego swiadome , jak akurat zrobi to przypadkiem Czego jeszcze matki nie wymysla ,zeby kase zaoszczedzić :-0

Gość mama przyszłego maluszka
moj synek byl wysadzany odkad miał dwa miesiaceale pozniej mielsimy przerwe dalej od okolo 8 miesiaca regularnie wysadzany na nocnik do ktorego laduje 95% kup oraz wiekszaczescdziennych siuskow obecnie ma rok :)

Gość mama przyszłego maluszka
dodam ze to nie z oszczednmosci na pieluchach bo pampkow nie uzywamy tylko pieluszki wielorazowe

jak mozna wysadzac 2 miesieczne dziecko ??? :-0 Ludzieeeeee :-0